نوشیدن مایعات برای مقابله با کرونا مفید است

کرمانشاه- ایرنا- یک متخصص بیماریهای عفونی عنوان کرد: نوشیدن مایعات باعث می‌شود که در صورت وجود ویروس کرونا در دهان، وارد سیستم گوارشی و توسط اسید معده نابود شود.

«مهسا پروری منش» روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا، اظهارداشت: ویروس کرونا در صورتی در که وارد ریه شود می تواند فرد را مبتلا کند از این رو نوشیدن مدام مایعات باعث می شود که این ویروس از طریق سیستم گوارشی نابود شود.

وی تاکید کرد: شاه کلید پیشگیری از ابتلا به کرونا افزایش و تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن از طریق تغذیه سالم و اصلاح سبک زندگی است.

این پزشک متخصص به افزایش فعالیت فیزیکی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده روی روزانه، خواب کافی و پرهیز از اضطراب اشاره کرد و گفت: در هنگام بیماری و مواقعی که بدن مورد هجوم قرار می گیرد موادغذایی لازم یا از ذخایر داخل بدن تامین می شوند یا از طریق خوراکی که تامین آنها نقش محوری دارد.

پروری منش ادامه داد: افراد دچار بیماری های زمینه ای مانند دیابت، بیماری های مزمن و حاد تنفسی و نقص سیستم ایمنی، نیازمند مراقبت های ویژه تغذیه ای هستند.

به گفته وی، افرادی که دارای بیماری های زمینه ای همچون دیابت، بیمارهای مزمن تنفسی و نقص در سیستم ایمنی هستند، می توانند با مشورت متخصصین تغذیه از مکمل ها استفاده کنند.

این پزشک متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه در رابطه با تاثیر ویتامین سی ( C) برای مقابله با کرونا، گفت: برخی از منابع معتبر توصیه به استفاده نکردن از این نوع ویتامین در هنگام ابتلا به کرونا دارند به همین دلیل در شرایط بیماری و نیاز به افزایش دریافت کالری مشورت های لازم با پزشک انجام شود.

پروری منش تاکید کرد: خودداری از مصرف غذاهای نیمه پخته مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ عسلی، محدودیت جدی در استفاده از سرخ کردنی ها و خودداری از زمان های پخت خیلی طولانی برای حفظ ارزش غذایی مواد غذایی، باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بهتر است همراه غذا، پیاز خام یا سالاد و سبزیجات، روغن زیتون و لیموترش یا نارنج مصرف شود، گفت: توجه ویژه به صبحانه کامل مانند استفاده از عدسی، لوبیا، تخم مرغ، سبزیجات، حبوبات، مصرف زرد چوبه به همراه زعفران، دارچین و سیر مورد توجه قرار گیرد.

براساس اعلام وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی تاکنون ۱۳۹ نفر در ۱۸ استان ایران به ویروس کرونا مبتلا شده که ۱۹ نفر آنان نیز جان باخته‌ اند.

بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان ۲ هزار و ۶۶۳ تن را گرفته است.

این ویروس دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین امر موجب شده‌ تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکنند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نبینند.

تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده و با این مورد آخر، تعداد آنها به هفت مورد رسیده‌ است؛ این ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروس‌هاست که از سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود؛ این ویروس در معمولی‌ترین حالت باعث سرماخوردگی می‌شود و نشانه‌های ابتلا به آن در انسان تب، سرفه و تنگی نفس است.

کرونا مثل سایر ویروس‌های تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماری‌های خود ایمن می‌تواند خطرناک باشد و مرگ‌ و میر آن تاکنون بیشتر از سه درصد مبتلایان نیست.

از همین بیماری‌های تنفسی در جامعه ما وجود دارد و آنفلوآنزا مثال واضح آن است؛ ویروس‌هایی مثل RSV یا بیماری‌های باکتریایی که همچون کرونا قابلیت انتقال از طریق هوا را دارد، مدت‌هاست که در ایران کنترل می‌شود؛ بنابراین نباید با ترس و وحشت نسبت به کرونا نگاه شود.

اخبار مرتبط