۵ اسفند ۱۳۹۸، ۱۳:۵۱
کد خبر: 83688797
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دستگاه بویایی‌سنج به همت محققان دانشگاه صنعتی شریف ساخته شد

تهران- ایرنا- محققان دانشگاه صنعتی شریف با انجام طرحی پژوهشی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موفق به ساخت دستگاه بویایی سنج شدند، این دستگاه برای مطالعات شناختی در زمینه سنجش حس بویایی بیماران کاربرد دارد.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، طراحی و ساخت دستگاه بویایی‌سنج در دانشگاه صنعتی شریف انجام شد تا از این پس حس بویایی بیماران با دستگاه ایران ساخت انجام شود. این دستگاه امکان ثبت و پردازش سیگنال‌های مغزی و پاسخ مغز به رویدادهای بویایی را فراهم می‌کند.

دستگاه بویایی‌سنج  رشته‌ای از محرک‌های بویایی شامل رایحه‌های متنوع را به صورت برنامه ریزی شده به فرد مورد آزمایش ارائه می‌کند. بررسی پاسخ مغز به چنین رشته تحریکی می‌تواند به پژوهشگران در شناخت ساختار و عملکرد مغز کمک کند.

بهره‌گیری از دستگاه بویایی سنج در کنار سامانه نقشه برداری از مغز به متخصصان این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به تعامل گفتاری با آزمایش شونده، کیفیت ثبت و ادراک حس بویایی در مغز او را مورد سنجش قرار دهند.

نارسایی عملکرد مغز در پاسخ به تحریک‌های بویایی نشانگر مناسبی برای تشخیص برخی بیماری‌های مغز و اعصاب محسوب می‌شود و استفاده از این دستگاه امکان ثبت و پردازش سیگنال‌های مغزی و پاسخ مغز به صورت پتانسیل وابسته به رویداد بویایی را فراهم می سازد. همچنین بویایی‌سنج زمان دقیق ارائه هر تحریک بویایی را در اختیار سامانه داده‌گیری از مغز قرار می‌دهد.

این ابزار کاربردی در حوزه دانش علوم شناختی دارای شش مخزن رایحه، سنسور دما، فشار و رطوبت، پشتیبانی از سنسور تنفس، کنترل مدت زمان و ترتیب تحریک های بویایی، تنظیم جریان هوای ورودی و غلظت تحریک‌های بویایی است.

این دستگاه که قابل حمل و سازگار با روش‌های تصویربرداری مغز است، برای اجرای آزمایش‌های متنوع بررسی بویایی رفتاری یا تعاملی بدون نیاز به ثبت سیگنال‌های مغزی کاربرد دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha