در این بیانیه آمده است، جوسپ بورل به طرفهای چینی و روسی اطمینان داده که بعنوان مسئول هماهنگی کشورهای عضو برجام، به همه طرفها گوش داده و به همکاری برای زنده نگهداشتن این توافق ادامه میدهد.
براساس این بیانیه، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین در دیدار با سایر مقامهای بلندپایه شرکت کننده در اجلاس امنیتی مونیخ درباره روابط دوجانبه، تحولات منطقه ای و همچنین روند صلح خاورمیانه رایزنی کرده است.
به گزارش ایرنا، ایران به دنبال خروج یکجانبه و برخلاف مقررات بینالمللی آمریکا از برجام، تلاش کرد توافق هستهای را به شرط عمل دیگر طرفهای این توافق به تعهداتشان حفظ کند اما با گذشت نزدیک به دو سال و ناتوانی طرفهای اروپایی به تعهدات برجامی، با هدف حفظ بهرهمندی اقتصادی ایران، گامهای کاهش تعهدات خود را در بازه زمانی شصت روزه آغاز کرد.
بر این اساس، ایران یکشنبه ۱۵ دیماه با صدور بیانیهای گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات برجامی خود را اعلام کرد که طبق آن، تهران دیگر هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنیسازی، درصد غنیسازی، میزان مواد غنیشده، و تحقیق و توسعه) نخواهد داشت و از این پس، برنامه هستهای ایران فقط بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت و همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز طبق روال ادامه مییابد. ۹ روز بعد (۲۴ دیماه) سه کشور اروپایی عضو برجام با صدور بیانیهای ساز وکار حل اختلاف در برجام را فعال کردند. البته جوسپ بورل میگوید که این ساز وکار هنوز به صورت رسمی فعال نشده است.
ایران تاکید کرده که در صورت رفع تحریمها و منتفع شدن ایران از منافع برجام، جمهوری اسلامی ایران آماده بازگشت به تعهدات برجامی خود است. شنیدهها از احتمال برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام ظرف روزهای آینده حکایت دارد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جمعه هفته گذشته بدون اشاره به تاریخ دقیق گفت که جلسه کمیسیون مشترک ماه فوریه برگزار خواهد شد.
آخرین دور، نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران کل وزارت خارجه های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) روز ۱۵ آذرماه در محل نمایندگی اتحادیه اروپا در وین برگزار شد.
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران و هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ریاست این نشست را برعهده داشتند.
جلسه اسفندماه، نخستین نشست بعد از اقدام سه کشور اروپایی در فعال کردن سازوکار موسوم به «مکانیسم حل اختلاف» در برجام خواهد بود.
نظر شما