پژوهشگاه فضایی ایران از نهادهای تاثیرگذار در فناوری فضایی است

تهران-ایرنا-وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مناسبت سالروز تاسیس پژوهشگاه فضایی ایران در پیامی فعالیت هفت سال گذشته این پژوهشگاه را در پیشرفت فناوری فضایی تاثیرگذار عنوان کرد.

به گزارش روز دوشنبه مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، «محمد جواد آذری جهرمی» به مناسبت سالروز تأسیس پژوهشگاه فضایی ایران در پیامی نوشت: توسعه علم و فناوری‌های فضایی ازجمله افتخارات کشور و موجب اقتدار ما در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی و امنیتی و یکی از ضروریات هر کشور است.

امروزه، فناوری فضایی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین زمینه‌های رقابتی در میان کشورها شناخته‌شده و مبنایی برای مقایسه ازنظر توسعه اقتصادی و صنعتی کشورهاست. با توجه به ویژگی‌ها و کاربردهای منحصربه‌فرد فناوری‌های فضایی در اموری همچون ارتباطات، مخابرات، سنجش‌ازدور، آموزش از دور، مکان‌یابی و ناوبری، زندگی بدون استفاده از فضا دیگر متصور نیست.

ایران نیز تاکنون فعالیت‌هایی چشمگیری  در حوزه فضایی صورت داده و توانسته به چرخه فضایی دست یابد و پژوهشگاه فضایی ایران، ازجمله نهادهای تأثیرگذار برای توسعه این فناوری در کشور به شمار می‌رود.

پژوهشگاه فضایی ایران که در ۶ اسفند سال ۱۳۹۱ تأسیس شد، در طی ۷ سال فعالیت خود با برخورداری از نیروهای متخصص، جوان، مجرب و متعهد، باعث پیشرفت این فناوری در کشور شد؛ چنانکه با عزم والا و تلاش متخصصان و فناوران خود توانسته دستاوردهای ارزنده‌ای را پیشکش ملت شریف و عزیز ایران اسلامی نماید.

این پژوهشگاه در حوزه‌های مختلف فناوری‌های فضایی ازجمله طراحی و ساخت ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی، تراس ترها و موتورهای پیشران، بلوک انتقال مداری، بالن مخابراتی، خدمات فضاپایه و کاربرد آن در مدیریت بحران در بلایای طبیعی، موفقیت‌های ارزشمندی داشته که پشتوانه‌ای قوی برای حوزه فضایی کشور است و جای تبریک و تقدیر دارد.

پژوهشگاه در سال جاری با حرکتی برنامه‌ریزی‌شده با استفاده از داده‌های سنجش‌ازدور فضایی با برآورد خسارت ناشی از سیل فروردین ۹۸ با استفاده از بالن مخابراتی در ارائه سرویس اینترنت رایگان به این مناطق کمک شایانی به ستاد مدیریت بحران نمود و نیز خدمات به زائران اربعین حسینی میلیاردها تومان برای کشور صرفه‌جویی اقتصادی به همراه داشت که می‌توان از آن به‌عنوان خدمات فضاپایه پژوهشگاه نام برد.

در حوزه طراحی و ساخت ماهواره نیز ماهواره مخابراتی ناهید ۱ را به پایان رسانده که آماده پرتاب است و ماهواره سنجشی پارس ۲ هم در دست تجمیع است، همچنین مدل مهندسی ماهواره ناهید ۲ نیز پایان رسیده و مراحل ساخت مدل کیفی و پروازی آن در دست است.

درزمینهٔ موتورهای فضایی، آزمایش موتور آرش از دیگر موفقیت‌های بزرگ و ارزشمند این پژوهشگاه است، ضمن اینکه تست‌های نمونه کیفی سامانه بلوک مداری را هم با موفقیت پشت سر گذاشته است.

در حوزه توسعه فناوری‌های فضایی نیز این پژوهشگاه موفقیت‌های مهمی را به دست آورده است که طراحی و ساخت پین پولر و چرخ عکس‌العملی، باتری‌های فضایی، پنل خورشیدی و حسگرها از آن جمله است که هرکدام در حوزه پروژه‌های فضایی کاربرد دارد و نمونه بارز آن، استفاده از چرخ عکس‌العملی ساخت پژوهشگاه فضایی ایران در پروژه ملی ماهواره سنجشی ظفر است.

نکته قابل‌توجه در این مسیر آن است که همه این موفقیت‌ها در شرایطی حاصل شد که کشور و به‌ویژه حوزه فضایی در تحریم بوده و دستیابی به این فناوری‌ها ممکن نیست، مگر باغیرت و همت متخصصان علاقه‌مند و متعهد این حوزه.

به‌یقین، این پژوهشگاه، به‌ویژه در سال‌های اخیر، یکی از منظم‌ترین مجموعه‌های این وزارت است که باهمتی والا و روحیه جهادی در انجام مأموریت‌ها و وظایف خود و درنتیجه، در توسعه علم و فناوری کشور اسلامی‌مان تلاش بسیار نموده و دستاوردهای ارزنده‌ای را به ارمغان آورده است.

این‌جانب ضمن گرامی داشت یاد و خاطر شهیدان عرصه علم و فناوری این پژوهشگاه و تبریک مجدد موفقیت‌های شما همکاران پرتلاشم در پژوهشگاه فضایی ایران، امیدوارم با استمرار این فعالیت‌ها، شاهد توسعه عرصه فضایی کشور و درنتیجه افتخار و اقتدار بیشتر برای میهن اسلامی‌مان باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha