تقویت بدن در مقابل کرونا با ویتامین A

۵ اسفند ۱۳۹۸، ۱۱:۰۵
کد خبر: 83688358
تقویت بدن در مقابل کرونا با ویتامین A

تهران - ایرنا - ویتامین A به میزان قابل توجهی سیستم ایمنی بدن را در برابر ابتلا به بیماری‌های ویروسی از جمله کرونا تقویت می‌کند.

یک متخصص تغذیه روز دوشنبه  با بیان این که لبنیات، تخم مرغ، انواع گوشت، سبزیجات زرد و نارنجی منبع سرشار ویتامین A  هستند، گفت: کمبود ویتامین A عامل عفونت تنفسی و آسیب به پوست و سیستم گوارشی می‌شود، سیب زمینی، کلم، هویج، فلفل، زردآلو، انبه، تخم مرغ وکره حاوی این ویتامین هستند.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تیرنگ نیستانی افزود: کاهش روی دستگاه ایمنی را ضعیف می کند  به همین جهت استفاده ها از منابع معدنی مانند روی  در رژیم غذایی می تواند تاثیر بسزایی در ارتقا سطح ایمنی بدن داشته باشد.

وی ادامه داد: کاهش روی می تواند دستگاه ایمنی را تضعیف کند و زمانی که مشکلات تغذیه ای ایجاد می شود دستگاه ایمنی بدن اولین نقطه ای در بدن است که دچار آسیب می شود و در عین حال زمانی که مشکل کمبود ویتامین ها در بدن جبران می شود سیستم ایمنی آخرین جایی در بدن است که ترمیم خواهد شد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، چاقی و اضافه وزن را موضوعی کاملا بی ارتباط با کمبود ویتامین و مواد معدنی در خون دانست و توضیح داد: تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که چربی شکمی و دچار اضافه وزن هستند نیز در بیشتر موارد دچار کمبود ویتامین هستند بنابراین چاقی هیچ ارتباطی به کافی بودن ویتامین ها در بدن ندارد.

 نیستانی، تامین ویتامین D در بدن را برای حفظ ایمنی ضروری دانست و خاطرنشان کرد: کاهش ویتامین D می تواند برایمنی ذاتی بدن اثر گذار باشد و کمبود ویتامین هایی که در بدن علایم خاصی ایجاد نمی کند، می تواند در دراز مدت مشکلات جدی ایجاد کند.

وی  با اشاره به این که وظیفه محافظت از بدن در برابر انواع میکروب ها همانند باکتری، ویروس و عوامل بیماری‌زا به عهده سیستم ایمنی است گفت:  با دانش کنونی این تفکر که می توان صرفا  با مصرف خوراکی ها دیواری در برابر ابتلا به بیماری های واگیر دار ایجاد کرد، تفکر اشتباهی است.

این متخصص تغذیه افزود: سلامت بدن در گرو سیستم ایمنی سالم و قوی بوده و نقص سیستم ایمنی بر شدت بیماری اثر گذار است.

نیستانی تصریح کرد: اگر چنانچه دونفربه این بیماری مشترک مبتلا شوند تظاهرات بالینی در این دوفرد بسته به میزان شدت و مقاوت بدن متفاوت است، بطور مثال یک بیماری و یا ابتلا به یک ویروس مشترک می تواند  در یک فرد کشنده باشد ولی در فرد دیگری علائم و عوارض جدی نداشته باشد.

وی با بیان این که تعداد مبتلایان در بیماری نظیر کرونا، سارس و یا آنفولانزا بیشتر از افرادی است که جان خود را در اثر ابتلابه این بیماریها از دست داده اند خاطرنشان کرد: دستگاه ایمنی بدن به تنهایی متاثر از تغذیه نیست هرچند که تغذیه می تواند نقش مهمی در عوارض و شدت ابتلا به این بیماریها داشته باشد.

این متخصص تغذیه، خستگی و کارسنگین را یکی دیگر از عوامل ابتلا به انواع بیماریها دانست و اظهار داشت: افرادی که خواب کافی، راحت و با کیفیت ندارند به دلیل نقص سیستم ایمنی بیش از سایرین در معرض ابتلا به انواع  بیماریها و ویروس ها هستند.

ویروس کرونا از دی ماه گذشته تا کنون بیش از دو هزار قربانی گرفته است. تقریبا تمامی جانباختگان از چین، ‌کشوری که ویروس از آنجا شیوع پیدا کرد، هستند. چهار نفر نیز در ایران بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته‌ اند. ایران بعد از چین دومین آمار فوتی کرونا در جهان را دارد.
بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان ۲ هزار و ۲۳۳ تن را گرفته است.

کیانوش جهانپور رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (یکشنبه) گفت: تعداد تلفات بیماری کرونا در ایران به هشت و تعداد مبتلایان به ۴۳ نفر رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha