۳۰ بهمن ۱۳۹۸، ۱۴:۴۲
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 83680963
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

جشن تکلیف سیاسی رای‌اولی‌ها در سنندج

۳۰ بهمن ۱۳۹۸، ۱۴:۴۲
کد خبر: 83680963
جشن تکلیف سیاسی رای‌اولی‌ها در سنندج

سنندج - ایرنا - بیش از ۵۸ هزار رای اولی در استان کردستان روز جمعه دوم اسفند برای نخستین بار پای صندوق‌های اخذ رای حضور یافته و برخلاف سال‌های گذشته که فقط همراه والدین و بزرگترهای خود به نوعی تماشاچی انگشت‌های رنگ شده بودند، امسال انگشت‌هایشان رنگ انتخاب به خود می‌گیرد.

رای اولی‌ها با شور و شوق بیشتری نسبت به سایر اقشار منتظر فرا رسیدن روز انتخابات هستند و از هر راهی تلاش می‌کنند نسبت به کاندیداهای مورد نظر خود آگاهی پیدا کرده تا نخستین انتخابشان بهترین انتخاب آنها نیز باشد.

بسیاری از رای اولی‌ها از اینکه می‌توانند در سرنوشت کشور و مملکت خود مشارکت داشته باشند به خود می‌بالند و بی صبرانه در انتظار فرا رسیدن روز موعود هستند،  حضور پررنگ رای اولی‌ها به فضای انتخابات شور و شوق بیشتری می‌بخشد و به هر اندازه این حضور از روی آگاهی باشد به توسعه و پیشرفت کشور در عرصه‌های ملی و بین‌المللی می‌انجامد.

در آستانه حماسه سیاسی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، همایش دانش‌آموزان رای اولی با هدف مشارکت حداکثری در این رویداد بزرگ روز چهارشنبه با حضور جمعی از مسوولان و دانش‌آموزان در اردوگاه سلیمان خاطر سنندج برگزار شد.

کیمیا یکی از دانش‌آموزان رای اولی شرکت کننده در این همایش از اینکه برای نخستین بار می‌تواند در انتخابات شرکت کند ابراز خوشحالی کرده و می‌گوید: در انتخابات‌ گذشته همراه والدینم در پای صندوق‌های اخذ رای حضور پیدا می‌کردم ولی خوشحالم که امسال خودم می‌توانم رای دهم.

وی شرکت در این انتخابات را وظیفه شرعی و قانونی هر فرد ایرانی دانست و گفت: بی صبرانه منتظر رسیدن روز جمعه دوم اسفند هستم و قرار است با چند نفر از همکلاسی‌هایم برای رای دادن پای صندوق‌های اخذ رای حاضر شویم.

شیما اما یکی دیگر از دانش‌آموزانی است که با شوق و ذوق زیادی به صحبت‌های دوستش گوش می‌دهد و وقتی از او می پرسم تو هم در انتخابات شرکت می‌کنی با تاسف می‌گوید: روز بعد از انتخابات ۱۸ سالم می‌شود فکر نمی‌کنم بتوانم شرکت کنم.

سونیا نیز معتقد است، همه کسانی که حائز شرایط رای دادن هستند باید در این روز سرنوشت‌ساز پای صندوق‌های اخذ رای حاضر شده و آگاهانه فرد مورد نظر خود را انتخاب کرده و دشمنان را بیش از پیش نا امید کنند.

شرکت در انتخابات نوعی تمرین دموکراسی است

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در این همایش با بیان اینکه حضور در یک عرصه سیاسی و اجتماعی وظیفه فردی و اجتماعی هر فردی در جامعه است، گفت: شرکت در انتخابات نوعی تمرین دموکراسی است و دانش‌آموزان بارها در دوران مدرسه تمرین دموکراسی و انتخاباتی داشته‌اند.

 رشید قربانی با بیان اینکه برگزاری انتخابات‌های درون مدرسه‌ای مقدمه‌ای برای ورود به مشارکت در یک تصمیم بزرگ سیاسی ملی است، افزود: حضور رای‌اولی‌ها در پای صندوق‌های اخذ رای بسیار حائز اهمیت بوده و در سرنوشت ملی و بین‌المللی کشور تاثیرگذار خواهد بود.

