همچنین پس از شمارش آرا انتخابات دوم اسنفد ماه ۱۳۹۸ مشخص شد هفت نفر معادل ۴۴ درصد از نمایندگان کنونی خراسان رضوی در "مجلس دهم" باز هم به یاری مردم این اقبال را یافتهاند که همچنان در مجلس یازدهم نیز وکیل خراسانیان در خانه ملت باشند.
این نتایج حاصل مشارکت ۴۸.۴ درصدی شهروندان خراسانی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است.
چهار میلیون و ۵۰۳ هزار و ۶۱۰ نفر از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی در انتخابات دوم اسفند ماه ۱۳۹۸ واجد شرایط رای دادن بودند. دو میلیون و ۲۶۰ هزار و ۴۸۲ نفر از این تعداد را زنان و دو میلیون و ۲۴۳ هزار و ۱۲۸ نفر آنان را مردان تشکیل میدهند.
گزینش سیاسی شهروندان مشهدی نیز در قالب "حوزه انتخابیه مشهد و کلات" به عنوان بزرگترین حوزه خراسان رضوی با پنج نماینده در مجلس شورای اسلامی، مشابه رفتار سیاسی مردم دیگر نقاط استان خراسان رضوی در این رویداد سیاسی بود.
به این ترتیب انتخاب مشارکت ۳۵ درصدی شهروندان مشهدی نیز در انتخابات مجلس یازدهم لیست پنج نفره اصولگرایان برای تصاحب کرسیهای سبز خانه ملت بود. بر اساس اعلام فرمانداری مشهد ۸۳۶ هزار رای در انتخابات دوم اسفند ۱۳۹۸ از شهروندان در حوزه مشهد و کلات اخذ شد.
دو میلیون و ۳۶۵ هزار نفر از جمعیت سه و نیم میلیون نفری حوزه انتخابیه مشهد و کلات در انتخابات مجلس یازدهم واجد شرای رای دادن بودند.
حوزه انتخابیه مشهد و کلات پایگاه عمده چهرههای شاخص اصولگرا محسوب میشود. به همین خاطر گرایش سیاسی منتخبان مردم برای مجلس همیشه دارای اهمیت سیاسی نه تنها برای خراسان رضوی بلکه در کشور است.
۱۲ حوزه انتخابیه
پس از روند تایید و رد صلاحیتها از سوی شورای نگهبان و انصرافهای نامزدها از ادامه حضور در انتخابات، بالاخره صبح روز دوم اسفند ۱۳۹۸ تعداد ۶۷۴ نامزد در عرصه آزمون مردم از آنها برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی قرار گرفتند.
بر این اساس شهروندان خراسانی برای هر یک از کرسیهای ۱۸ گانه در سطح ۱۲ حوزه انتخابیه خراسان رضوی با ۳۷ نامزد ربرو شدند که تفکیک شمار نمایندگان در هریک از حوزهها به شرح زیر بود:
حوزه انتخابیه مشهد شامل بخش مرکزی این شهرستان و شهرستان کلات با پنج نماینده، حوزه نیشابور شامل شهرستانهای فیروزه و نیشابور با دو نماینده، حوزه انتخاباتی سبزوار شامل شهرستانهای جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و سبزوار با دو نماینده، حوزه انتخاباتی درگز منحصر به همین شهرستان با یک نماینده، حوزه قوچان شامل شهرستانهای فاروج و قوچان با یک نماینده، حوزه فریمان شامل شهرستانهای سرخس و فریمان و بخشهای احمدآباد و رضویه شهرستان مشهد با یک نماینده، حوزه کاشمر شامل شهرستانهای بردسکن، خلیلآباد و کاشمر با یک نماینده، حوزه تربتحیدریه شامل شهرستانهای زاوه، مهولات و تربتحیدریه با یک نماینده، حوزه انتخاباتی گناباد شامل شهرستانهای بجستان و گناباد با یک نماینده، حوزه خواف شامل شهرستانهای رشتخوار و خواف با یک نماینده، حوزه تربتجام شامل شهرستانهای تایباد، باخرز، صالحآباد و تربتجام با یک نماینده و بالاخره حوزه انتخاباتی چناران شامل شهرستانهای بینالود (طرقبهشاندیر) و چناران با یک نماینده در مجلس شورای اسلامی، ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی را تشکیل میدهند.
منتخبان مردم مشهد
بر اساس تجربههای انتخاباتی پیشین، حوزه انتخابیه مشهد و کلات با پنج نماینده در مجلس شورای اسلامی به عنوان پایگاه عمده چهرههای شاخص اصولگرا محسوب میشود. به همین خاطر گرایش سیاسی منتخبان مردم برای مجلس شورای اسلامی از مشهد تقریبا همیشه دارای اهمیت سیاسی نه تنها برای خراسان رضوی بلکه در کشور است.
از مجموع ۷۴۳ هزار و ۸۸۱ برگ رای صحیح ماخوذه در این حوزه انتخابیه حجتالاسلام نصرالله پژمانفر ۴۳۹ هزار و ۹۴۰ رای، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی ۳۹۷ هزار و ۴۴۸ رای، جواد کریمی قدوسی ۳۹۴ هزار و ۵۳۷ رای، حجتالاسلام محمدحسین حسینزاده بحرینی ۳۹۳ هزار و ۱۹۷ رای و فاطمه رحمانی ۳۰۹ هزار و ۵۱۲ رای کسب کردند.
حجتالاسلام پژمانفر که پیشتر ریاست کمیسیون فرهنگی مجلس دهم را بر عهده داشت هماکنون عضو همین کمیسیون و رییس کمیسیون قرآن و عترت مجلس دهم است.
امیرحسین قاضیزاده هاشمی هم عضو هیات رییسه دهمین مجلس شورای اسلامی است و قبلا از چهرههای شاخص جبهه پایداری در مشهد بود.
کریمی قدوسی، چهره پرحاشیه کمیسون امنیت ملی مجلس دهم است و حجتالاسلام بحرینی نیز با فاصله هزار رای به عنوان منتخب چهارم مشهد هماینک عضو تاثیرگذار کمیسیون اقتصادی مجلس دهم میباشد.
"فاطمه رحمانی" دیگر اصولگرای منتخب مردم مشهد برای مجلس یازدهم است که در فهرست پنج نفره نامزدهای اصولگرا چهره جدیدی محسوب میشود و تاکنون نماینده مجلس نبوده است. وی سابقه فعالیتهای فرهنگی داشته و مدیرکل اسبق دفتر امور بانوان استانداری خراسان رضوی است.
رحمانی یکی از دو منتخب زن برای حضور در مجلس یازدهم از خراسان رضوی است.
حوزه سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب و داورزن
از مجموع ۱۸۳ هزار و ۱۱۱ رای صحیح ماخوذه در این حوزه انتخابیه "علیاصغر عنابستانی" با کسب ۸۰ هزار و ۲۸ رای و "بهروز محبی نجمآبادی" با ۶۷ هزار و ۵۸۲ رای بیشترین آرا را داشتند کسب کردند لذا به عنوان نامزدهای منتخب حوزه انتخابیه سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب و داورزن برگزیده شدند.
عنابستانی، استاندار چهارمحال و بختیاری در دولت احمدینژاد بود و همچنین دارای سوابق متعدد در شهرداری مشهد و بنیاد مستضعفان است.
محبی نجمآبادی هم تا پیش از انتخابات مجلس یازدهم یک فرهنگی و فعال سیاسی اصولگرا شناخته بود.
حوزه انتخابیه نیشابور و فیروزه
جمع آرای ماخوذه در حوزه انتخابیه نیشابور و فیروزه ۱۹۶ هزار و ۹۵۴ رای بود.
در این چارچوب "احسان ارکانی" با ۷۳ هزار و ۸۱۸ رای و "هاجر چنارانی" با ۴۷ هزار و ۸۳۹ رأی بیشترین تعداد آرا را به خود اختصاص دادند.
ارکانی ۴۳ ساله که مسوولیتهایی در وزارت تعاون دولت احمدینژاد داشت، سال ۱۳۹۱ معاون استاندار خراسان رضوی و اخیرا در مجموعه آستان قدس رضوی و ستاد اجرایی فرامین امام (ره) مشغول کار بود.
خانم چنارانی نیز که با شعار "عدالت و پیشرفت" وارد میدان رقابت انتخابات مجلس شد هماکنون عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم شورای اسلامی است.
وی به همراه فاطمه رحمانی دو منتخب زن مردم خراسان رضوی در جمع ۱۸ نفره منتخبان این استان برای نمایندگی مجلس یازدهم هستند.
حوزه انتخابیه کاشمر، خلیلآباد و بردسکن
نتایج شمارش آرای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه کاشمر شامل شهرستانهای کاشمر، خلیلآباد و بردسکن نیز نشانگر پیروزی حجتالاسلام "جواد نیکبین" با کسب ۲۹ هزار و ۴۸۷ رأی از مجموع ۱۲۶ هزار و ۶۹۶ رای ماخوذه صحیح در این حوزه انتخابیه بود.
نیکبین با کمتر از ۴۰ سال سن علاوه بر سابقه فعالیتهای اداری و فرهنگی در حوزه علمیه خراسان، مدیریت سه مدرسه علمیه مشهد را نیز در کارنامه خود دارد.
حوزه انتخابیه تربتحیدریه، زاوه و مهولات
در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی "محسن زنگنه" ۵۶ هزار و ۷۰۶ رای از مجموع ۱۴۰ هزار و ۹۳۴ رای شمارش شده را در این حوزه کسب کرد و به عنوان نامزد منتخب مردم شهرستانهای تربتحیدریه، زاوه و مهولات شناخته شد.
زنگنه متولد ۱۳۵۵و دارای دکتری علوم اقتصادی با گرایش اقتصاد اسلامی است. وی علاوه بر سابقه همکاری با برخی رسانهها و خبرگزاریها عضویت در مجموعه مشاوران جوان معاون رییس جمهوری، ریاست سازمان ملی جوانان در استان تهران و عضویت هیات مدیره مجمع اقتصاد مقاومتی کشور را در سوابق اجرایی خود ثبت کرده است.
رحیمی جهانآباد علاوه بر اینکه تنها نماینده اهل سنت خراسان رضوی است تنها اصلاحطلب راه یافته به مجلس یازدهم در میان نامزدهای این طیف سیاسی در خراسان رضوی نیز میباشد.
حوزه انتخابیه تربتجام، تایباد، باخرز و صالحآباد
از مجموع ۱۸۰ هزار و ۲۶۶ رای صحیح ماخوذه در حوزه انتخابیه تربتجام، تایباد، باخرز و صالحآباد "جلیل رحیمی جهانآباد" با ۹۸ هزار و ۲۴۸ رای منتحب مردم این چهار شهرستان شناخته شد.
رحیمی سخنگوی فراکسیون اهل سنت مجلس دهم است. وی سال ۱۳۹۶ نیز ریاست همین فراکسیون را بر عهده داشت. رحیمی جهانآباد علاوه بر اینکه تنها نماینده اهل سنت خراسان رضوی است تنها اصلاحطلب راه یافته به مجلس یازدهم در میان نامزدهای این طیف سیاسی در خراسان رضوی نیز میباشد.
حوزه انتخابیه قوچان و فاروج
از مجموع ۹۵ هزار و ۹۸۷ رای ماخوذه صحیح در حوزه انتخابیه قوچان و فاروج "علی آذری" با ۴۴ هزار و ۳۳ رأی بیشترین آرا را کسب کرد و به عنوان نامزد منتخب شهرستانهای قوچان و فاروج برگزیده شد.
آذری که پارسال دادستان قوچان بود و هماکنون رییس دادگستری شهرستان فریمان است. وی در تبلیغات انتخاباتی خود با عنوان "مستقل" توانست بر رقیب انتخاباتیاش یعنی نماینده کنونی و اصلاحطلب قوچان در مجلس دهم پیروز شود.
حوزه انتخابیه قوچان و فاروج شاهد موفقیت یک نامزد مستقل در انتخابات مجلس یازدهم بود
حوزه انتخابیه گناباد و بجستان
در حوزه انتخابیه گناباد و بجستان از مجموع ۵۵ هزار و ۴۲۱ رای شمارش شده "محمد صفایی دلویی" با کسب ۲۳ هزار و ۶۰۷ رای، حدود ۴۳ درصد آرا را به دست آورد.
صفایی که فرماندار باسابقه گناباد در دولت احمدینژاد بود تا پیش از انتخابات نیز مدیرعاملی یکی از کارخانههای آستان قدس رضوی را بر عهده داشت.
حوزه انتخابیه چناران و بینالود
در حوزه انتخابیه چناران و بینالود (طرقبه شاندیز) "حسین عباسزاده امامی" از مجموع ۹۳ هزار و ۵۳۱ رای ماخوذه با کسب ۲۳ هزار و ۳۱۶ رای به عنوان نامزد منتخب مردم برگزیده شد.
تدریس در دانشگاه، ریاست آموزش و پرورش شهرستان چناران و قائم مقامی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی خراسان رضوی از جمله سوابق اجرایی و سیاسی عباسزاده هستند.
حوزه انتخابیه فریمان، سرخس و بخشهای احمدآباد و رضویه شهرستان مشهد
در حوزه انتخابیه فریمان، سرخس و بخشهای احمدآباد و رضویه شهرستان مشهد هم از مجموع ۱۱۶ هزار و ۴۰۲ رای ماخوذه "سید احسان قاضیزاده هاشمی" با ۵۶ هزار و ۴۵۴ رای به عنوان نماینده مردم در مجلس باقی ماند.
وی برادر کوچک امیرحسین قاضیزاده نماینده کنونی مردم مشهد و کلات در مجلس دهم است که هر دو جای خود را در مجلس یازدهم نیز تثبیت کردند.
سید احسان قاضیزاده هاشمی هماینک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم شورای اسلامی است.
برادران قاضیزاده هاشمی یکی از مشهد و دیگری از فریمان نمایندگی خود را در مجلس دهم، در مجلس یازدهم نیز حفظ کردند.
حوزه انتخابیه خواف و رشتخوار
حجت الاسلام اکبر احمدپور نیز با کسب ۶۳ هزار و ۹۹۴ رای و معادل ۶۳ درصد از مجموع ۱۰۱ هزار و ۶۹۳ رای صحیح در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان منتخب مردم شیعه و سنی حوزه انتخابیه خواف و رشتخوار انتخاب شد.
احمدپور در حال حاضر استاد دانشگاه فردسی مشهد است و پیشتر مسولیتهایی در سازمان تبلیغات اسلامی و امور فرهنگی و مذهبی داشته است.
حوزه انتخابه درگز
از مجموع ۳۴ هزار و ۵۲۷ رای ماخوذه در این حوزه انتخاباتی "حسن رزمیان مقدم" با ۹ هزار و ۱۸۴ رای بیشترین آرا را کسب کرد و منتخب مردم شناخته شد.
وی که اصولگرا است پیشتر نماینده مردم درگز در دورههای پنجم و هشتم مجلس شورای اسلامی بود. رزمیان مقدم در رقابت با حامد بیهقی دیگر نامزد اصولگرا از ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی موفق به کسب آرای بیشتری در انتخابات مجلس یازدهم شد.
به جز دو منتخب "اصلاحطلب و مستقل" ۱۶ منتخب اصولگرای لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی از خراسان رضوی به یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی راه یافتهاند.
وزنه ۵۰ درصدی نمایندگان منتسب به طیف سیاسی اصولگرا در میان ۱۸ نماینده مردم استان خراسان رضوی در "مجلس دهم" با انتخابات دوم اسفند ۱۳۹۸ بسیار سنگینتر شد.
بر اساس نتایج انتخابات مجلس یازدهم، هماینک ۸۹ درصد منتخبان مردم را در مجلس آتی که فعالیت خود را از خردادماه سال ۱۳۹۹ آغاز میکند "اصولگرایان" تشکیل میدهند.
در میان ۱۸ منتخب مردم خراسان رضوی برای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی "جلیل رحیمی جهانآباد" از حوزه انتخابیه تربتجام، تایباد، باخرز و صالحآباد تنها فرد اصلاحطلب است.
"علی آذری" منتخب مردم از حوزه انتخابیه قوچان و فاروج نیز در میان نمایندگان مجلس آتی "مستقل" شناخته میشود.
به این ترتیب به جز این دو منتخب اصلاحطلب و مستقل هماینک ۱۶ منتخب اصولگرای متعلق به لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی از خراسان رضوی به یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی راه یافتهاند.
نظر شما