۹ اسفند ۱۳۹۸، ۱۹:۱۵
کد خبرنگار: 2445
کد خبر: 83694400
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سازمان ملل نسبت به تبدیل درگیری لیبی به جنگی منطقه‌ای هشدار داد

تهران - ایرنا - "غسان سلامه" نماینده ویژه سازمان ملل متحد روز جمعه نسبت به تبدیل شدن درگیری‌ها در لیبی به یک جنگ منطقه‌ای هشدار داد.

به گزارش شبکه تلویزیونی "الجزیره"، سلامه دلیل این هشدار خود را حضور کشورهای خارجی در لیبی دانست.

نماینده ویژه سازمان ملل متحد همچنین گفت که بخش‌های مهمی از فرودگاه معیتیقه در طرابلس پایتخت لیبی که صبح روز جمعه هدف حمله خمپاره‌ای (ارتش شرق لیبی) قرار گرفت، ویران شده است.

سلامه افزود که بمباران مناطق غیر نظامی و عمومی لیبی احتمالا جز مصادیق جرایم جنگی محسوب شود.

نماینده ویژه سازمان ملل متحد به شکست مذاکرات صلح در ژنو اشاره کرد و گفت: گروهی هستند که حاضر نیستند به مذاکرات صلح سیاسی نماینده‌ای اعزام کنند و گروه دیگر نیز شرایط بسیار ناممکنی را برای حل سیاسی بحران لیبی پیشنهاد می‌کنند.

سلامه همچنین اعلام کرد: شماری از نمایندگان مجلس لیبی همچنان در ژنو سوئیس حضور دارند تا به راه‌حل سیاسی برای کشورها دست یابند.

وی همچنین اتهامات مطرح شده در خصوص این که وی در تعیین نمایندگان هیأت‌های مذاکره کننده برای حل سیاسی بحران لیبی در ژنو مداخله می‌کند، رد کرد.

طرف‌های درگیر در جنگ داخلی لیبی بعد از چند دور شکست در مذاکرات صلح از جمله در روسیه و آلمان، ۶ اسفند نیز اعلام کردند که حاضر به شرکت در مذاکرات صلح در ژنو نیستند.

ابتدا اعضای پارلمان شرق لیبی در "طبرق" که در کنترل ژنرال خلیفه حفتر فرمانده نیروهای موسوم به "ارتش شرق لیبی" قرار دارند روز یکشنبه هفته جاری اعلام کردند در مذاکرات صلح با سیاستمداران دولت وفاق ملی لیبی به رهبری "فایز السراج" در ژنو سوئیس حضور نخواهند یافت.

در مقابل مقام‌های دولت وفاق ملی لیبی نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که تا زمان به نتیجه نرسیدن مذاکرات نظامی که با هدف دستیابی به توافق آتش‌بس دائمی و برقراری امنیت و ثبات به مناطق غیرنظامی در این کشور  انجام شده است، در مذاکرات ژنو که قرار بود روز چهارشنبه این هفته برای حل سیاسی بحران لیبی برگزار شود، شرکت نخواهند کرد.

تاکنون دو دور مذاکرات کمیته نظامی مشترک لیبی ۵+۵ در ژنو سوئیس و با هدف برقراری آتش‌بس برگزار شد که تا حدودی موفقیت‌آمیز بوده است.

دور اول این مذاکرات هشتم فوریه (۱۹ بهمن) و دور دوم نیز روز یکشنبه این هفته با حضور ۵ نماینده از هر دو طرف درگیری‌ها در لیبی حضور داشتند.

مسؤولان دولت وفاق ملی لیبی نیز در این باره افزودند، تا زمانی که درگیری‌ها در کشورشان متوقف نشود در مذاکرات شرکت نخواهند کرد.

همچنین پیش از آن نیز برلین ماه گذشته میزبان نشستی بین المللی درباره لیبی بود و فرماندهان نظامی جناح‌های رقیب در این کشور تصمیم داشتند تحت نظر سازمان ملل متحد یک آتش‌بس میان خود برقرار کنند.

با این وجود هر یک از طرفین بارها طرف مقابل را به نقض این آتش بس متهم کرده اند.

روسیه به همراه عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اردن و مصر از نیروهای وابسته به ژنرال خلیفه حفتر حمایت می‌کند، درحالی که ترکیه، قطر، آمریکا و کشورهای غربی حامی دولت وفاق ملی لیبی هستند.
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای ناتو که با هدف برکناری "معمر القذافی" دیکتاتور پیشین این کشور روی داد، ‌با بحران سیاسی گسترده‌ای رو به رو است.

این کشور به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد و این دولت ها شامل دولت وفاق ملی به ریاست "فائز السراج" که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته می‌شود و مقر آن در طرابلس است و دیگری دولت موقت به فرماندهی ژنرال حفتر در شرق لیبی که نخست وزیر آن "عبدالله الثنی" است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha