نگاهی به گرایش‌های سیاسی منتخبان فارس در مجلس یازدهم

شیراز-ایرنا- گرایش سیاسی منتخبان مردم استان فارس در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گویای راه‌یابی اصولگرایان از بیشتر حوزه‌های انتخابیه این استان به دوره آینده فعالیت مجلس است.

پرونده انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان فارس پس از ماه‌ها تلاش، تبلیغات و فعالیت‌های گروه‌ها و جناح‌های سیاسی و دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات با انتخاب ۱۸ نماینده در ۱۵ حوزه انتخابیه بسته شد.
بررسی سوابق انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۰ دوره گذشته نشان دهنده آن است که این انتخابات، در زمره معدود انتخاباتی بود که در هیچکدام از حوزه‌های انتخابیه استان، انتخابات به دور دوم کشیده نشد و این موضوع در جای خود جای بحث و بررسی دارد.
بررسی نگرش سیاسی منتخبان انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نشان دهنده آن است که اصولگرایان پیروز انتخابات هستند و اصلاح‌طلبان از ۱۸ کرسی فارس در مجلس سهمی ندارند، از ۱۸ منتخب به نظر می‌رسد که دو نامزد مستقل باشند و منتخبان دیگر جزو طیف اصولگرایان هستند.
علیرضا پاک فطرت، روح‌الله نجابت، جعفر قادری و ابراهیم عزیزی منتخبان حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، جلال رشیدی کوچی منتخب حوزه انتخابیه مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان، محمدرضا رضایی کوچی منتخب حوزه انتخابیه جهرم و خفر، فرهاد طهماسبی منتخب حوزه انتخابیه نی‌ریز، استهبان و بختگان، سید موسی موسوی منتخب حوزه انتخابیه لامرد و مُهر و  حجت الله فیروزی منتخب حوزه انتخابیه فسا اصولگرا هستند.
از دیگران منتخبان اصولگرا محمد مهدی فروردین منتخب حوزه فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین، فریدون عباسی منتخب حوزه انتخابیه کازرون و کوه‌چنار، جواد عسکری منتخب حوزه انتخابیه داراب و زرین‌دشت، عبدالعلی رحیمی مظفری منتخب حوزه انتخابیه سروستان، خرامه و کوار، رحیم زارع منتخب حوزه انتخابیه آباده بوانات، خرم بید و سرچهان، محسن علیزاده منتخب حوزه انتخابیه سپیدان و بیضا و مجید انصاری منتخب حوزه انتخابیه ممسنی و رستم هستند.
از میان منتخبان اصولگرا، 11 نفر نامزد مورد حمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در استان فارس بودند و پنج نفر از چهره‌های اصولگرا بی آنکه در لیست این شورا قرار گیرند، موفق به احراز اکثریت آرا در حوزه انتخابیه خود شدند.
علیرضا پاک فطرت، روح‌الله نجابت، جعفر قادری، ابراهیم عزیزی، جلال رشیدی کوچی، فرهاد طهماسبی ، سید موسی موسوی، حجت الله فیروزی، محمد مهدی فروردین، فریدون عباسی و جواد عسگری در این انتخابات مورد حمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی بودند.
از سوی دیگر، بنا بر اطلاعات موجود به نظر می‌رسد که در حوزه انتخابیه اقلید مسلم صالحی و در حوزه انتخابیه لارستان، خنج، گراش و اوز، حسین حسین زاده به عنوان نامزدهای مستقل پیروز انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شدند.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی همزمان با نخستین میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری جمعه دوم اسفندماه در ۱۵ حوزه انتخابیه فارس برگزار شد.
بنا بر اعلام رییس ستاد انتخابات فارس، حدود سه میلیون و پانصد هزار نفر از مردم استان واجد شرایط شرکت در انتخابات بودند که در نهایت، ۴۲.۹۹ درصد واجدان شرایط در انتخابات شرکت کردند؛ بیشترین مشارکت مربوط به حوزه انتخابیه ممسنی و رستم با ۷۶.۹۶ درصد و کمترین مشارکت مربوط به حوزه انتخابیه شیراز و زرقان با ۲۵.۲۴ درصد بود.
سید احمد احمدی زاده افزود: در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۹۲۴ نفر نام نویسی کردند و ۱۰ داوطلب نیز از سایر استان‌ها حوزه انتخابیه خود را به فارس منتقل کرد و تعداد داوطلبان به ۹۳۴ نفر رسید.
رییس ستاد انتخابات فارس گفت: ۳۶۶ نفر در آخرین مرحله رسیدگی به صلاحیت داوطلبان از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شدند، ۲۱۶ نفر نیز از ابتدای روند ثبت نام تا روز انتخابات از عرصه رقابت انتخاباتی انصراف دادند.
احمدی‌زاده افزود: در نهایت ۲۱۴ نفر برای ۱۸ کرسی انتخابات مجلس شورای اسلامی با یکدیگر رقابت کردند که نتایج حوزه‌های انتخابیه مشخص شده و باید به تایید شورای نگهبان برسد و پس از تایید اعتبارنامه آنان، به عنوان نماینده مردم ایفای نقش می‌کنند.
نتایج انتخابات مجلس یازدهم پس از تایید نهایی توسط شورای نگهبان رسمیت می یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha