۶ اسفند ۱۳۹۸، ۱۴:۴۹
کد خبرنگار: 1347
کد خبر: 83689737
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

رهاسازی ۴۰ میلیون متر مکعب آب از سد مهاباد آغاز شد

مهاباد- ایرنا- رییس اداره امور آب مهاباد گفت: اولین مرحله رهاسازی ۴۰ میلیون متر مکعب آب از دریاچه سد این شهرستان به سمت دریاچه ارومیه آغاز شد.

خالد رحمانی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رهاسازی آب از طرف چهار سد اقماری آذربایجان‌غربی براساس دستور ستاد احیای دریاچه ارومیه آغاز شده است که سهم سد مهاباد ۴۰ میلیون متر مکعب است.

وی ادامه داد: این رهاسازی با حجم خروجی ۱۰ متر مکعب بر ثانیه آغاز شده است که تا ۱۲ متر مکعب بر ثانیه نیز خواهد رسید که در مجموع ۳۵ روز برای رهاسازی کل آن زمان نیاز است.

وی اضافه کرد: با رهاسازی آب مناطق پایین‌دست سد تحت تأثیر قرار می‌گیرد و مردم و ساکنان محلی ضمن رعایت نکات ایمنی در زمان رهاسازی و پس از آن باید از نزدیک‌شدن به حریم و بستر رودخانه‌ها خودداری کنند تا مشکلی در این خصوص پیش نیاید.

وی اضافه کرد: همچنین به منظور حمایت از برنامه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه کشاورزان از برداشت آب در مسیر رودخانه برای مصارف زراعی در مدت زمان رهاسازی پرهیز کنند.

رییس اداره امور آب مهاباد اظهار داشت: طبق برنامه‌ریزی‌ انجام شده عملیات رهاسازی آب از سدهای شهید کاظمی بوکان به میزان ۱۹۴، شهرچای ۳۰، مهاباد ۴۰ و زولا ۶ میلیون متر مکعب با حداکثر دبی مطمئن و با توجه به ملاحظات ایمنی سدها آغاز شده است.

وی عنوان کرد: هم‌اکنون حجم آب پشت سد مهاباد به ۱۰۳ میلیون متر مکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۹ میلیون متر مکعب کمتر است.

سد مهاباد دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون متر مکعب ظرفیت مفید است که علاوه‌ بر تأمین آب شرب شهر، بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار می‌دهد.

این سد که در ضلع غربی این شهر احداث شده است تنها یک کیلومتر با شهر فاصله دارد و به همین لحاظ نزدیک‌ترین سد به مناطق مسکونی در جهان به شمار می‌آید.

دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال، از ۱۳۹۴ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنابر آمار بین‌المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.

همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرح‌های مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha