۷ اسفند ۱۳۹۸، ۱۹:۲۷
کد خبرنگار: 893
کد خبر: 83692458
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تلاش عربستان برای بهبود چهره خود و رهایی از افتصاد نفتی

تهران - ایرنا - پایگاه اطلاع رسانی " اینفو " با اشاره به تغییرات انجام شده در کابینه دولت عربستان نوشت: این اصلاحات دولت در حالی انجام می‌شود که پادشاه قصد دارد چهره سعودی را در عرصه بین‌المللی بهبود بخشد و از اقتصاد متکی به نفت رهایی یابد.

این پایگاه اطلاع رسانی روز چهارشنبه در باره اصلاحات انجام شده در دولت عربستان نوشت: در پی کشته شدن " جمال خاشقچی " روزنامه نگار سعودی در کنسولگری این کشور در استانبول در سال ۲۰۱۸، آسیب بزرگی به عربستان وارد شد و این اتفاق موجب محکومیت گسترده بین‌المللی و سئوالات زیادی درباره نقش محمد بن سلمان ولیعهد این کشور شد.

این حادثه خونین، عربستان را پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا که مهاجمان آن اکثرا شهروندان سعودی بودند به بدترین بحران دیپلماتیک وارد کرد.

اینفو با اشاره به اینکه عربستان سعودی برای رهایی از این وضعیت و بهبود چهره خود در سطح بین‌الملل دست به اصلاحات اجتماعی و اقتصادی زد، افزود: در همین راستا این کشور از ابتدای سال گذشته تاکنون بسیاری از مسابقات مهم ورزشی را میزبانی کرده است که از جمله آنها می‌توان به برگزاری مسابقات " داکار "  یکی از مهمترین مسابقات اتومبیلرانی جهان و همچنین میزبانی سوپر جام ایتالیا و اسپانیا با حضور ستاره‌های فوتبال جهان از جمله " کریستیانو رونالدو " پرتغالی و " لیونل مسی " آرژانتینی اشاره کرد.

شاهزاده " بدر بن عبدالله بن فرحان " وزیر فرهنگ عربستان روز یکشنبه هفته جاری خانم " جهاد بنت عبدالعلی الخالدی " را به عنوان مدیر اجرایی اداره موسیقی که یکی از ۱۱ اداره در ساختار جدید وزارت فرهنگ عربستان سعودی است را منصوب کرد. 

وی یک روز پس از این انتصاب از اجرای طرحی با عنوان " موسیقی برای همه " در این کشور خبر داد که پیش از این مفتی‌های عربستان موسیقی و آواز را ممنوع و حرام دانسته بودند. 

عربستان به تازگی نقش سازمان امر به معروف و نهی از منکر که پیش از این به عنوان پلیس دینی فعالیت می‌کرد را محدود کرده و گسترش نیروهای آن را بسیار محدود و حتی از بین برده است و به بعضی از زنان بویژه خارجی‌ها اجازه داده است تا بدون مقنعه و روسری در خیابان‌ها قدم بزنند.

اینفو با اشاره به تغییرات انجام شده در چند وزارتخانه عربستان از سوی " ملک سلمان بن عبدالعزیز " پادشاه این کشور اضافه کرد: بر اساس این تصمیم، سازمان‌های  "گردشگری و میراث ملی " ، " سرمایه گذاری عمومی " و " ورزش " به ترتیب به وزارتخانه‌های " گردشگری " ، " سرمایه گذاری " و " ورزش " تبدیل شده‌اند. 

بر اساس تصمیم پادشاه عربستان وزارت "خدمات مِلکی" در وزارت "کار و توسعه اجتماعی" ادغام و نام آن به "وزارت منابع انسانی و توسعه اجتماعی" تغییر یافته است.

وی همچنین تصمیم گرفت " ترکی بن عبدالله الشبانه " وزیر اطلاع رسانی از سمت خود که ماه‌ها پیش قصد کناره گیری داشت را برکنار کرد و " مجید بن عبدالله القصبی "  وزیر تجارت را با حفظ سمت علاوه به عنوان سرپرست وزارت اطلاع رسانی و  وزیر مسکن را با حفظ سمت به عنوان وزیر امور شهری و روستایی منصوب کرد.

در تغییرات انجام شده، " خالد الفالح " که در سپتامبر گذشته از وزارت انرژی برکنار شد به عنوان وزیر سرمایه گذاری عربستان به کابینه دولت این کشور بازگشته است.

این پایگاه اطلاع رسانی در ادامه نوشت: کشور نفت خیز عربستان سعودی که اقتصادش متاثر از قیمت نفت است از قیمت پایین نفت رنج می‌برد و به همین دلیل سعی دارد با توسعه سرمایه گذاری در بخش‌های کلیدی غیر نفتی مانند گردشگری، ورزش و سرگرمی فرصت شغلی ایجاد کند. 

این کشور، بزرگترین صادرکننده نفت جهان است اما برای رهایی از نفت جهت تامین بودجه خود به‌ دنبال اجرای برنامه اصلاحات جاه طلبانه شاهزاده محمد بن سلمان با عنوان "‌چشم‌انداز ۲۰۳۰ " است. او این برنامه را در سال ۲۰۱۶  پیش از آنکه شیوع ویروس کرونا فشار بیشتری را بر قیمت نفت خام وارد کند.

" محمود عزت " استاد علوم سیاسی در دانشکده علوم و فناوری عرب در اسکندریه مصر در این باره اظهار داشت: تغییرات انجام شده در کابینه دولت عربستان انعکاس دهنده رویکرد بازسازی نهادهای دولتی در راستای چشم انداز مدرنیته و لیبرالیسم اتخاذ شده توسط وی ( محمد بن سلمان ) در دوره اخیر است. 

این کارشناس امور خلیج فارس به خبرگزاری فرانسه گفت: ایجاد سه وزارتخانه جدید در دولت عربستان نشان دهنده آن است که اولویت‌های اقتصادی این کشور در این است که درآمد نفت منبع اصلی دولت نباشد.

عربستان سعودی در راستای برنامه‌های اقتصادی خود قرار است در یک رویداد در ماه نوامبر در ریاض میزبان نشست رهبران بزرگترین اقتصادهای جهان ( گروه ۲۰ ) باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha