به گزارش ایرنا، نقش انکار ناپذیر بانوان در مشارکت سیاسی و برگزاری انتخابات سالم در راستای انتخاب افراد اصلح بر کسی پوشیده نیست و از آنجا که بنیان و اساس تحکیم خانواده به حضور و توانمندی بانوان بستگی دارد مشارکت سیاسی و حضور حداکثری آنان در پای صندوق های رای نیز بسیار چشمگیر و تاثیرگذار است.
بانوان رکنی اساسی در جامعه به شمار می روند و مشارکت در مقدرات سیاسی و انتخاباتی زنان امری بدیهی و حق مسلم آنان است که باید با حضور در انتخابات، مطالبه گر تمام حقوق خود باشند.
به اعتقاد کارشناسان یکی از وجوه مهم دموکراتیک بودن نظام سیاسی حضور و فعالیت زنان در عرصه های سیاسی است و در این میان نحوه برخورد و رفتار جامعه با زنان از شاخص های مهم توسعه سیاسی و اجتماعی در آن جامعه است که شرایط را برای حضور فعال و مشارکت موثر این قشر و بهره گیری جدی تر از قدرت، تفکر، ابداع و خلاقیت آن ها فراهم می آورد.
ازاین رو، با درک اهمیت مشارکت سیاسی زنان، هر کشوری باید تلاش کند موانع فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مشارکت زنان را رفع کند و زمینه دستیابی به رشد و شکوفایی جامعه در همه عرصه ها را فراهم آورد.
اگر قشر فرهیخته بانوان فعال شود، خانواده هم فعال میشود، حضور زنان در انتخابات، گویای بلوغ سیاسی آنهاست، اگر این بلوغ را به ظهور برسانیم و آن را نشان دهیم، خواستههای دیگر خود به خود پیش خواهد آمد.
یکی از دستاوردهای ارزنده نظام مقدس جمهوری اسلامی مشارکت سیاسی و حضور جدی بانوان در امر انتخابات و تلاش بر رقم زدن مقدرات سیاسی است که اگرچه زیرساخت های لازم برای حضور نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی وجود ندارد و همچنان استان هایی مانند لرستان بانوی نماینده ای را به خانه ملت راهی نکرده اند اما هردوره مشارکت حداکثری بانوان در امر انتخابات به چشم می خورد.
انقلاب اسلامی حضور زنان در امور سیاسی را در سال های قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و در طول مبارزات علیه رژیم ستمشاهی ریل گذاری کرد و این فعالیت ها در پیروزی انقلاب، سال های دفاع مقدس و در تمام صحنه های انقلاب اسلامی همچنان با قوت در حال طی کردن مسیر است.
زنان ایران اسلامی همپا و برابر با مردان در امور سیاسی و انتخابات به میدان آمده اند و این حضور می تواند تا حد زیادی از تمرکز قدرت پیش گیری کند، حقوق مدنی را به شکلی عادلانه میان زنان و مردان برقرار سازد و دموکراسی را به شکلی صحیح تر در جامعه معنا سازد.
توانمند سازی زنان در این زمینه می تواند بی تفاوتی نیمی از آحاد جامعه را نسبت به سرنوشت سیاسی کشور از میان بردارد و راهی برای توسعه سیاسی بگشاید.
بر این اساس توسعه پایدار بدون حضور نیمی از اعضای آن، یعنی زنان حاصل نمی شود و همیاری آنان در امر انتخابات تکمیل حضور زنان در امور سیاسی است و لازمه این کار اطمینان خاطر دادن به آنان از شایسته سالاری و توجه به آراء ایشان است.
به علاوه ضرورت دارد زنان به عنوان شکاف جنسیتی مستقلی در انتخابات آزاد حضور به هم رسانند و هم بتوانند فعالانه به عنوان انتخاب کننده و انتخاب شونده در این عرصه حضور یابند و هم در راستای برعهده گیری سیاست ورزی یا پیگیری منافع و تعلقات شان در مسیر مشارکت سیاسی گام بردارند.
تأثیرگذاری نگرشی و رفتاری بر سایر اعضای خانواده، به عهده زنان است و اگر این تأثیرگذاری به خوبی انجام شود، بسیاری از مشکلات خودبهخود مرتفع خواهند شد و تشکلهای زنان میتوانند نقش اساسی در آگاهی سیاسی و ترغیب دیگران به شرکت در انتخابات و مسائل سیاسی داشته باشند.
اکنون به برکت انقلاب اسلامی مشارکت زنان در پای صندوقهای رای ۵۰ درصد است و این بانوان هستند که خانواده را به حضور و مشارکت تشویق میکنند، انقلاب اسلامی جایگاه ارزشمند زن را زنده کرد و امروز زنان در کمال آزادی برای نشاط خانواده و تربیت فرزندان میکوشند.
اگر زنان تحول می خواهند و خواهان ارتقای سطح دستیابی به حقوق خود می باشند، باید بدانند در شرایط فعلی سالم ترین، منطقی ترین و کم هزینه ترین راه مبارزه برای حقوق برابر و مشارکت در انتخابات می باشد.
اگر حجم جمعیتی حضور و مشارکت زنان در انتخابات قابل توجه و بیشتر باشد، حتی مردان هم برای جلب آرای زنان جهت پیروزی مجبور خواهند بود در برنامه هایشان سهم بیشتری به زنان اختصاص دهند.
زنان در طول تاریخ مطالباتی داشته اند که برای تحقق آنها باید وارد کارزار شوند و با فرستادن نمایندگانی از جامعه بانوان حقوق مدنی خود را دنبال کنند و از طرفی حضور حداکثری بانوان در پای صندوق های رای اهمیت مطالبات و حقوق زنان رابیش از پیش به جامعه یادآوری می کند.
در استان لرستان گرچه تاکنون نماینده بانویی بر کرسی خانه ملت تکیه نکرده و بانوان عزم خود را راهی نمودن بانوی نماینده جزم نکرده اند اما همچنان جمعیت حداکثری از میان بانوان در پای صندوق های رای حضور یافته اند و اهمیت تصمیم گیری ها و سرنوشتشان را گوشزد کرده اند.
بانوان لرستان در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی با کسب تحصیلات در آموزش عالی و مهارت ها سعی در دستیابی به استقلال مادی و فکری داشته اند و در طول دولت تدبیر و امید پست های مدیریتی را نیز کسب کرده اند.
در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۹۴ نامزد انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تا پایان روز سه شنبه ۲۹ بهمن ماه در عرصه رقابت این استان هستند که از این مجموع ۱۲ نفر زن هستند و این در حالی است که بیش از ۳۰ زن در این استان برای شرکت در انتخابات ثبت نام کردند و این در حالی است که تاکنون بانوان لرستان هیچ سهمی از ۹ کرسی این استان در خانه ملت نداشته اند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان با بیان اینکه مشارکت انتخابات مهمترین جلوه مشارکت سیاسی در هر کشور است گفت: زنان ما در طول چهار دهه از عمر انقلاب شکوهمند اسلامی در عرصه های سیاسی و اجتماعی از جمله شرکت در راهپیمایی ها و شرکت در انتخابات ادوار مختلف به عنوان رای دهنده حضور فعال و موثر داشته اند.
ناهید پرویزپور افزود: زنان در عرصه های علمی و اجتماعی پیشرفت های بسیار خوبی داشته اند اما در بحث کاندیداتوری و شرکت در رقابت های انتخاباتی پررنگ ظاهر نشده اند و با گذشت چهاردهه از انقلاب اسلامی کمتر از ۶ درصد نمایندگان مجلس را زنان تشکیل داده اند.
وی با اشاره بر بیانات امام راحل اظهار داشت: زنان باید در مقدرات اساسی مملکت خود دخالت کنند و باید زمینه های حضور زنان در عرصه های رقابتی انتخاباتی فراهم شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان یادآور شد: اکنون که فضای کشور انتخاباتی شده و پروسه انتخابات یازدهمین دوره مجلس اسلامی در حال انجام است انتظار می رود زنان شایسته و توانمند بیشتر از ادوار گذشته در عرصه رقابت های انتخاباتی حضور پیدا کنند.
پرویز پور ادامه داد: زنان حدود ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت لرستان را به خود اختصاص داده اند که می توان با توانمندسازی این ظرفیت بالقوه گام مهمی در راستای توسعه استان برداشت، البته در این راه موانعی نظیر محدودیت های فرهنگی، نداشتن اعتماد به نفس، قوانین سختگیرانه ونبود آموزش کافی وجود دارد.
پرویز پور با اشاره به برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: زنان بخشی از جمعیت لرستان و به تناسب نیمی از جمعیت واجد الشرایط شرکت در انتخابات هستند.
وی اظهار داشت: حضور زنان در انتخابات تعیین کننده است و می توانند در نتیجه انتخابات، تغییر ایجاد کنند و به همین دلیل باید به همراه خانواده پای صندوق های رای حاضر شوند و مشارکت سیاسی را به فرزندان خود آموزش دهند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان گفت: ۱۹۴ نامزد انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تا پایان روز سه شنبه ۲۹ بهمن ماه در عرصه رقابت این استان هستند.
محمود ثمینی شامگاه سه شنبه با بیان اینکه از این تعداد، ۱۸۲ نفر مرد و ۱۲ زن هستند افزود: طبق آخرین آمار اعلام شده حوزه انتخابیه خرم آباد وچگنی ۵۲ نفر ، بروجرد ۳۱ نفر ، الیگودرز ۱۷ نفر، دورود و ازنا ۲۲ نفر، کوهدشت و رومشکان۳۷ نفر ، دلفان و سلسله ۱۱نفر و در پلدختر ۲۴ کاندیدا حضور دارند.
وی آمار نامزدهای انصرافی این دوره را ۷۰ نفر اعلام کرد و گفت: انصرافی های استان به تفکیک آمار در حوزه انتخابیه خرم آباد وچگنی ۲۰، بروجرد ۱۱، الیگودرز ۶، دورود وازنا ۹، کوهدشت ورومشکان ۶، دلفان وسلسله ۱۷ و پلدختر یک نفر بوده است.
وی تاکید کرد: مهلت قانونی تبلیغات نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تا ساعت هشت پنجشنبه مورخ یکم اسفندماه می باشد و از این ساعت به بعد هرگونه تبلیعات توسط نامزدها و طرفدران آنها ممنوع است.
لرستان ۹ نماینده در خانه ملت دارد.
نظر شما