در مراسم آیین اختتامیه پروژه تاریخ شفاهی که صبح امروز در وزارت ارتباطات و با حضور وزیر ارتباطات و مسوولان پیشین حوزه ارتباطات کشور برگزار شد، «سید جمال هادیان زواره» دبیر این جشنواره گفت: ۴۲ نفر از مسوولان پیشین حوزه ارتباطات طی ۲۹۴ ساعت، مقابل دوربین تاریخ شفاهی قرار گرفتند و به انتقال تجربیات خود مشغول شدند.
او افزود: پیش بینی ما این است که حاصل نزدیک به ۳۰۰ ساعت فیلمبرداری و یک و نیم سال تلاش، ۲۵ مستند تلویزیونی و ۱۲مجلد کتاب است. ارتباطات قبل از انقلاب اسلامی و ارتباطات در دوران دفاع مقدس دو مستندی است که اکنون از این مجموعه به پایان رسیده و دو مستند دیگر نیز در انتهای راه قرار دارد.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات خاطرنشان کرد: اولین مجلد تاریخ شفاهی با عنوان موبایل در ایران به پایان رسیده و در سال ۹۹ وارد بازار کتاب می شود.
وی عنوان کرد: امروز اختتامیه فاز اول تاریخ شفاهی را برگزار می کنیم اما تاریخ شفاهی اصلا پایان پذیر نیست. از نیمه سال آینده تاریخ شفاهی را با وزیر ارتباطات و معاونان وی ادامه خواهیم داد. تاریخ شفاهی بیان خاطرات نیست. بلکه مدیریت دانش و تجربیات ظریف مدیریتی است و زمانی که مکتوب شود، می توانند از تجربیات استفاده کنند.
او اضافه کرد: در این مدت که مشغول تدوین و گردآوری پروژه تاریخ شفاهی بودیم که دو تن از مسوولان این حوزه را متاسفانه از دست دادیم و فرصت نشد که در کنار ما حضور داشته باشند و تاریخ شفاهی دوران خودشان را روایت کنند.کریم معتمدی آخرین وزیر قبل از انقلاب اسلامی را درست زمانی که راه ارتباطی شان پیدا کردیم از دست دادیم و مرحوم مهندس اسلامی که در تلاش بودیم در کانادا با ایشان ارتباط برقرار کنیم و این فرصت دست نداد.
«برات قنبری» معاونت فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات در سال های گذشته گفت: این نشست در تیرماه سال ۹۶ و در اولین ملاقاتی که جهرمی با خانواده شهید قندی داشتند در همان جلسه پیشنهاد تدوین تاریخ شفاهی را دادند.
قنبری افزود: در هر دوره ای در وزارت ارتباطات اثر ماندگاری به جا مانده و ما تنها بخشی بودیم که همیشه در حال تکامل و خود اتکایی بودیم. همین مساله منجر به حسادت می شد. سال ۶۹ متوجه تحول جدیدی به عنوان موبایل و دیتا شدیم.
او اضافه کرد: در برنامه سوم توسعه بود که ما تصمیم گرفتیم وزارت ارتباطات وزارتخانه ای متکی بر منابع داخلی خود باشد. برنامه سوم اولین برنامه ای بود که با اصلاح ساختار اقتصادی ما را به اینجا رساند که با توسعه موبایل به هدف خودمان برسیم.
قنبری تصریح کرد: از برنامه سوم توسعه به بعد، سازمان فناوری اطلاعات نیز به سرمایه گذاری های ما اضافه شد. بخش ارتباطات توان زیادی دارد و از زمانی که همگرایی وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات شکل گرفته است می توان به کسب سهم ۱۰ درصدی از اقتصاد دیجیتال امیدوار بود. ما می توانیم آینده را با کمک توسعه ارتباطات بسازیم.
وزارت ارتباطات از دو سال قبل برای انتقال تجربیات مسوولان پیشین وزارت ارتباطات، تدوین تاریخ شفاهی را آغاز کرد. مجموعه ویدیوهایی که با حضور مدیران قبلی حوزه ارتباطات کشور تصویربرداری شد. در این ویدیوها آنها تاریخ حضور خود در این وزارتخانه را به زبانی ساده برای مخاطب روایت میکنند. وزیر ارتباطات قبلا اعلام کرده بود که تاریخ شفاهی این وزارتخانه با ارتباط بی واسطه با پیشکسوتان تهیه و تدوین می شود و به مستندات قابل استفاده تبدیل خواهد شد.
نظر شما