 وی اضافه کرد: همواره خرد جمعی بر تصمیم‌های انفرادی ارجحیت دارد و هرچه میزان مشارکت مردم در انتخابات بیشتر باشد، انتخاب شایسته و تصمیم گیری‌های موثری تر برای آینده کشور گرفته می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با تاکید بر حضور آحاد مختلف جامعه بخصوص رای‌اولی‌ها در انتخابات اظهار داشت: اگر دشمنان ما و در راس آنان آمریکای جنایتکار احساس کنند، مردم مشارکت حداکثری نسبت به آینده خود دارند، هرگز جرات گستاخی به ایران را نخواهند داشت.

وی یادآور شد: نباید به خاطر مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها حضور مردم در پای صندوق‌های رای کم رنگ شود و هرکس خود، خانواده، مردم و وطن را دوست داشته باشد باید در انتخابات شرکت کرده و نقش خود را ایفا کند.

قربانی از دانش آموزان رای اولی خواست با درایت و آگاهی خود در انتخاب کاندیدای مورد نظر دقت کرده و فردی را انتخاب کنند که راستگو، توانمند، مجرب، وفادارو پایبند به تعهداتی که می‌دهد، باشد.

دانش‌آموزان با شرکت در انتخابات آماده پذیرش مسوولیت می‌شوند

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان نیز با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران برگرفته از مکتب اسلام است، گفت: یکی از رسالت‌های عظیم نظام تعلیم و تربیت اسلامی، تربیت دانش‌آموزانی در طراز جمهوری اسلامی برای پذیرش مسوولیت های آینده نظام است.

حجت‌الله نریمانی با بیان اینکه یکی از ساحت های شش گانه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، تربیت سیاسی و اجتماعی است، افزود: تربیت سیاسی از اولویت های آموزش و پرورش بوده و دانش آموزان با شرکت در انتخابات شورای دانش‌آموزی از دوره دوم ابتدایی تا پایان متوسطه در این انتخابات شرکت می‌کنند.

وی به اهمیت شرکت دانش‌آموزان در انتخابات مجلس اشاره کرد و با بیان اینکه تربیت سیاسی و اجتماعی دانش آموزان یکی از اهداف شرکت در انتخابات است، گفت: آینده متعلق به دانش‌آموزان بوده و شرکت در انتخابات به نوعی می‌تواند آنان را برای پذیرش مسوولیت‌ها در آینده آماده کند.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان شرکت در انتخابات را نوعی تمرین دموکراسی و مردم سالاری دینی دانست و ابراز امیدواری کرد که در روز دوم اسفندماه شاهد حضور چشمگیر دانش آموزان رأی اولی در پای صندوق های رای باشیم.

استان کردستان بر اساس آخرین سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۹۵ دارای یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۱ نفر جمعیت است که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان، حدود یک هزار و ۷۰۰ روستا ساکن هستند که ترکیب جمعیتی آن شامل ۲۹ درصد ساکنان روستایی و ۷۱ درصد ساکنان شهری است.

طبق اعلام ستاد انتخابات استان کردستان در این استان کمتر از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد ۵۸ هزار و ۲۴۰ نفر رای اولی هستند،  دست‌اندرکاران انتخابات برای جمع آوری آرای مردم این استان یک هزار و ۲۴۵ شعبه پیش بینی کرده‌اند.

استان کردستان دارای پنج حوزه انتخابیه و ۶ نماینده در مجلس شورای اسلامی است، (حوزه انتخابیه سنندج شامل شهرستان‌های سنندج، کامیاران و دیواندره ۲ نماینده، حوزه انتخابیه بیجار یک نماینده، حوزه انتخابیه قروه شامل شهرستان‌های قروه و دهگلان یک نماینده، حوزه انتخابیه سقز شامل شهرستان‌های سقز و بانه یک نماینده و حوزه انتخابیه مریوان شامل شهرستان‌های مرویان و سروآباد یک نماینده) است.

جمعه دوم اسفند ماه مردم استان کردستان همزمان با سراسر کشور با حضور در پای صندوق‌های رای نماینده خود برای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را انتخاب خواهند کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha