قدرت روان درمانی مقابله با کرونا فراموش نشود

بندرعباس- ایرنا- قدرت روان درمانی برای مقابله با ویروس کرونا فراموش شده است درحالی که اگر از ظرفیت روان‌شناسان و جامعه مشاوران استفاده شود، اثرات روانی آن کاهش می‌یابد.

بزرگ‌نمایی، فاجعه‌سازی، داشتن نگرش منفی و ایجاد ترس و هیجان‌های منفی به ضرر مقابله با ویروس کرونا تمام می‌شود درحالی که باید با اقدامات مثبت به دور از تفکرات منفی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری تلاش کرد.

یک روانشناس در هرمزگان و عضو انجمن مشاوران ایران روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنامعتقد است: سرمنشا اصلی این فشارهای روانی و ایجاد ترس و واهمه در دل مردم بیشتر از سوی رسانه‌های بیگانه است.

مهدی طاهری کُندر بیان داشت: با وجود آگاه‌سازی‌ها از سوی وزارت بهداشت مبنی بر ضعیف‌ بودن اثر کرونا نسبت به  آنفولانزا اما در کشور یک ترس و نگرانی غیرمنطقی از کرونا ایجاد شده که بیشتر به جنبه روانی آن برمی‌گردد.

وی ادامه داد: القائات رسانه‌های بیگانه در نبود کیت‌های تشخیص و تجهیزات پزشکی مناسب باعث شده تا عده زیادی که خود را روشنفکر می‌دانند این نگرانی‌ها را در دل مردم و مجامع عمومی گسترش می‌دهند.

این مشاور خانواده، بیان داشت: از سویی ایجاد هیجان‌های منفی از سوی کارشناسان بهداشتی و پزشکی در شبکه‌های اجتماعی یا حتی رسانه ملی باعث می‌شود یک هنجار به ناهنجار تبدیل شده و اثرات سویی بر روان مردم ایجاد شود.

طاهری کُندر ابرازداشت: توجه نکردن به بعد روانی ویروس کرونا باعث شده مردم به داروخانه‌ها برای خرید ماسک و ژل‌های پاک‌کننده هجوم بیاورند و عده‌ای نیز از این مساله سواستفاده می‌کنند.

ساخت کیت‌های تشخیص کرونا در ایران

عضو انجمن مشاوران ایران اضافه کرد: درحالی که شبکه‌های خارجی القا می‌کنند تجهیزات پزشکی برای مقابله با کرونا در ایران وجود ندارد دانشمندان ما در وزارت دفاع اولین نمونه از کیت‌های تشخیص کرونا ساخته‌اند.

وی گفت: رسانه‌های کشور باید از این ظرفیت‌های تولید شده داخلی برای آگاهی‌دادن به مردم به صورت ویژه و گسترده استفاده کنند تا آسیب‌های روانی این ویروس در ذهن‌ها از بین برود.

طاهری کُندر هم‌چنین توصیه کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی و ستاد بحران و جامعه‌های هدف باید از دیدگاه روان‌شناسان در راستای کاهش اثرات روانی این موضوع استفاده کرده تا آرامش فکری به مردم تزریق شود.

این مشاور روان‌شناسی افزود: همفکری، مشارکت و اعزام اعضای پایه‌کار و فعال در انجمن مشاوران ایران در کنار بسیج جامعه پزشکی به سراسر کشور ضروری به نظر می‌رسد.

وی در این رابطه به زلزله بم و استفاده از حضور روان‌شناسان در کنار تیم پزشکی و امدادگران اشاره کرد که با مشاوره‌های فردی به مبتلایان و ایجاد آرامش روانی به خانواده‌های آنان می‌توان از آسیب‌ها و افسردگی‌ها جلوگیری کرد.

طاهری کُندر اضافه کرد: مصاحبه‌های تلویزیونی و رادیویی با روان‌شناسان و آگاهی دادن به مردم از نظر بعد روانی آن نیز موضوعی اثرگذار در کاهش آسیب‌های روانی این بیماری است.

عضو انجمن مشاوران ایران معتقد است: برخی از مشاوران با دل و جان برای کمک کردن به مردم حاضر هستند در این کارهای خیر شریک شوند، بنابراین انجمن مشاوران کشور می‌تواند از این فرصت در کاهش آسیب‌های روانی مردم استفاده موثر داشته باشد. 

وی هم‌چنین توصیه کرد: در کنار توجه به هشدارهای بهداشتی و فردی، به خانواده‌ها به خصوص پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها آگاهی داده شود که اگر نوه‌ها به منزل شما نیامدند برای این است که شما بیمار نشوید.

واژه نوپدیدی (Emerging) را در خصوص بیماری‌های عفونی که برای نخستین بار در سطح دنیا، منطقه تحت سکونت یا در جمعیت جدیدی ایجاد می‌شود، عنوان می‌شود؛ از طرفی اگر عوامل بیماری زایی که پیش از این وجود داشته اما اخیراً از شدت بیشتری برخوردار گردیده‌اند یا حتی دستخوش مقاومت دارویی واقع شده‌اند نیز در زمره بیماری‌های نوپدید قرار می‌گیرند.

اغلب آن‌ها بین انسان‌ها و حیوانات مشترک بوده (موسوم به زئونوز) و بسیاری قابلیت انتقال انسان به انسان را دارا هستند.

شاید اولین بار که در دهه ۱۹۶۰ میلادی ویروس‌های کرونا شناسایی شدند، تصورش کمی سخت بود که بتواند چند دهه بعد به یک همه‌گیری جهانی (پاندمی) بدل گردد؛ البته همه این ویروس‌ها به خودی خود کشنده نیستند و اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها علائمی به صورت تب بالا، سرفه و تنگی نفس را گاهی همراه با اسهال موجب می‌شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha