باید بن‌بست را با حضور مردم بشکنیم

تهران- ایرنا- پس از آنکه شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاح‌طلبان به دلیل رد صلاحیت‌ها و عدم امکان رقابت از انتشار لیست انتخاباتی استنکاف ورزید؛ دست احزاب را برای ارائه لیست انتخاباتی بسته نگذاشت و برخی احزاب اصلاح‌طلب مبادرت به ارائه لیست کردند و نخستین لیست انتخاباتی را نیز حزب کارگزاران سازندگی تحت عنوان لیست یاران هاشمی منتشر کرد. لیستی متشکل از برخی احزاب همچون کارگزاران، اعتدال و توسعه، ندای ایرانیان، خانه کارگر و افراد مستقل که با واکنش‌های متفاوتی از سوی اصلاح طلبان مواجه شد.

روزنامه آرمان ملی در گزارشی آورده است:  نگاهی به شرایط و موقعیت اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو نشان می‌دهد که در خلأ نقش آفرینی شورای عالی سیاستگذاری این احزاب اصلاح‌طلب هستند که میدان‌داری می‌کنند و شاید مهمتر از همه حزب کارگزاران سازندگی. انتشار نخستین لیست حزبی اصلاح‌طلب از سوی آنها نشان می‌دهد که قصد دارند بارسنگین حضور در انتخابات را با توجه به همه محدودیت‌ها به دوش بکشند. هر چند که لیست یاران هاشمی کارگزاران نیز منتقد کم ندارد. از عدم اصلاح‌طلبانه بودن لیست تا وام گرفتن از نام آیت‌ا... هاشمی برای تبلیغ. این در حالی است که محسن هاشمی رئیس شورای مرکزی این حزب می‌گوید: «عنوان یاران هاشمی بیشتر یک عنوان ژورنالیستی و به منظور نگاه مشارکت محور و امیدوار آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی بوده است.»


   ما و اگرهای لیست کارگزاران
برخی معتقدند که لیست کارگزاران اصلاح‌طلبانه نیست و آنها بنا بر مشی و مرام خود لیست انتخاباتی بسته‌اند نه مشی و مرام اصلاح‌طلبی و عده‌ای نیز انتساب این لیست به آیت‌ا... هاشمی و وام گرفتن از نام ایشان برای لیست کارگزاران که برخی افراد چندان امیدی نیز به رای آوری آن ندارند را امری نادرست و نامطلوب تلقی کردند. با این حال آنچه مشخص است سکوت شورای عالی سیاستگذاری و عدم ارائه لیست، فضا را برای برخی احزاب اصلاح طلب که نامزد تایید صلاحیت شده دارند گشوده تا به وزن‌کشی خود در جبهه اصلاحات بپردازند. هر چند به قول برخی از فعالان سیاسی شاید رد صلاحیت‌ها برای اصلاح‌طلبان بد هم نشد تا با این  وزن کشی برخی احزاب جایگاه واقعی خود را در جریان اصلاحات بشناسند و براساس آن به کنشگری سیاسی و تصمیم گیری روی بیاورند.


 باید بن‌بست‌ها را بشکنیم
غلامحسین کرباسچی اظهار داشت: ما بین تکلیف شرعی و تکلیف انسانی احساس می‌کنیم باید بن‌بست‌هایی که وجود دارد را بشکنیم. ما به هیچ وجه نباید نهاد انتخابات که ناموس دموکراسی است را نادیده بگیریم و باید با تمام توان و با کمک احزاب اصلاح طلب و به کمک کاندیداهای اصلاح طلبی که در این عرصه حضور دارند، بتوانیم شرایط کنونی را با پیاده سازی سرفصل‌های اعلام شده بهبود ببخشیم. وی افزود: ما نمی‌توانیم مردم را دعوت به حضور در انتخابات کنیم ولی به رغم تایید صلاحیت حدود ۷۰۰۰ نفر از واجدین شرایط به دلایل مختلف در عرصه انتخابات حضور نداشته باشیم.


  وظیفه داشتیم لیست بدهیم
رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه انتخاب اسامی لیست انتخاباتی از سوی شورای مرکزی به کمیته سیاسی و سپس به کمیته انتخابات داده شد در نهایت به لیست یاران هاشمی رسیدند، اظهار داشت: کاندیداهایی که در این لیست حضور دارند اگر نتوانند به مجلس راه پیدا کنند نباید ناراحت شوند؛ چون وظیفه ما این بود لیستی بدهیم تا کسانی که به مشی حزب کارگزاران اعتقاد دارند به آن رای دهند. محسن هاشمی بیان کرد: پیام حضور ما گفتن نه به افراطیون داخلی و خارجی است، ما نمی‌خواهیم عرصه را در داخل به حاکمیت تندروها بسپاریم و این در خارج برای مخالفان نظام و حاکمیت به فرصت تبدیل شود. وی با اشاره به کم شدن اثر گذاری مجلس اذعان کرد: با مجموعه اتفاقاتی که در دهه‌های گذشته افتاده است، مشخص شده اثرگذاری مجلس کمتر شده است، باید کاری کرد که بار دیگر مجلس در راس امور قرار گیرد. رئیس شورای مرزی حزب کارگزاران افزود: امروز بحث حضور مردم مطرح است گفته‌ می‌شود مردم شرکت نکنند و یا اقبال عمومی کم باشد اما ما امیدواریم نظر مردم را به سمت لیست یاران هاشمی برگردانیم. هاشمی تصریح کرد: عمده دلیل این فهرست حضور فعال در انتخابات بود.


    رای مردم همیشه اثر گذار بوده است
سخنگوی حزب کارگزاران، نیز در نشست خبری با کنایه به احزاب اصلاح‌طلبی که به نوعی به بهانه رد صلاحیت‌ها انتخابات را تحریم کرده‌اند، اظهار داشت: ما ضمن احترام به دوستانی که در انتخابات حضور ندارند باید بگوییم که نیامدن به عرصه انتخابات شرایط را سخت‌تر می‌کند و اگر به میدان نیاییم مشخص نیست در آینده این نیامدن  چه مشکلاتی را برای کشور ایجاد می‌کند. حسین مرعشی در پاسخ به این پرسش که  چرا در این شرایط اصلاح طلبان باید در انتخابات شرکت کنند، بیان کرد: آینده ایران زمین بلندشدن و زمین خوردن‌ها بستگی دارد. قبول ندارم چون نهادهای قدرت کار خود را می‌کنند، ما باید صحنه سیاسی را ترک کنیم. درست نیست رای مردم بی اثر نیست. در سال۷۶، مردم با وجود ناطق نوری، رئیس دولت اصلاحات را برگزیدند. در سال۸۴ همه می‌گفتند قالیباف انتخاب می‌شود اما احمدی نژاد انتخاب شد. در تمام این سال‌ها، رای مردم اثرگذار بوده است. قرار نیست همیشه ما پیروز باشیم بلکه باید در این روند، رشد کنیم. باید از همین انتخابات محدود استفاده هم کنیم. خردورزی حکم می‌کند از همین شرایط هم استفاده کنیم. وی افزود: باید بدانیم در جمهوری اسلامی نه نهاد کاملا انتصابی داریم و نه نهادهای خیلی انتخابی، بلکه هر دو دسته نهاد محدود به دیگری هستند. بنابراین از تاثیر رای مردم در آنها نباید غافل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha