به نوشته روزنامه پاکستانی "نیوز اینترنشنال"، "شاه محمود قریشی" در مولتان به خبرنگاران گفت، تلاشها برای موفقیت روند صلح افغانستان کاری راحت و آسان نبود، این تلاشهای صادقانه پاکستان بود که در نهایت موجب موفقیت روند صلح افغانستان شد. دنیا به این نتیجه رسیده است که صلح افغانستان تنها از طریق مذاکره و نه جنگ حاصل میشود.
قریشی خاطر نشان کرد، متقاعد کردن طالبان به شرکت در روند صلح کاری دشوار بود اما، پاکستان آنها را به پیوستن به این روند راضی کرد. اسلامآباد نقشی کلیدی در ازسرگیری این روند ایفا کرد.
"دونالد ترامپ"، رئیسجمهوی آمریکا، درست در زمانی که مقامات آمریکا و طالبان از نزدیک شدن به توافقنامه صلح خبر میدادند، با استناد به کشته شدن چند سرباز آمریکایی در افغانستان، روند صلح افغان را متوقف کرده بود.
وزیر خارجه پاکستان ضمن تاکید بر ضرورت توجه به مساله کاهش خشونت از سوی طالبان و آمریکا در افغانستان تا قبل از امضای توافقنامه صلح بین طرفین، گفت، نه تنها آمریکا بلکه تمام دنیا به نقش پاکستان در حل مساله افغانستان اذعان و تقدیر کردند.
قریشی گفت، "زلمی خلیلزاد"، نماینده ویژه آمریکا در روند صلح افغانستان، در سفر اخیر به اسلام آباد با "عمران خان"، نخستوزیر پاکستان، درباره نهایی کردن نقشه راه روند صلح افغانستان مذاکره و تبادل نطر کرد.
وزیر خارجه آمریکا جمعه(۲ اسفند) اعلام کرد، توافقنامه این کشور و طالبان از ۲۹ فوریه ۲۰۲۰(۱۰ اسفند) اجرا میشود.
به گفته "مایک پمپئو"، مذاکره کنندگان آمریکایی و طالبان در دوحه بر سر کاهش قابل توجه خشونت در سراسر افغانستان به توافق رسیدند.
نظر شما