به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، این پروتئین Caspase-۱۱ نام دارد و نقش آن در بیماری آسم تاکنون ناشناخته بود. این پروتئین نقش مهمی در دفاع از باکتریها دارد.
مطالعات جدید محققان کالج ترینیتی در دوبلین نشان میدهد زمانیکه این پروتئین بیشفعال میشود، واکنشهای التهابی آسیبزایی بوجود میآورد و منجر به واکنشهای آلرژیک در بیماران مبتلا به آسم میشود.
در ادامه مطالعات آمده است، این پروتئین باعث مرگ سلولها میشود. زمانی که سلولها میمیرند، محتویات آنان آزاد می شود، بافتهای بدن را تحریک میکند و باعث التهاب میشود. محققان معتقدند این دستاورد میتواند منجر به توسعه داروهایی شود که این پروتئین را هدف قرار میدهند و قادر به درمان و کنترل آسم هستند.
آسم یک بیماری شایع و غیر مسری است که در آن مجاری تنفسی ملتهب شده و ورود و خروج هوا دشوار میشود. مرگ ناشی از آسم بیشتر در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط رخ میدهد. استنشاق دود سیگار، مواد شیمیایی و تحریک کننده و هوای آلوده، سبب تحریک راههای هوایی و واکنشهای آلرژیک میشود.
مهمترین عوامل محرک بیماری آسم
-نگهداری حیوانات خانگی و به طور کلی تماس با موی حیوانات
-استفاده از لباسهای پوست و پشم طبیعی
-گرد و غبار موجود در خانه و مبلمان
-دود ناشی از تنباکو
-آلودگی هوا
-انواع محرکهای شیمیایی
-لوازم بهداشتی شیمیایی
-انواع آلرژن مانند گرده
برخی شرایط مانند استرس، احساس خشم و ترس میتواند این عارضه را تشدید کند. داروهای ضد التهابی غیر استروییدی یکی از مهمترین عوامل خطر این بیماری محسوب میشوند. انواع داروهای بتابلاکر که برای فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و میگرن استفاده میشوند، آسم را تشدید میکنند. آسم قابل درمان نیست ولی میتوان با مدیریت آن شرایط فرد مبتلا را بهبود بخشید.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
نظر شما