ابراز نگرانی سناتور آمریکایی از تاثیر تحریم‌های واشنگتن بر مبارزه ایران با کرونا

تهران- ایرنا- سناتور دمکرات آمریکایی و نامزد ریاست جمهوری در این کشور در نامه‌ای به وزیران خارجه و خزانه‌داری از تاثیر تحریم‌های واشنگتن بر مبارزه ایران با بیماری کرونا ابراز نگرانی کرد.

«الیزابت وارن» سناتور آمریکایی و یکی از نامزدهای حزب دمکرات برای انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا بامداد شنبه در نامه‌ای به «مایک پمپئو» و «استیو منوچین» وزیران امور خارجه و خزانه‌داری ایالات متحده درباره تاثیر تحریم‌ها بر مبارزه ایران با ویروس کرونا ابراز نگرانی کرد.

وارن در این نامه که روز جمعه به وقت واشنگتن به دو وزیر دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا ارسال شده، ابراز نگرانی کرد که اقدام واشنگتن در ایجاد کانال تجارت اقلام بشردوستانه نتواند بی‌میلی بانک‌ها و شرکت‌های خطرگریز در تامین مالی و تسهیل تراکنش‌های بشردوستانه را رفع کند.

سناتور دمکرات بیان داشت که خواستار ارایه این تضمین است که ایالات متحده برای تضمین دسترسی مردم ایران به دارو و دیگر اقلام بشردوستانه خارج از تحریم برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا تلاش می‌کند.

ی تاکید کرد که با وجود برخی اقدامات وزارت خزانه‌داری در اعلام استثناها از تحریم، نگران آن است که تحریم‌های آمریکا رسیدن کالاهای ضروری پزشکی به مردم ایران را دشوار کند.

وارن افزود که صرف‌نظر از اختلاف‌نظرهای موجود میان تهران و واشنگتن در مسایل مختلف، به نفع آمریکا و مردم ایران است که دولت ایالات متحده همه تلاش خود را برای تسهیل ارسال دارو، تجهیزات پزشکی و دیگر اقلام بشردوستانه به ایران برای مقابله ویروس کرونا به کار گیرد.

سناتور آمریکایی از وزارت امور خارجه و خزانه‌داری آمریکا خواست که تا 30 مارس (11 فروردین) به او پاسخ دهند که کدام شرکت‌ها از طریق کانال ایجاد شده از طریق سوئیس به ایران تجهیزات پزشکی ارسال کرده‌اند؟

او همچنین از این دو وزارت‌خانه خواست بگویند که چه اقدامی برای ارزیابی تاثیر تحریم‌ها بر مبارزه ایران با کرونا انجام داده‌اند و از زمان خروج آمریکا از برجام آیا هیچ گفت‌وگویی با ایران یا کشوری دیگر، به جز سوئیس، برای کمک به واردات تجهیزات بشردوستانه به ایران برای مقابله با کرونا انجام داده‌اند؟

 آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد سازوکاری جدید برای مبادله کالاهای کشاورزی و دارو با ایران از طریق سوئیس ایجاد کرده که از همان روز اجرایی شده است.

پیشتر سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در این باره گفته بود: چیزی به نام کانال بشردوستانه یا مشابه آن را به رسمیت نمی‌شناسیم؛ ما تحریم‌ها را به رسمیت نمی‌شناسیم. اصلاً دارو و غذا نباید تحریم می‌شد که بخواهند برای آن کانال راه بیندازند. معتقدیم آمریکایی‌ها تحریم‌های ظالمانه را به دارو نیز کشاندند.

پمپئو نیز روز جمعه در بیانیه‌ای مدعی حمایت از مردم ایران در مقابله با ویروس کرونا شد و با دورویی افزود که کمک‌های خاص دارویی به ایران برای رفع رنج‌های انسانی مانند اهدای دارو، از تحریم‌های آمریکا معاف هستند.

ادعای پمپئو در حالی است که گزارش‌های مختلف از سوی رسانه‌ها و اظهارات مقام‌های مختلف در ایران و کشورهای اروپایی حاکی است تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران مانعی جدی در تبادلات مالی مربوط به خرید دارو و تجهیزات پزشکی است.

نشریه نیوزویک روز دوشنبه در گزارشی با یادآوری تحریم‌های دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا علیه ایران نوشت: تحریم‌های آمریکا تلاش‌های ایران برای مبارزه با ویروس کرونا را تحت تاثیر قرار داده و آن را پیچیده کرده است. ایران برای جلوگیری از گسترش سریع و مهلک ویروس جدید کرونا تلاش می‌کند، اما این تلاش‌ها به دلیل تحریم‌های شدید اقتصادی ایالات متحده با پیچیدگی‌هایی روبرو شده است.

از دی‌ماه و آغاز شیوع کرونا در چین تاکنون بیش از ۸۰ هزار تن به این بیماری مبتلا شده و نزدیک به ۳ هزار تن نیز جان باخته‌اند. براساس آخرین آمار وزارت بهداشت تاکنون ۳۸۸ نفر در ایران به کرونا دچار شده و ۳۴ تن جان باخته‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha