حجم آب ورودی رودخانه هیرمند به سیستان کاهش یافت

زاهدان- ایرنا- فرماندار زهک در شمال سیستان و بلوچستان گفت: حجم آب ورودی رودخانه هیرمند به منطقه سیستان که از ۲ روز گذشته افزایش یافته بود هم‌اینک روند کاهش به خود گرفته است.

رضا اربابی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این مقدار آب ناپایدار بوده و دبی مشخصی ندارد اما برنامه‌ریزی در خصوص ورود هرگونه سیلاب توسط ستاد مدیریت بحران زهک انجام شده و برای مواجهه با هرگونه سیلاب احتمالی آمادگی کامل وجود دارد.

وی با بیان اینکه ورود آب به منطقه سیستان از حدود یک ماه قبل آغاز شده است افزود: در اوج سیلاب که ۲ روز گذشته بود ارتفاع آب در ورودی مرز ایران با افغانستان در شهرستان زهک به ۲ متر نیز رسید.

فرماندار زهک گفت: سیلاب اخیر به صورت دشمال وارد منطقه سیستان شد و به خوبی در کانال‌ها و تالاب بین‌المللی هامون در حال هدایت است.

وی بیان کرد: سیلابی که از رودخانه هیرمند وارد منطقه سیستان شده ناشی از بارندگی در مناطق بالادست افغانستان بوده که به اصطلاح دشتمال گفته می‌شود و به هیچ عنوان حقابه ایران محسوب نمی‌شود.

اربابی از مردم خواست تا از نزدیک شدن به رودخانه سیستان، کانال‌های منشعب و نهرها خودداری کنند.

وی با اشاره به اینکه ستاد مدیریت بحران زهک در آمادگی کامل بسر می‌برد گفت: ماشین آلات سنگین برای کنترل سیلاب احتمالی به منطقه سیستان در نظر گرفته شده است.

فرماندار زهک اظهار داشت: نقاط حساس در شهرستان زهک شناسایی شده و در صورت ورود احتمالی سیلاب ماشین آلات سنگین به مناطق مورد نظر اعزام منتقل خواهند شد.

وی با بیان اینکه نقاط حساس در زهک در مقابل سیلاب احتمالی ایمن سازی شده است گفت: محله گریگچ که یکی از نقاط بحرانی در هنگام وقوع سیلاب بود به صورت اصولی ایمن سازی شده است.

اربابی بیان کرد: همچنین نقاط حساس کانالها و رود شهر نیز لایروبی شده و از این بابت نگرانی وجود ندارد.

وی گفت: رودخانه نیتک که یکی از نقاط حساس منطقه سیستان در هنگام ورود سیلاب بود نیز در حال لایروبی است.

منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز در شمال سیستان و بلوچستان واقع شده و با ولایت نیمروز افغانستان هم مرز است.
رودخانه هیرمند از کوههای بابایغما از رشته کوههای هندوکش سرچشمه گرفته و پس از طی بیش از هزار کیلومتر وارد مرز ایران در سیستان می شود.
آب این رودخانه از ۲۰ سال پیش تاکنون به سبب قهر طبیعت و برخی عوامل دیگر قطع شده بود و تنها در زمستان برخی سالها سیلاب های جزئی ناشی از بارندگی ها به صورت دشتمال از داخل افغانستان وارد سیستان می شد که مدت زمان جریان آب بسیار کوتاه بود و به تالاب بین المللی هامون نمی رسید.
سیلاب رودخانه هیرمند خارج از کنترل کشور همسایه است و به عنوان حق آبه سیستان محسوب نمی‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha