رای‌هایی که منتظر عمل و اقدام هستند

تربت‌حیدریه- ایرنا- گامها یکی پس از دیگری برداشته شد تا به دوم اسفند ۱۳۹۸ "روز انتخابات" رسید و امروز ملت ایران از همه طیفهای جنسیتی، سن و سال، قومی، دینی، مذهبی و طبقاتی جمع شدند تا کار را پای صندوقهای رای انتخابات مجلس یازدهم تمام کنند و چه شایسته و جانانه آن را به منزل رساندند.

بر این اساس امروز جمعه دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۸ ملت ایران، برای واپسین بار در چهاردهمین قرن خورشیدی که کمتر از یک ماه دیگر آخرین سال آن را آغاز می‌کنیم، مشارکتی گسترده را در یک رویداد مهم سیاسی در برابر چشمان دوستان و دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی در سطح جهان قرار دادند تا با قاطعیت هرچه تمامتر نشان دهند با وجود همه فشارهای استکبار، مشکلات و کمبودها همچنان به حاکمیت همه جانبه نظام اسلامی پایبندند. 

یکی از صحنه‌های گواه این امر، حضور پرشور مردم تربت‌حیدریه در خطه جنوب غربی خراسان رضوی است. آنجا که در محل هیات ابوالفضلی این شهر در بین صفوف به هم فشرده رای‌دهندگان، فاطمه حسنی شهروند جوان رای‌اولی تربتی هنگام خروج از شعبه اخذ رای توجهم را جلب کرد زیرا داشت از نخستین مهر شرکت در انتخابات که بر شناسنامه‌اش خورده بود عکس می‌گرفت. 

این دختر جوان در پاسخ به کنجکاوی خبرنگار ایرنا گفت: قصد دارم تصویر مهر آبی رنگ انتخابات مجلس یازدهم بر شناسنامه‌ام را در فضای مجازی منتشر کرده تا شادمانی و افتخار آن را با همه به اشتراک بگذارم. 
وی افزود: این مسرت بخاطر حس واقعی مشارکت در سرنوشت سیاسی اجتماعی و جستجویی چند ماهه برای یافتن نامزد اصلح است اما پس از این کار را تمام شده نمی‌دانم.

شهروند جوان تربتی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در خصوص انتظاراتش از نماینده مجلس‌، ادامه داد: گمان دارم سنتی نادرست بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی باب شده و آن وعده آب، لوله‌کشی، گاز، و برق و خلاصه توسعه عمرانی می‌باشد که البته برای هر شهر و روستایی لازم است. 
وی گفت: اما شان یک نماینده مجلس شورای اسلامی در ایران انقلابی بسیار فراتر از اینها است زیرا او باید در کار قانونگذاری ضمن آنکه به موضوعات نگاه توامان منطقه‌ای و ملی دارد، در کمیسیونهای تخصصی مجلس با ماموریتهای فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و حتی هنری مرتبط با نسل جوان و آینده‌ساز کشور نیز حضوری فعال و تاثیرگذار داشته باشد.
اما در مقابل نگاه از یک جوان رای‌اولی، یکی از شهروندان سالخورده تربتی به خبرنگار ایرنا گفت: از نماینده برگزیده‌ام  در مجلس شورای اسلامی انتظار دارم پس از پیروی در انتخابات نگاهی جدی و عملگرا به توسعه روستاهای این خطه داشته باشد.
غلامرضا بنی‎اسدی افزود: یک روستایی هستم و به علت اینکه امکانات رفاهی در آنجا بسیار محدود بود به شهر مهاجرت کرده و امیدوارم نماینده منتخبم به روستاها بیش از شهرها توجه داشته باشد. 
در ادامه سرکشی به شهبه‌های اخذ رای سراغ صندوقی رفتم که در مسجد جامع تربت‌حیدریه برپا شده است.

آنجا جوانی را در حالی که مشغول کاری با تلفن همراهش بود دیدمو به محض اینکه متوجه من و شغلم شد گفت که یکی از شبکه‌های خبری فارسی زبان ماهواره‌ای را رصد می‌کند.

حسن محمدی دیپلمه بیکاری که فعلا در خانه و با حمایت پدر گذران عمر می‌کند گفت: می‌خواهم فیلمی را از حضور پرشور مردم در پای صندوقهای اخذ رای به اشتراک بگذارم تا خارج‌نشینان هم ببینند مردم کشور عزیم چه مشتاقانه و پرامید در انتخابات شرکت کرده‌اند. 

انگیزه‌اش را از مشارکت در انتخابات پرسیدم و او پاسخ داد: همگان به امید زنده‌اند و من هم به امید روزهای بهتر، با کنکاش و مطالعه کافی به نماینده مورد نظرم رای داده‌ام تا باری از مشکلات مردم بردارد و ایران را بیش از پیش را در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دهد.

مادری که به همراه فرزند خردسالش در انتخابات شرکت کرده بود نیز به خبرنگار ایرنا گفت: از نامزد محبوبم توقع دارم پس از ورود به مجلس شورای اسلامی برای کارآفرینی و اشتغال جوانان تلاش موثر و ثمربخش داشته باشد. 
خدیجه ربیعی تربت‌حیدریه شهری ثروتمند توصیف و بیان کرد: با این وجود در ادوار گذشته این ثروت‌ به سرمایه تبدیل نشده زیرا بسیاری از مردم پولهایشان را به سمت دلالی سوق داده‌اند. به همین خاطر از نماینده آینده شهرم در مجلس شورای اسلامی توقع دارم دارم زمینه سرمایه‌گذاری و توسعه اشتغال فراهم آورد. 

امروز همه آمدند، از زن و مرد جوان، میانسال تا سالخورده و نوجوانانی که برای نخستین بار طعم مشارکت در سرنوشت سیاسی کشور را چشیدند. حضوری شکوهمند در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که بیانگر اعتماد به نظام و رهبری و امید به توسعه بیش از پیش ایران اسلامی است.

اما این حضور باشکوه مردم در پای صندوقهای رای توقعات و انتظارتی بحق و مستمر را در فردای پس از انتخابات در پی دارد که باید در دستور کار نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.  

جمعیت  ۳۴۳ هزار و ۷۴۰ نفر حوزه انتخابیه تربت‌حیدریه، مه ولات و زاوه یک نماینده در خانه ملت دارند. از این جمعیت ۲۳۰ هزار و ۸۸۰ نفر معادل ۶۳ درصد آنها حایز شرایط رای دادن در انتخابات امروز بودند. ۱۴ هزار و ۷۸۰ نفر آنها را نیز جوانان رای‌اولی تشکیل می‌دهند. 

فرایند رای‌گیری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میان‌ دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری صبح جمعه دوم اسفند ماه همزمان با سراسر کشور در چهار هزار و ۲۳ شعبه اخذ رای ۱۲ حوزه انتخابیه خراسان رضوی آغاز شد. هزار و ۶۱۲ شعبه از این تعداد در روستاهای خراسان رضوی برپا شده‌است. 
براساس اعلام ستاد انتخابات خراسان رضوی هم‌اینک ۷۵ هزار نیروی اجرایی در این استان دست‌اندرکار اجرای امور انتخابات هستند. در این چارچوب برای هر شعبه اخذ رای پنج نفر نیروی اجرایی مشغول کار هستند.
همچنین شمار عوامل اجرایی در هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای خراسان رضوی برای پاسخگویی به مراجعه احتمالی بیش از حد معمول رای‌دهندگان تا هفت نفر در نظر گرفته شده است.
چهار میلیون و ۵۰۳ هزار و ۶۱۰ نفر از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی در انتخابات امروز واجد شرایط رای دادن هستند. دو میلیون و ۲۶۰ هزار و ۴۸۲ نفر از این تعداد شهروند خراسانی را زنان و ۲ میلیون و ۲۴۳ هزار و ۱۲۸ نفر آنها را مردان تشکیل می‌دهند. 
رای‌اولیهای خراسان رضوی نیز ۲۵۴ هزار و ۱۹۸ نفر هستند که امروز برای نخستین بار با حضور در پای صندوق‌های رای‌گیری انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در تعیین سرنوشت سیاسی خود مشارکت می‌کنند. 
آخرین آمار تعداد نامزدهای باقیمانده در عرصه انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی ۴۷۹ نفر یعنی۲۷ رقیب برای هر صندلی سبز خانه ملت از این استان است. 
امروز همچنین انتخابات میان‌دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری با حضور پنج نامزد در خراسان رضوی در جریان است.
حسن جعفری معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری خراسان رضوی با استناد به نظرسنجی‌های صورت گرفته اخیر، میزان مشارکت شهروندان خراسانی را در انتخابات امروز بین ۵۲ تا ۵۶ درصد پیش‌بینی و تاکید کرد: انتظار می‌رود این عدد افزایش یابد. 
۱۸ نفر از مجموع ۲۹۰ نماینده مجلس شورای اسلامی را نمایندگان خراسان رضوی در خانه ملت تشکیل می‌دهند.
"حوزه مشهد و کلات" با پنج نماینده در مجلس شورای اسلامی بزرگترین حوزه انتخاباتی از نظر شمار جمعیت و تعداد نمایندگان در میان ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی محسوب می‌شود.
حوزه مشهد شامل بخش مرکزی این شهرستان و شهرستان کلات با پنج نماینده، حوزه نیشابور شامل شهرستان‌های فیروزه و نیشابور با ۲ نماینده، حوزه انتخاباتی سبزوار شامل شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و سبزوار با ۲ نماینده، حوزه انتخاباتی درگز منحصر به همین شهرستان با یک نماینده، حوزه قوچان شامل شهرستان‌های فاروج و قوچان با یک نماینده، حوزه فریمان شامل شهرستان‌های سرخس و فریمان و بخش‌های احمدآباد و رضویه شهرستان مشهد با یک نماینده، حوزه کاشمر شامل شهرستان‌های بردسکن، خلیل‌آباد و کاشمر با یک نماینده، حوزه تربت‌حیدریه شامل شهرستان‌های زاوه، مه‌ولات و تربت‌حیدریه با یک نماینده، حوزه انتخاباتی گناباد شامل شهرستان‌های بجستان و گناباد با یک نماینده، حوزه خواف شامل شهرستان‌های رشتخوار و خواف با یک نماینده، حوزه تربت‌جام شامل شهرستان‌های تایباد، باخرز، صالح‌آباد و تربت‌جام با یک نماینده و حوزه انتخاباتی چناران شامل شهرستان‌های بینالود (طرقبه‌-شاندیر) و چناران با یک نماینده در مجلس شورای اسلامی ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی را تشکیل می‌دهند.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری مشهد واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha