سید عباس صالحی روز پنجشنبه درهمایش بیانیه گام انقلاب و تمدن نوین اسلامی درسالن همایشهای غدیر قم با بیان اینکه انقلابهای متعددی را درفضای جهانی درسدههای مختلف شاهد بودیم که هر کدام رویکردهای مختلفی داشتهاند، اظهار داشت: انقلاب اسلامی را باید با سه مشخصه اعلام آغاز عصر جدید، ترکیب دین و دنیا و شعارهای ابدی مانند آزادی و عدالت تفسیر کرد.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی، آغاز عصر جدید در دنیاست گفت: انقلاب اسلامی، انقلابی منطقه ای نبود بلکه آغاز یک عصر جدید بود.
صالحی، ترکیب دین و دنیا را از جمله دیگر مشخصههای انقلاب اسلامی دانست و تاکید کرد: انقلابهای گذشته دنیا تنها به یک بعد اهتمام داشته ولی انقلاب اسلامی هم به بعد مادی و معنوی سعادت توجه دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت و استقلال، عقلانیت، عزت و برادری شعارهای ابدی انقلاب اسلامی است.
صالحی ادامه داد: چگونگی طی کردن مرحله انقلاب اسلامی به جمهوری اسلامی از جمله موضوعهای دیگری است که در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره شدهاست.
وی با تاکید بر اینکه ترکیب جمهوریت و اسلامیت راهبرد اول انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی ترکیب جمهوریت و اسلامیت است که این ترکیب فقط با هدایت الهی و قلب نورانی و اندیشه امام خمینی(ره) به دست آمدهاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ترکیب جوشش انقلابی و نظم سیاسی را دومین راهبرد موجود در این بیانیه دانست و گفت: انقلابهای گذشته دنیا، جوشش انقلابی در آنها ادامه پیدا کرد ولی نظم سیاسی در این کشورها شکل نگرفته است ضمن اینکه برخی کشورهای دیگر به سرعت به سمت نظم سیاسی حرکت کردند ولی جوشش انقلابی خود را از دست دادند.
وی افزود: انقلاب اسلامی ترکیب جوشش انقلابی و نظم سیاسی همراه با هم ادامه داشته و علاوه برحفظ جوشش انقلابی، موفق به ایجاد نظم سیاسی نیز شدهاست.
صالحی، ترکیب قدرت و اقتدار با مهربانی و رافت را سومین راهبرد انقلاب اسلامی دانست و گفت: برخی انقلابها به اقتدار نرسیدند و نوعی هرج و مرج در آن کشورها ایجاد شد ضمن اینکه در برخی دیگر از انقلابهای دنیا اقتدار ایجاد ولی به دلیل نبود رافت در نظام سیاسی آنها، این انقلاب ها به دیکتاتوری منجر شد.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی درمسیر حرکت خود نه بیرحم و خونریز بود و نه منفعل و مردد، افزود: انقلاب اسلامی با ایجاد سه ترکیب جمهوریت و اسلامی، ترکیب جوشش انقلابی و نظم سیاسی و همچنین ترکیب اقتدار و مهربانی از مرحله انقلاب به مرحله جمهوری اسلامی وارد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جمهوری اسلامی با گستره ای از دستاوردهای متنوع و غیرقابل قیاس با انقلابهای دیگر از ۴۰سالگی خود عبور کردهاست.
صالحی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب علاوه بر توصیف وضعیت موجود، نقدهایی نیز بر روند حرکتی کشور مطرح میکنند که از جمله این انتقادها غفلت از ظرفیتهای داخلی و کم توجهی به شعارهای انقلاب و ارزش های دینی بودهاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه باید به نگاه ایجابی به گذشته توجه شود گفت: باید دستاوردهای انقلاب بیش ازضعفها، رویشهای انقلاب بیش از ریزشها و دستاوردهای مبارزه با بی عدالتی، غیرقابل مقایسه با گذشته است.
وی، با بیان اینکه تمدنهای مختلف در طول تاریخ جلوههای مختلفی دارند که توجه به جلوه تمدن اسلامی در بیانیه گام دوم ضروری است، ادامه داد: در بیانات رهبر معظم انقلاب مدنیت و تمدن به معنای پیشرفت همه جانبه در ساحت های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و اجتماعی تعریف شدهاست.
صالحی گفت: در حوزه اقتصادی، دستیابی به اقتصادی قوی و مستقل، عدالت محوری و مبارزه با فساد، درحوزه سیاسی، دستیابی به استقلال و آزادی و همچنین عزت ملی و درحوزه فرهنگی و اجتماعی حوزه اخلاق و معنویت، و همچنین سبک زندگی ایرانی و اسلامی ابعاد این تمدن است.
وی با تاکید بر اینکه تمدن اسلامی زمانی شکل میگیرد که در تمام این ساحتها به صورت همزمان به پیشرفت دست یابیم، افزود: پیشرفت متوازن و همه جانبه در ابعاد سه گانه سیاست، اقتصاد و همچنین فرهنگ و اجتماع رمز تحقق تمدن نوین است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد: برخی تمدنسازی را ادعایی بزرگ میدانند ولی رهبر معظم انقلاب براین نکته تاکید کردهاند که جمهوری اسلامی ظرفیت تحقق تمدن سازی و ورود به مرحله سوم را دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای تمدن سازی جمهوری اسلامی گفت: ظرفیتهای انسانی از جمله وجود میلیونها جوان تحصیل کرده، ظرفیتهای مادی شامل وجود معادن و منابع طبیعی و همچنین ظرفیت جهانی از جمله آمیختگی فطرت انسان با شعارهای انقلاب، بیداری اسلامی و تحولات منطقه ای ظرفیت های تمدن سازی جمهوری اسلامی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تهدیدهای فشار و تحریم، امپراتوری رسانهای تمدنهای رقیب، تلاش برای رسوخ سبک زندگی غربی سه تهدیدی است که در بیانیه گام دوم به آنها اشاره و همچنین بر این نکته تاکید شده است که جمهوری اسلامی توان پاسخگویی به این تهدیدها را دراد.
صالحی با تاکید بر اینکه هر تمدنی نیاز به موتورهای پیشران دارد، افزود: ساحتهای روانشناختی، معرفت شناختی، فناوزی و مهارت و همچنین منابع انسانی موتورهای پیشران تمدن ایرانی اسلامی است که باید تمام این ابعاد همزمان با هم فعال و تکامل یابند.
وی گفت: در ساحت روانشناختی، امید مهمترین کلید برای حل مشکلات است که ادامه و حرکت در مسیر تمدن سازی جز با دمیدن روح امید در جامعه ممکن نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امید و نگاه خوشبینانه به آینده نخستین نکته مورد تاکید بیانیه گام دوم است، افزود: تمام کسانی که سعی میکنند تا ناامیدی را در جامعه تزریق و یا گسترش دهند، حرکت جامعه را در مسیر پیشرفت و تمدن کُند و یا متوقف مینمایند.
وی، دانش را وسیله عزت و اقتدار کشور دانست و تاکید کرد: در حوزه فناوری تمدن سازی، تبدیل نرم افزار ظرفیت به قدرت شامل استفاده از تجربیات انباشته موجود درکشور از جمله موضوعهایی است که در بیانیه گام دوم مورد تاکید قرار گرفتهاست.
صالحی با تاکید بر اینکه جوانان به عنوان موتور منابع انسانی در بیانیه گام دوم بسیار مورد تاکید قرار گرفته اند، گفت: جوانگرایی در ساختهای مختلف نیاز امروز کشور است تا به نقطه مورد نظر در تحقق تمدن اسلامی دست یافت.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در اواخر ماه بهمن ۹۷ در بیانیهای خطاب به جوانان و آیندهسازان ایران، برداشتن گام بزرگ دوم به سمت آرمانهای انقلاب اسلامی را در هفت فصل تبیین کردند.
صدها مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال و از میان آنها ۷۶ مقاله پذیرفته و حائز رتبه چاپ شده است ضمن اینکه برای این همایش ۳۰ نشست علمی و تخصصی و نظریه پردازی برگزار و همچنین سه مصاحبه تخصصی نیز انجام شدهاست.
نظر شما