به گزارش رویترز، کارگروه ویژه اقدام مالی روز جمعه پس از نشست خود در پاریس با انتشار بیانیهای اعلام کرد که یک مهلت چهارماهه تعیین کرده است تا پاکستان در این مدت، خود را با هنجارهای بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم تطبیق دهد.
در این بیانیه آمده است: FATF قویاً از پاکستان میخواهد که تا ژوئن ۲۰۲۰ «برنامه جامع اقدام» را بسرعت کامل کند.
کارگروه ویژه اقدام مالی هشدار داد در صورتی که پاکستان در این زمینه پیشرفتی نداشته باشد، ممکن است که این کارگروه در جلسه بعدی اقداماتی علیه اسلامآباد اتخاذ کند.
FATF هفته جاری در جلسه خود در پاریس اعلام کرد که پاکستان از ۱۴ ماده برنامه کاری ۲۷ مادهای به طور کامل پیروی کرده است.
رسانههای پاکستانی هفته جاری اعلام کرده بودند؛ گرچه هند در صدد درج نام پاکستان در لیست سیاه FATF است اما با توجه به پیشرفتهای پاکستان در یک سال گذشته، امکان درج نام این کشور در فهرست سیاه وجود ندارد.
کارگروه اقدام مالی روز جمعه در اقدام دیگری، ایران را به دلیل آنچه که عدم انطباق با هنجارهای بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم خواند، به فهرست سیاه بازگرداند.
ایران در سالهای اخیر بر اساس برنامه عمل ارائه شده از سوی گروه ویژه اقدام مالی، اجرای ۴۱ توصیه این نهاد مالی را در دستور کار قرار داد که از این تعداد ۳۷ مورد در حوزه اجرایی و ۴ مورد در حوزه تقنین و قانونگذاری بوده است.
۳۷ مورد اجرایی و دو مورد تقنینی از توصیههای FATF عملیاتی شد و دو لایحه برای الحاق به کنوانسیونهای سیافتی و پالرمو پس از تصویب در مجلس و رد در شورای نگهبان، برای تصمیمگیری نهایی در مجمع تشخیص مصلحت نظام بلاتکلیف ماند.
نشست گروه ویژه اقدام مالی از روز یکشنبه ۲۷ بهمن در پاریس آغاز شد و تا امروز جمعه دوم اسفند ادامه داشت که مصادف با آخرین مهلت این نهاد به ایران درباره لزوم پذیرش توصیههای آن بود.
تهران- ایرنا- کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) پس از رسیدگی به اقدامات پاکستان در زمینه اجرای برنامه کاری ۲۷ مادهای مبارزه با تروریسم مالی، این کشور را در «فهرست خاکستری» باقی نگه داشت.
اخبار مرتبط
-
پاکستان در لیست سیاه FATF قرار نمیگیرد
تهران- ایرنا- روزنامه "نیوز اینترنشنال" پاکستان با اشاره به نشست امروز(سهشنبه) گروه ویژه…
-
موسوی: قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه FATF سیاسی کاری است
تهران - ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه قرار گرفتن جمهوری اسلامی را در لیست سیاه FATF را سیاسی…
نظر شما