سمیناری با عنوان انقلاب اسلامی ایران روزپنجشنبه در سالن همایش دانشکده اقتصاد با مشارکت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان و بخش تاریخ دانشگاه قائد اعظم در شهر اسلام آباد پایتخت این کشور برگزار شد.
«سید محمد علی حسینی» سفیر ایران در پاکستان، «محمد رضا کاکا» رایزن فرهنگی سفارت ایران، دکتر «محمد علی» رئیس دانشگاه قائد اعظم، «سید وقار علی شاه» رئیس دانشکده تاریخ، دکتر «قندیل عباس» استاد روابط بین الملل دانشگاه قائداعظم و جمع کثیری از اساتید و دانشجویان پاکستانی در این سمینار حضور داشتند.
پخش مستندهایی به زبان اردو و انگلیسی درخصوص تاریخ انقلاب اسلامی، دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب در حوزه های مختلف از جمله پیشرفت های علمی، دانشگاهی، اقتصادی، اجتماعی و سیاست خارجی در منطقه و سطح بین الملل با استقبال گرم از سوی شرکت کنندگان همراه بود.
سخنرانان با تمجید از مقاومت مردم ایران در برابر نظام مستبد که خود را پلیس آمریکا در منطقه می دانست، گفتند: مردم ایران درس واقعی پیروی فرماند خداوند در قرآن را برای دیگر ملت ها آموختند.
آنان با اشاره به توانمندی های ایران در حوزه های علمی، فن آوری و دانشگاهی بر ضرورت تعمیق این همکاری ها با پاکستان تاکید کردند.
اساتید پاکستانی با تمجید از شعار نه شرقی و نه غربی از جانب مردم ایران و پیشرفت چشم گیر این کشور بدون وابستگی به دیگر کشورها، افزودند: برخی از بازیگران منطقه ای و بین الملل به دنبال خلل در روابط و همکاری های دوجانبه ایران و پاکستان هستند و باید این موانع را با مشارکت و همکاری های نزدیک از بین برد.
ایران، آماده تقویت مناسبات دانشگاهی با پاکستان
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان به عنوان سخنران اصلی همایش امروز گفت: پیشرفت و توسعه روز افزون ملت ایران پس از انقلاب اسلامی در حوزه های مختلف بر همگان عیان است و ما امروز سابقه درخشانی در تمامی زمینه های علمی، آموزشی، دانشگاهی و فن آوری داریم.
سید محمد علی حسینی با اشاره به جایگاه برتر ایران در منطقه و جهان درخصوص توسعه فناوری نانو، علوم هسته ای، تولید بومی دارو، فن آوری ربات، افزود: سفارت ایران در پاکستان آماده کمک به تقویت مناسبات میان ایران و پاکستان در حوزه های علوم، آموزش و توسعه مناسبات دانشگاهی است.
وی همچنین اضافه کرد: ایران آماده میزبانی از دانشجویان پاکستانی مقطع دکترا که پایان نامه آنان مرتبط با ایران است، و حضور دو هفته ای آنان در ایران می باشد.
حسینی گفت: متاسفانه امروز کشورهای اسلامی نسبت به سایر کشورهای جهان در زمینه علوم و فناوری عقب ماندهاند و انتظار می رود دانشمندان، اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاه های کشورهای اسلامی گام های مشترکی برای جبران نقاط ضعف و تقویت جایگاه علمی ملت های مسلمان بردارند.
وی تاکید کرد: ما در صورت عدم پیشرفت علمی به طور مستمر در معرض تهدید دشمنان تمدنی، فرهنگی و سیاسی خواهیم بود و تنها هنگامی می توانیم از سد این تهدیدها عبور کنیم که جایگاه توسعه علمی خود را تقویت بخشیم.
سفیر ایران در پاکستان با اشاره به اینکه کاهش آسیب پذیری یک کشور محدود به حوزه های نظامی و سیاسی نیست، گفت: نتیجه ۴۱ سال از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران موقعیت قوی امروز ما در سطح منطقه و جهان به ویژه مربوط به حوزه های پزشکی، نانو، صنایع پایه دانش، هوافضا و سایر بخش ها است.
ایران حامی قاطع مردم پاکستان
رئیس دانشگاه قائداعظم پاکستان که یکی از دانشگاه های برتر در سطح این کشور و همچنین در سطح منطقه و جهانی است، ضمن قدردانی از حضور سفیر ایران و مسئولان رایزنی فرهنگی کشورمان در اسلام آباد گفت: چهل و یکمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را به ملت و دولت ایران تبریک می گوییم از قدردان حمایت بی دریغ و همیشگی آنان از مردم پاکستان هستیم.
دکتر محمد علی تاکید کرد: ایران همواره در شرایط سخت چه پیش از انقلاب و چه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از مردم پاکستان حمایت کرده و ما نیز امروز این پیام را مخابره می کنیم که پاکستانی ها نیز همواره و در هر شرایطی اطمینان خواهند داد که درکنار برادر مسلمان ایرانی خود هستند.
وی توسعه همکاری های ایران و پاکستان به ویژه در حوزه علمی، دانشگاهی، تبادل اساتید و دانشجویان را مهم برشمرد و گفت: باید از مشترکات فرهنگی، دینی، مذهبی و اجتماعی میان دو کشور جهت تعمیق مناسبات بهره برداری شود.
رئیس دانشگاه قائد اعظم پاکستان از آمادگی این دانشگاه برای همکاری نزدیک با سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد جهت تقویت پیوند میان مراکز دانشگاهی، تبادل هیات های علمی و میزبانی از دانشجویان به ویژه مقاطع دکترا خبر داد.
وی با تمجید از پیشرفت چشمگیر جمهوری اسلامی ایران و توانمندی های بالای این کشور در حوزه علمی، فناوری نانو، علوم انسانی و ژنتیک، افزود: ایرانیان دارای تاریخ پرافتخاری هستند و لازم است که ما از آنان بیاموزیم.
«محمد رضا کاکا» رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان نیز طی سخنانی گفت: مهم ترین هدف در آمان های انقلاب اسلامی در ایران تبدیل ارزش های مادی گرا به ارزش های اسلامی بود.
وی با ادای احترام به مقام شامخ امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، شهدای مقاومت از جمله سردار سرافراز اسلام سرلشکر حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس، افزود: انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی در ایران است که در مقایسه با سایر نظام و قیام های مردمی چهره روشن و برتر فرهنگی خود را به جهان نشان داد.
در پایان این همایش به شش نفر از دانشجویان پاکستانی که مقاله های آنان با محوریت نقش امام خمینی (ره) در انقلاب اسلامی که از ۳۰ مقاله ارائه شده برتر شناخته شده بود، در حضور سفیر ایران، رئیس دانشگاه قائد اعظم و رایزن فرهنگی سفارت ایران در اسلام آباد لوح تقدیر و جوایز نقدی تقدیم شد.
نظر شما