۱۱ اسفند ۱۳۹۸، ۱۱:۴۶
کد خبرنگار: 1455
کد خبر: 83695257
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اصرار مردم و انکار مسوولان لرستان بر نبود مواد ضدعفونی کننده

خرم آباد - ایرنا - کمبود مواد ضدعفونی کننده درسطح لرستان این روزها به دغدغه بسیاری از مردم این استان تبدیل شده و همین امر باعث ایجاد تجمعاتی در مقابل داروخانه ها شده است.

به گزارش ایرنا، خبر شیوع ویروس کرونا در سطح کشور باعث افزایش مراجعه کنندگان به داروخانه ها و بالا رفتن تقاضای مردم برای الکل و مواد ضدعفونیی کننده شده و این در حالی است که اکنون شیوع این بیماری شتاب گرفته و استان های زیادی از کشور را در برگرفته که لرستان نیز درگیر این بیماری و معضل کمبود و یا بعبارتی بهتر نبود الکل و دیگر مواد ضدعفونی کننده شده است.

با وجود تاکید متخصصان بر دوری از حضور در هرگونه تجمع و اجتماعات اما نبود این مواد به دلیلی برای تجمع مردم در داروخانه های سطح استان و بلاتکلیفی وسرگردانی مردم شده است.

در حالیکه شیوع این بیماری موج شتاب دهنده ای به خود گرفته اما بازار الکل و مواد ضدعفونی کننده رکودی ناخوشایند به خود گرفته است و پاسخ هر مراجعه به داروخانه ای استان پاسخ یک کلمه ای نداریم است.

این روزها در لرستان کار به جایی کشیده است که مردم برای تهیه مواد ضدعفونی کننده خود دست به کار شده اند و با سپردن به فامیل و دوستان و آشنایان افراد سعی در پیدا کردن و تهیه یک شیشه  کیمیای الکل دارند.

این حقیقت امروز بازار لرستان است که خرید نوروزی و لوازمات عید نوروز جای خود را به کیمیای الکل داده است و نبود این مواد حاصلی جز کلافگی و افزایش اضطراب واسترس برای مردم استان نداشته است البته برخی افراد نیز روی به تهیه مواد ضدعفونی کننده وایتکس آورده اند و تقریبا در بیشتر فروشگاه های استان با قفسه های خالی مواد شستشو و ضدعفونی کننده مواجه هستیم.

در این اوضاع و  احوال نابسامان مواد ضدعفونی کننده در استان و اما مسولان استان تاکید دارند که روزانه مواد ضدعفونی کننده به اندازه نیاز در سطح داروخانه های استان در حال توزیع است اما بنا بر گزارش میدانی خبرنگار ایرنا حقیقت امر همان مشاهدات مردمی و نبود مواد ضدعفونی کننده و تجمعات مردم در داروخانه های استان به انتظار مواد ضدعفونی کننده است.

بنا بر مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا مردم مسیر دیگری را نیز دست و پا کرده اند و با مراجعه به درب شرکت های تولیدی موادضدعفونی کننده سعی در تهیه مستقیم این مواد را دارند البته این روش نیز با مشکلاتی از جمله صف های طولانی و همان تجمعات بسیار شلوغ مواجه است.

با وجود اعلام مسولان در روزهای گذشته مبنی بر توزیع ۳۰ هزار ژل ضدعفونی و  توزیع روزانه ۲۰ هزار الکل در سطح استان اما همچنان نبود این مواد در سطح داروخانه به وضوح قابل مشاهده است و از طرفی فروش ۲ تا سه برابر قیمت مصوب این مواد در برخی دارخانه ها نیز نکته قابل تاملی است که تاکنون مسولان استان در این راستا هیچگونه شفاف سازی نداشته اند.

این در حالی است که  دادستان عمومی و انقلاب خرم آباد نیز بر این موضوع ورود کرده و در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: بنابه گفته دستگاههای متولی، الکل مورد نیاز مردم برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در برخی داروخانه ها توزیع می شود که این دستگاهها باید نسبت به انتشار نام و آدرس این مراکز اقدام کنند.

سعید رازانی افزود: سازمان صنعت، معدن، تجارت و دانشگاه علوم پزشکی استان باید به منظور جلوگیری از سرگردانی مردم و ازدحام بی مورد در داروخانه ها، لیست داروخانه های توزیع الکل ضدعفونی را منتشر کنند تا شهروندان دسترسی راحت تری برای خرید داشته باشند.

وی تاکید کرد: همچنین این ۲ نهاد به همراه تعزیرات حکومتی و با هماهنگی معاونت امور اقتصادی استانداری لرستان باید گشت های مشترک و تخصصی برای نظارت بر فعالیت داروخانه ها و کنترل بازار توزیع الکل و ژل ضدعفونی تشکیل دهند.

وی با اشاره به فعالیت مستمر این گشت ها تا ساماندهی بازار و رضایت مردم ادامه داد: بایددر شرایط کنونی و برای مقابله با شیوه ویروس کرونا مواد ضدعفونی و الکل به میزان کافی و با قیمت مصوب به دست مصرف کننده برسد.

توزیع روزانه ۲۰ هزار بطری الکل در لرستان

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: روزانه ۲۰ هزار بطری الکل تولید استان درسطح داروخانه ها توزیع می شود.

دکتر امین حسنوند  با اشاره به شایعات موجود در مورد بی کیفیت بودن الکل های توزیع شده نیز اظهار داشت: این مورد صحت ندارد و الکل های ۷۰ درصد بدون نیاز به هرگونه ترکیب دیگری قابل استفاده برای ضدعفونی افراد هستند.

وی در خصوص کمبود الکل در داروخانه ها گفت: متاسفانه به دلیل تقاضای بالای مردم ممکن است بین زمان توزیع و دریافت الکل داروخانه وقفه ایجاد شود اما روزانه الکل در استان توزیع می شود.

دکتر حسنوند گفت: قیمت مواد ضدعفونی عرضه شده در استان برابر با نرخ مصوب است و هیچگونه افزایش قیمتی ندارد و هر بطری یک لیتری الکل سفید ۷۰ درصد ۳۴ هزار تومان توزیع می شود.

تاکنون شمار مبتلایان به کوئید ۱۹ در لرستان سه نفر اعلام شده و ۶۵ نفر نیز با علایم مشکوک به این بیماری دربیمارستان های استان بستری هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha