فهیمه باب الحوائجی در گفت وگو با خبرنگار معارف ایرنا اظهار داشت: اکنون در دوره ای به سر می بریم که زمان بیان مطالب دینی یا تربیتی به صورت دستوری و نصیحتی به ویژه در منابع چاپی یا خواندنی برای نسل کنونی نیست و زمان آن گذشته است.
وی افزود: نیاز نسل فعلی این است که مطالب دینی را در قالب داستان، رمان، فیلم و جریان هایی بیان کنیم که با هیجان همراه باشد و با روحیات جوانان سازگاری دارد و مورد علاقه آنان است. بنابراین محمل اطلاعاتی ما برای بیان آموزه های دینی نباید فقط منابع چاپی باشد. چون کتاب های گویا و در اینترنت بیشتر مورد استقبال جوانان است. بنابراین باید قالب و محتوا تغییر کند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: تولیدکنندگان محتوا باید برای انتشار کتاب های دینی تشویق شوند و امکانات زیرساختی به آنان داده شود. مثلا برای تولید کتاب گویا محور پادکست یک زمینه مناسبی است ولی باید مطالب در یک استودیو ضبط شود که نیازمند هزینه های گوناگون است و باید تسهییلاتی برای تولید اینگونه کتاب ها ایجاد شود.
نقاط قوت و ضعف رویداد فهما در حوزه کتاب و کتابخوانی
باب الحوائجی درباره داوری مرحله نهایی رویداد فهما (پایتخت فرهنگ و هنر مسجد) در حوزه فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: داوری این برنامه ها دارای مزایا و نقاط ضعفی است که یکی از مزایای آن این است که علاوه بر افرادی که در داخل ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد به ارزیابی می پردازند و مجموعه کارها را با دقت بررسی کرده و امتیاز می دهند، چشم سومی از داورهای خارج از کانون ها مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه ها دعوت شده اند تا دوباره ارزیابی صورت گیرد.
استاد رشته علم اطلاعات و دانش شناسی با اشاره به برخی نقدهای این داوری اظهار داشت: برخی از مولفه های فرم های داوری منطبق با داده ها نبود و همین کار، دادن امتیاز را مشکل می کرد. البته در ابتدا فیلمی به نمایش درآمد و ارزیابی بر اساس آن فیلم ها بود و همین فیلم ها می توانست مقداری از آن نقطه ضعف را بپوشاند.
داوری مرحله نهایی فهما از شنبه آغاز شد و تا چهارشنبه ۳۰ بهمن ادامه دارد و داوران به ارزیابی آثار منتخب می پردازند که هشت شاخص اصلی در این داوری ها مورد توجه قرار می گیرد. تاکنون حجج اسلام سیدناصر میرمحمدیان، احمدی، حجت گنابادی نژاد و رضا روستاآزاد در شاخصه پاسداشت مناسبت های ملی مذهبی داوری و فهمیه باب الحوائجی، محسن حاجی زین العابدینی و ابراهیم حیدری در شاخصه فرهنگ کتاب و کتابخوانی داوری کرده اند.
داوران شاخصه قرآن و عترت را حجت الاسلام حمید محمدی، عباس سلیمی، مهدی قره شیخ لو و مجتبی کلباسی تشکیل می دهند و فرهاد قائمیان، سیدسعید سیدزاده و انسیه شاه حسینی در بخش فیلم به داوری میپردازند. شهرام کرمی، کوروش زارعی و سیدحسین فنایی در بخش نمایش و شهروز حقی، امید عرفان پور و مسعود نکویی در بخش سرود داوری می کنند.
از دیگر داوران نیز می توان به حسین اسدی، مهدی عباسی و روح الله رازینی در شاخصه خلاقیت و نوآوری، بهروز مینایی، محمدرضا بهمنی و رضا باقری اصل در شاخصه فضای مجازی و رسانه، حجت الاسلام حجت الله ذاکر، امیرحسین آل اسحاق، رضا برزگر و شعبانعلی رمضانیان در شاخصه غنی سازی اوقات فراغت اشاره کرد.
نظر شما