رسم وفاداری در سرزمین خورشید

بیرجند - ایرنا - مشارکت حداکثری به عنوان اصل مهم انتخابات است که مردمان سرزمین خورشید با تحقق آن در کارزار انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بار دیگر رسم وفاداری به نظام و ولایت را به جا آوردند.

خراسان جنوبی که ۱۳ انتخابات را از زمان استان شدن (سال ۱۳۸۳) پشت سر گذاشته همواره در این آزمون حساس ملی جزو استان‌های پیشرو با مشارکت بالای ۷۲ درصد بوده است.

براساس آخرین آمار ستاد انتخابات استان در شامگاه جمعه دوم اسفند بیش از ۳۷۰ هزار رای معادل ۶۶.۲ درصد واجدین شرایط در ۶۷۷ شعبه اخذ رای خراسان جنوبی به صندوق‌ها ریخته شد.

همراهی جمع کثیری از مردم خراسان جنوبی در انتخابات مجلس یازدهم نشان داد که این مردم همچنان پایبند به عهد با نظام و انقلاب هستند و همچون گذشته در قله‌های وفاداری ایستاده‌اند.

روز گذشته جای جای این استان اعم از شهر و روستا رنگ انتخابات به خود گرفت و در هر محله‌ای صف‌های طولانی از جمعیت شناسنامه به دست دیده می‌شد که مسجد یا مدرسه‌ای را برای رای دادن انتخاب کرده بودند.

روستاییان و عشایر نیز از همان ساعات اولیه صبح چشم به راه صندوق‌های سیار اخذ رای بودند تا با انتخاب خود سهمی در این حماسه بزرگ داشته باشند.

 هیج تهدیدی نتوانست مردم خراسان جنوبی را از حضور در پای صندوق‌های رای باز دارد و مردم این استان علیرغم همه مشکلات با عزمی راسخ نام خود را در روز سرنوشت ساز ایران اسلامی به یادگار گذاشتند.

در میان جمعیت رای دهنده هم پیرزنان و پیرمردانی بودند که صفحه شناسنامه‌شان پر از مهرهای گوناگون انتخاباتی بود و هم جوانانی که با نخستین رای طعم حضور در انتخابات را می‌چشیدند.

تمرین مشق مشارکت

افراد سالمند که حتی برای این حضور نیاز به همراهی شخص دیگر داشتند از جلوه‌های ویژه انتخابات روز گذشته بود و کودکانی که با همراهی بزرگترهایشان در پای صندوق‌های رای، مشق مشارکت را تمرین کردند.


انتخابات دوم اسفند برای آنها که اولین مهر انتخاب بر شناسنامه‌شان نقش می‌بست روز سرنوشت سازی بود زیرا از این پس آنها نیز در تعیین آینده کشور سهم دارند و باید نقش آفرینی کنند.

رای اولی‌ها با شوق وصف نشدنی روز گذشته در صف‌های رای‌گیری مشاهده می‌شدند البته شوق و شادی زمانی در چشمانشان برق می‌زد که مامور اخذ رای با نگاهی به شناسنامه از آنها می‌پرسید «رای اولی هستید» و این جوانان بلوغ یافته سیاسی با شوق سری تکان می‌دادند و برگه اخذ رای را می‌گرفتند.

۶ ماه از ۱۸ ساله شدنش می‌گذرد امسال به حکم قانون مجوز رای دادن گرفته و به شوق اینکه در زمره رای دهنده‌ها است در صفی طولانی شعبه اخذ رای واقع در شهرداری بیرجند ایستاده و به خبرنگار ایرنا گفت: ۲ هفته پیش ازدواج کرده‌ام و اکنون به همراه همسرم آمده‌ام که رای بدهم.

الهام اصغری دختر ۱۸ ساله بیرجندی از اینکه امسال اولین مهر انتخابات در شناسنامه‌اش جای می‌گیرد خوشحال است.

او و همسرش امیر در هفته‌ای که فرصت تبلیغات نامزدها بود به اجماع نظر رسیده‌اند که به فردی از میان کاندیدهای حوزه بیرجند، درمیان و خوسف رای بدهند.

از دید الهام فردی شایسته انتخاب است که درد مردم را بیشتر بفهمد و برای مشکلات فعلی کشور راه حلی داشته باشد.

مریم موسوی که عصر جمعه پای صندوق رای یکی از شعب شهر بیرجند آمده بود هم به خبرنگار ایرنا گفت: با وجود اینکه از دو روز گذشته شایعه ویروس کرونا در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود و مشخص است که عده‌ای تلاش دارند مردم از ترس این ویروس پای صندوق رای نروند اما وظیفه خود دانستم که در انتخابات شرکت کنم.

وی به ۲ فرزند کوچک خود اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه دختر و پسرم هنوز نمی‌توانند رای بدهند اما از صبح مشتاق هستند هر چه زودتر رای خود را بدهم که آنها هم حضور داشته باشند.

 حمیده محمودی دانشجوی ۲۰ ساله در دانشگاه بیرجند نیز گفت: در انتخابات ۲ سال قبل هشت روز سنم کم بود و از اینکه نتوانستم در انتخابات شرکت کنم بسیار افسوس خوردم اما امسال با شوق زیاد شرکت کردم.

وی اظهار داشت: شناخت زیادی از نامزدها نداشتم و با تحقیق و پرسش و جو به شناخت نسبی از یک نفر رسیدم که رای خود را به اسم آن شخص دادم.

او که دانشجوی رشته زبان و ادبیات فارسی است ساعت هشت صبح پای صندوق رای رفته بود و عنوان کرد: دوست داشتم جزو اولین نفراتی باشم که در انتخابات شرکت می‌کنم.

حضور گسترده مردم مهر تایید وفاداری به نظام

براساس گفته‌های استاندار خراسان جنوبی دوم اسفند ماه ۱۳۹۸ برگ زرین دیگری بر دفتر تاریخ پرافتخار استان خراسان جنوبی افزوده شد.

محمدصادق معتمدیان که روز گذشته چندین بازدید از شعب اخذ رای در مرکز استان داشت این حضور گسترده مردم استان را نشانی از وفاداری به سیاست‌های نظام دانست و بامداد شنبه بلافاصله پس از پایان مهلت انتخابات در پیام قدردانی از مردم استان گفت: فرهنگ و پیشینه‌ این مردم نشان داده است که همواره در مقاطع تاریخی، با عزمی راسخ به میدان آمده و نسبت به تعیین سرنوشت خویش حساس بوده‌اند و بر فراز قله‌های وفاداری درخشیده‌اند.

انتخابات دوم اسفند ماه ۹۸ بعد از سه نوبت تمدید در حالی ساعت ۲۳ دیروز به اتمام رسید که هنوز در برخی شعب افرادی منتظر دادن رای بودند و براساس ابلاغیه وزارت کشور در تمامی شعب تا زمانی‌ که مردم حضور داشتند، فرایند رای‌گیری ادامه یافت.

به گفته رییس ستاد انتخابات خراسان جنوبی  میزان مشارکت مردم استان  نسبت به برخی استان‌ها بسیار خوب بوده است و براساس آخرین آمار بیش از ۳۷۰ هزار نفر معادل ۶۶.۲ درصد واجدین شرایط در این استان رای دادند.

ناصر خوش خبر حضور مردم را  در تمامی حوزه‌های انتخابیه خراسان جنوبی  بی‌نظیر توصیف کرد که البته این مسبوق به سابقه بوده و مردم خراسان جنوبی در همه صحنه‌های سیاسی و مشارکت حضور فعال داشته‌اند.

۱۲۷ داوطلب در چهار حوزه انتخابیه استان خراسان جنوبی برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کردند و در نهایت اسامی ۷۰ نامزد شامل ۶۵ مرد و پنج زن برای این استان از سوی شورای نگهبان اعلام شد که طبق آخرین آمار از این تعداد ۳۰ نفر انصراف دادند و ۴۰ نفر در عرصه رقابت باقی ماندند.

خراسان جنوبی دارای ۱۱ شهرستان و چهار حوزه انتخابیه اصلی است و ۶۷۷ شعبه اخذ رای در این استان مستقر شد که ۷۱ شعبه نسبت به انتخابات دوره قبل مجلس شورای اسلامی افزایش داشته است.

۵۶۴ هزار و ۹ نفر در این استان مرزی واجد شرایط رای دادن بودند و خراسان جنوبی چهار کرسی در مجلس یازدهم دارد.

براساس نتایج شمارش آرا که ستاد انتخابات کشور امروز - شنبه - آنها را اعلام کرد با رای مردم «حسین خسروی اسفزار» در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف، «مجید نصیرایی» در حوزه انتخابیه فردوس، طبس، سرایان و بشرویه، «سلمان اسحاقی» در حوزه انتخابیه قاینات و زیرکوه و «مصطفی نخعی» در حوزه انتخابیه نهبندان و سربیشه به عنوان نمایندگان منتخب مردم خراسان جنوبی در مجلس یازدهم انتخاب شدند.

اخبار مرتبط