۲۸ بهمن ۱۳۹۸، ۱۳:۰۳
کد خبر: 83677724
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آگاهی‌بخشی در مدارس برای مواجهه با سیل نتیجه بخش‌تر است  

تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: تمام کشور بر این موضوع اتفاق نظر دارند که باید آگاهی مردم برای مواجهه با سیل افزایش یابد، به همین منظور قرار است آگاهی بخشی در ارتباط با سیل از دوره متوسطه دوم مدارس آغاز شود؛ چراکه آموزش در دوره مدرسه نتیجه بخش تر است.

سیف الله آقابیگی روز دوشنبه در نشست خبری تمرین مواجهه صحیح با سیلاب در مدارس در محل سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی اظهار داشت: از مهر سال گذشته وضعیت بارش کشور بهتر شده است اما میزان این بارش‌ها در بسیاری از مناطق کشور به طور یکسان نیست.
وی با اشاره به اینکه بارش‌ها از اسفندماه سال گذشته تاکنون موجب‌ حرکت سیل و ایجاد خسارات فراوانی به مناطق مختلف کشور شده است، افزود: تمام کشور بر این موضوع اتفاق نظر دارند که باید آگاهی مردم برای مواجهه با سیل افزایش یابد، به همین منظور قرار است آگاهی بخشی در ارتباط با سیل از دوره متوسطه دوم مدارس آغاز شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اینکه آموزش کتاب «انسان و محیط زیست» برای اولین بار در نظام آموزشی کشور اجرایی و نهادینه می‌شود، گفت: الگوی بارش کشور به گونه‌ای است که در این کتاب باید به عنوان واقعیتی اجتناب ناپذیر به آن توجه شده است تا در درجه اول‌ کاهش خسارت‌ها و در درجه دوم افزایش تاب‌آوری و حفظ منابع کشور در دستورکار قرار گیرد.

وی گفت: فلسفه کتاب انسان و محیط زیست، در مورد سازگاری و هماهنگی نظام آموزشی و رفتار آموزشی ما در طبیعتی است که در آن زندگی می‌کنیم.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه در برخی حوزه‌های جغرافیایی کشور نمی‌توان برای تغییر الگوهای موجود کاری انجام دهد، ادامه داد: برخی وقایع طبیعی در دل طبیعت نهفته شده است؛ به طور مثال در تغییر الگوهای بارشی نمی‌توان کاری انجام‌ داد. این الگوها از سال های گذشته تغییر پیدا کرده است.
آقابیگی در ادامه توضیح داد: سیلاب از نظر ایراد خسارت به شریان ‌های اصلی کشور نقش اول‌ را دارد اما در زمینه تلفات جانی مقام چهارم را در بین بلایای طبیعی دارد.

وی معتقد است: اگر بتوان در ارتقای رشد و آگاهی جامعه و رفتارهای خود تغییر ایجاد کنیم ‌و نحوه رفتار با سیلاب را به دانش‌آموزان آموزش دهیم، می‌توان کاهش خسارات را شاهد بود.

آقابیگی افزود: جامعه باید از طریق آگاهی‌بخشی به دانش‌آموزان به جایگاهی برسد تا بتواند بهترین واکنش را مقابل بلایای طبیعی داشته باشد.

آرش یوسفی مدیرکل دفتر آموزشی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در ادامه این نشست خبری گفت: ما در سازمان حفاظت محیط زیست به این مسئله رسیده‌ایم که در راستای بهبود وضعیت محیط زیست باید از فرهنگ سازی‌ شروع کرد، همچنین باید از ظرفیت‌های موجود در نظام آموزشی‌ کشور استفاده شود.

وی‌ به کتاب انسان و محیط زیست اشاره کرد و افزود: باید با همکاری سایر دستگاه‌ها در راستای تثبیت مفاهیم این کتاب تلاش شود. با توجه به حوادث ناگوار یک سال گذشته امیدواریم بتوانیم با آگاهی دانش‌آموزان، مباحث مربوط به خانواده ها را نیز به دانش آموزان انتقال دهیم.

مدیرکل دفتر آموزشی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بحث تغییرات اقلیمی را نمی‌توان در کشور و جهان انکار کرد، سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه‌ مدیریت تغییرات اقلیمی با جهان همگام شده و آن را با جدیت دنبال می‌کند، در این زمینه بستر مناسبی شکل گرفته است تا بتوانیم توجه همگان را به تغییرات اقلیمی جلب و مردم جامعه را آگاه کنیم.

تجلی فرهنگ سازی مواجهه با سیلاب در کتاب انسان و محیط زیست 

مدیرکل دفتر آموزشی سازمان محیط زیست گفت: تجلی فرهنگ سازی برای سیلاب در نظام آموزش کشور با تهیه کتاب انسان و محیط زیست شکل می‌گیرد، از این رو باید سایر دستگاه‌ها نیز برای تثبیت محتواهای آموزشی این کتاب تلاش کنند.

آرش یوسفی در نشست خبری تمرین مواجهه صحیح با سیلاب در سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی اظهار داشت: در سازمان حفاظت محیط زیست اعتقاد کاملی نسبت بهبود وضعیت محیط زیست وجود دارد.

وی افزود: در واقع کتاب انسان و محیط زیست در حوزه آموزش برای فرهنگ سازی دانش آموزان در مسائل محیط زیستی به ویژه سیلاب تهیه شده است. 

به گفته مدیر کل دفتر آموزشی سازمان محیط زیست، با توجه به حوادث ناگواری که در یک سال گذشته به دلیل وقوع سیل در کشور رخ داد، در برخی از استان‌ها آثار مالی و جانی بسیاری برجای ماند که لزوم اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در این حوزه را بیش از پیش کرده است.

یوسفی ادامه داد: آموزش دانش آموزان متوسطه دوم در حوزه سیل و برخورد صحیح با سیل از اسفند ماه آغاز می‌شود. دانش آموزان آموزش می‌بینند و در نهایت باید این آموزش‌ها را به خانواده‌ها نیز انتقال دهند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بحث تغییرات اقلیمی در کشور  و تاثیر آن بر محیط زیست را نمی توان انکار کرد، تغییر الگوی بارش، سیلاب، آتش سوزی ها نیز قابل انکار است. بنابراین باید اطلاع رسانی‌ و آگاهی بخشی‌ مناسبی صورت گیرد که این موضوع هم باید همگام با نگاه جهانی دنبال شود.

یوسفی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی در زندگی خسارات بسیاری را به انسان‌ها تحمیل می کند، افزود: همه دنیا رویکرد آگاهی رسانی در مورد مخاطرات طبیعی  را در نظر گرفته اند. در ایران هم به دنبال این موضوع هستیم تا با آموزش دانش آموزان بستر آگاهی بخشی ایجاد شود تا بتوانند با پدیده ای مانند سیلاب مواجه شوند.

نشست خبری تمرین مواجهه صحیح با سیلاب امروز در سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی با حضور محمود امانی طهرانی مشاور سازمان پژوهش برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha