جریان اصولگرا به عنوان پیروز انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی باید تعامل با دولت را راهبرد خود قرار دهد تا شرایط کشور بهبود یابد و مردم حوزههای انتخابیه آنان و سراسر کشور از آنها راضی باشند. البته در این میان ناگفته نماند با نزدیکی به آغاز دور یازدهم مجلس شورای اسلامی به ویژه زمان انتخاب ریاست مجلس هنوز میان جناح اصولگرا بر سر انتخاب لیست واحد و انتخاب برای کرسی ریاست اختلافات زیادی وجود دارد و بر طبق گمانه زنی های کارشناسان سیاسی جبهه پایداری از یک سو و شورای ائتلاف از سویی دیگر با انتخاب نفراتی مجزا بر سر کسب ریاست مجلس با هم به رقابت خواهند پرداخت.
اردوگاه اصلاح طلبان
آسیب شناسی، موانع، توصیه ها و راهبردهای انتخاباتی
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا در گزیده ای از گفت و گوی خود با پایگاه خبری فرارو گفته است: محمد باقر قالیباف محتملترین گزینه ریاست مجلس آتی با بیشترین شانس است؛ شناختهشدهترین چهره از میان نامزدهای راهیافته به پارلمان یازدهم که بارها بحث سرلیستیاش در کارزار انتخابات هم مطرح بود، وی در این راه رقبایی نظیر مصطفی میرسلیم، مرتضی آقا تهرانی و علیرضا زاکانی را پیش روی خود میبیند. برخیها معتقدند ریاست قالیباف بر مجلس شکننده هست. باید دید ترکیب نهایی مجلس چقدر از جریان جبهه پایداری است یا به آن نزدیک است و چقدر هوادار قالیباف. قطعا آقا تهرانی و قالیباف از هماکنون لابی خود را برای یارگیری از میان نامزدها بهویژه نمایندگان طیف بهظاهر مستقل و شهرهای کوچک و بهویژه نماینده اولیهای آغاز خواهند کرد. آنها نیز ترکیب حدود ۵۰ نفرهای را تشکیل میدهند و به نظر میرسد در بین نامزدهایی که برای ریاست مجلس وجود دارد، آنها نیز به سمت قالیباف متمایل باشند، چرا که وی از مابقی افراد از تندروی بسیار کمتری برخوردار است. با توجه به اینکه سال پایانی دولت آقای روحانی با مجلس اصولگرا همراه خواهد شد، ترجیح آنان نیز این است که قالیباف بتواند فضای مجلس را با توجه به حضور جبهه پایداری کنترل کند، این در حالی است که در مجلس فعلی نیز دولت ترجیح میداد شخصیتی به مانند علی لاریجانی رییس باشد که بتواند با دولت به تعامل درستی برسد که اینگونه نیز شد و شما مشاهده کردید که در موضوعات مختلف مجلس با دولت همراهی مناسبی را انجام داد.
خبرگزاری ایسنا در گزارشی سخنان کاظم انبارلویی را بازتاب داد و آورد: احزاب و گروههایی که به مجلس یازدهم راه یافتهاند در حال تهیه برنامه های خود مخصوصا در حوزه اقتصادی هستند تا با ورود به مجلس یازدهم، طرحهای خود برای تحقق مطالبات معیشتی مردم را ارائه کنند. تحقق مطالبات معیشتی مردم با تعامل مثبت دولت و مجلس امکان پذیر است. مجلس آینده هم با دولت برای تحقق این مطالبات همکاری میکند. اینگونه نیست که مجلس یازدهم چوب لای چرخ دولت بگذارد بلکه دنبال تعامل مثبت است. مجلس یازدهم با دولت همراه تر از مجلس دهم در زمینه پاسخ به مطالبات معیشتی مردم خواهد بود. با رعایت ادب، گفت و گو و تعامل و همچنین داشتن برنامه و تئوری می توان برای حل مشکلات معیشتی مردم قدم های خوبی برداشت. برخی در نقد دولت افراط کردهاند. دولت در حد توان خود تلاش کرده است و اگر جایی موفق نبوده به این معنا نیست که نخواسته است موفق شود. باید برای حل مشکلات معیشتی به دولت کمک کرد تا از این راه سرمایه اجتماعی نظام افزایش یابد.
روزنامه آفتاب یزد در قسمتی از یادداشتی به قلم صادق زیباکلام، با عنوان «جالب است بدانم اصولگرایان بعد از ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ چکار میکنند» آورده است: نگاه مجلس آینده به دولت حسن روحانی از همین الان محل تحلیل و بحث صاحب نظران سیاسی است؛ برخی معتقدند مجلس یازدهم تا استیضاح روحانی پیش میرود؛ در مقابل کسانی هم هستند که میگویند «نمایندگان برای آنکه به مطالبات رای دهندگان شان پاسخ دهند با دولت وارد معامله میشوند بنابراین روحانی خیلی راحت میتواند مجلس آینده را کنترل و مدیریت کند».صادق زیباکلام اما دیدگاه دیگری دارد. «او میگوید: اصولگرایان از همین الان خط و نشان کشیدنهای خودشان را برای دولت روحانی شروع کردند و به محض آغاز کار مجلس یازدهم بر حملات خود میافزایند.
پایگاه خبری نامه نیوز در گفت وگویی با صادق زیباکلام آورده است: اصولگرایان از همین الان باعث و بانی همه مشکلات و مسائل ۲۰ سال اخیر کشور را دولت روحانی معرفی میکنند. این ادبیات منتقدانه روز به روز تشدید خواهد شد. حتی برخی از آنها علت نحوه مشارکت مردم در انتخابات را سرخوردگی ناشی از عملکرد دولت روحانی بیان کردند. اصولگرایان بعد از شروع به کار مجلس آینده در هفتم خردادماه ۹۹ خیلی بیشتر به دولت روحانی حمله میکنند. ای بسا مسئله استیضاح روحانی را کلید بزنند. البته خیلی بعید میدانم استیضاح روحانی را به اجرا در بیاورند یا حتی اگر استیضاح را انجام دهند استیضاح رای بیاورد اما خیلی جدی و شدید موضوع استیضاح رئیس جمهور را دائم در رسانهها مطرح و پیگیری میکنند. معتقدم اصولگرایان تا آخر دنیا نمیتوانند بار مشکلات و بحرانهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، که کشور را فرا گرفته بر سر دولت روحانی بریزند. مجلس دهم تا ۳ ماه دیگر به پایان میرسد، بعد از آن عمر دولت روحانی یک سال دیگر تمام میشود و یک دولت کاملا اصولگرا سرکار میآید بنابراین از ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ کل ارکان حاکمیت در اختیار اصولگرایان قرار میگیرد.
آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا درباره یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و میزان مشارکت، گفت: از نگاه ما اصلاحطلبان اگر فضای انتخابات رقابتیتر بود و اصلاحطلبان در ۲۳ استان که عملا کاندیدا و لیستی نداشتند، میتوانستند کاندیدا معرفی کنند، به طور قطع درصد مشارکت میتوانست از این بهتر باشد. چرا که اساسا رقابتی در این انتخابات شکل نگرفت، اینکه مثلا از مجموع ۳۰حزب اصلاحطلب ۸ یا ۹حزب در تهران کاندیدا معرفی کنند، این را نمیشود اسمش را رقابت گذاشت. منصوری با بیان اینکه اصلاحطلبان در انتخابات ۹۴ توانستند با کاندیداهای حداقلی مشارکت حداکثری را رقم بزنند، بیان کرد: در انتخابات ۹۶هم به همین ترتیب بود. خب قائله ۹۶ از کجا پیدا شد؟ چه افراد و گروههایی آغاز کننده آن بودند؟ چرا اعتراضات به ۶۴ شهر کشیده شد؟ دلیلش روشن است. ۴ سال اصرار اصلاحطلبان برای پیگیری مطالبات مردم با مقاومت دولت موازی به خصوص در سیاست داخلی به نتیجه نرسید. این همزمان شد با خروج ترامپ از برجام. فشارها به این ترتیب بر دولت و مجلس بیشتر شد. چرا؟ چون مهمترین دستاورد دولت اعتدالی با خروج ترامپ از برجام عملا زیر سوال رفته بود و حتی عدهای در مجلس با خوشحالی آن را آتش زدند.
روزنامه اعتماد در قسمتی از گزارشی با عنوان «چرخشِ سکه اصولگرایان» نوشته است: نفسهای مجلس دهم به شماره افتاده است و مجلس یازدهمیها برای نشستن بر صندلیهای سبز ساختمان هرمیشکل میدان بهارستان لحظهشماری میکنند؛ بالاخره به آرزوی خود یعنی مجلسی یکدست بدون کمترین صدای نقد رسیدهاند و حالا تحقق این رویا موجب شده تا در اردوگاه اصولگرایان جشن و بزمی به پا باشد؛ اینکه این پیروزی در سایه چه اتفاقاتی رخ داده است و در چه شرایطی این قسمت نصیبشان شد، دیگر فرقی نمیکند؛ مهم نتیجه بود که حاصلش به سود جناح راست تمام شد؛ هرچند این دریچهای است که اصولگرایان از آن به یازدهمین انتخابات مجلس نگاه میکنند اما اتفاقات نادری که در این انتخابات رقم خورد، از موج ردصلاحیتها گرفته تا مشارکت ۴۲ درصدی در کل کشور و آمار مشارکتِ ۲۶ درصدی در استان تهران موضوعی نیست که از نگاه سیاسیون دور بماند.
پایگاه خبری نامه نیوز، در گزارشی دیگر آورده است: بحث تغییر نظام سیاسی و عبور از نظام ریاستی و برقراری نظام پارلمانی تا کنون بارها طرح و نهایتا به فراموشی سپرده شده است. توییت اخیر حسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور که معمولا در لفافه و به کنایه حرف می زند اما یک بار دیگر این بحث را داغ کرد. او در صفحه توییتر خود نوشت: «مردم عزیز ایران؛ هیچگاه دوم اسفند ۱۳۹۸ را در تاریخ تحولات سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران فراموش نکنید.» انتشار این توییت با هشتکهای #شوراینگهبان #مردمسالاری #انتخابات #مشارکت #حقمدنی و #نظامپارلمانی سبب شد که برخی بار دیگر به احتمال پارلمانی شدن نظام سیاسی فکر کرده و روحانی را آخرین رئیس جمهور ایران به حساب آورند. به خصوص آنکه خود روحانی نیز بارها از رفراندوم سخن گفته و احتمال دارد که هدف وی از طرح این موضوع مقدمه چینی برای تغییر قانون اساسی و تغییر نظام سیاسی باشد.
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا در گفتوگو با نامه نیوز گفت: من فکر میکنم که قصد اقای آشنا طرح بحث نظام پارلمانی نبوده است. به نظر من ایشان می خواهد بگوید که چون پارلمان دست اصولگرایان افتاده از حالا به بعد همه چیز دست مجلس است و قوای دیگر هم با آن همکاری میکنند، برخلاف مجلس دهم که قوای دیگر با آن همراه نبودند. برداشت من این است که توییت ایشان نوعی متلک سیاسی است و قصد طرح یک بحث اصولگی درباره نظام پارلمانی را ندارند». موضوع نظام پارلمانی یک بحث سیاسی – حقوقی مستقل است و باید بررسی کرد که این نظام اساسا چیست و چه تفاوتی با نظام ریاستی دارد. و اینکه در کشورما و با ساختار موجود نظام پارلمانی کارآمدتر است یا نظام ریاستی و یا همین نظامی حقوقی فعلی که تلفیقی از دو نظام پارلمانی و ریاستی است.
رصد جریان رقیب
روزنامه ایران در گزارشی با عنوان «عباس عبدی: مجلس یکدست شوخی است، اصولگرایان دچار شکاف و تقابل میشوند» آورده است: یک گروه اصولگرایی به میدان آمدند و کمی هم با خودشان رقابت نخبگانی، لیستی و نه برنامهای کردند و هیچ برنامه معنادار و منسجمی هم در کار نبود بلکه یک رقابت برای رأیگیری و لیست انتخاب کردن بود. اصولگرایان با وضعیت و رفتار کنونی مطلقاً قادر نیستند به نیروهای خود و بدنه اجتماعی خود بیفزایند و تأکید میکنم همین نیروهایی هم که دارند بخشی از آن به دلیل تعلقاتی است که در بدنه قدرت و همچنین منافع مالی و شغلی که برای آنها به دنبال دارد، رقم خورده و آنها را به هم نزدیک کرده است؛ بنابراین آنها قادر نیستند آرای دیگران را به نفع خود به دست بیاورند و قادر نیستند تغییر جدی و مثبتی در وضعیت جامعه ایجاد کنند مگر آنکه استحاله شوند که آن هم موجب دعواهای درونی خودشان میشود به همین دلیل است که شما میبینید آرای آنها در ۴ سال تغییری نکرده است.
روزنامه آفتاب یزد در گزارشی با عنوان «مسوولیتی بر گردن مجمع تشخیص مصلحت نظام» نوشته است: همزمان با برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، گروه ویژه اقدام مالی (FATF) ایران را در لیست سیاه خود قرار داد. بالاخره پس از ۳ سال هشدار پیاپی این گروه بینالمللی به ایران مبنی بر تصویب کنوانسیونهای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و تمدید چند باره ضربالاجل برای تصویب نهایی این کنوانسیون از سوی جمهوری اسلامی، کارگروه ویژه اقدام مالی در جلسه دورهای که در پاریس برگزار شد، تصمیم گرفت با انتشار بیانیهای نام ایران را در لیست سیاه قرار داده و از کشورهای جهان بخواهد تا برای مصون نگه داشتن سیستم بانکیشان از خطر پولشویی و تامین مالی تروریسم از نقلوانتقال و مراوده مالی با ایران بپرهیزند. حال پس از گذشت قریب به ۸ روز از این تصمیم یک تشکل روحانی- سیاسی منتسب و نزدیک به اصلاحطلبان با صدور بیانیهای به عدم تایید مصوبه مجلس شورای اسلامی در مورد پیوستن به کارگروه اقدام مالی (FATF) واکنش نشان داده است.
روزنامه آفتاب یزد در یادداشتی به قلم رضا علی ولی با عنوان «بیم و امید اصولگرایان» نوشته است: اصولگرایان که به دلیل از دست دادن پایگاهِ اجتماعیِ خود به خاطرِ عملکردِ دولتهای نهم و دهمِ برآمده از حمایتهای بی چون و چرا و بلامنازعِ شان از رئیس این دولتها و با شکست در انتخابات مجلس دهم و ریاست جمهوریِ یازدهم و دوازدهم مواجه شده بودند، به هدفِ بازگشتِ مجدد به عرصه قدرت در دو نهادِ قانونگذاری و اجراییِ کشور، در طول دوره اول و دو ساله اخیرِ ریاست جمهوریِ آقای روحانی، همزمان با تشدید تحریمهای ظالمانه اقتصادی کشورهای ۱+۵ به رهبری آمریکا و در همنواییِ با آنها در به نتیجه رسیدن فشارهای ناشی از تحریمها برای ناتوان نشان دادنِ دولت، به طرزِ بسیار وسیعی از همه ابزارهای دراختیار استفاده و از هیچ کوشش و روشی فروگذار نکرده، با تکیه بر عدمِ عمل به وعدههای آقای روحانی در شعارهای رقابتهای انتخاباتیِ دو دوره ریاست جمهوری، باتبلیغات گسترده و در بوق و کرنا کردن این موضوع، بدون پرداختن به تاثیر تحریمها در این مهم، سعی در ناامید کردن طرفداران دولت داشتند که از قضا، ناکارآمدیِ دولت در مواجهه با مشکلاتِ اقتصادیِ ناشی از تحریمها و عدم عمل به وعدههای انتخاباتی آقای روحانی و حتی بعضا تناقضِ عمل با وعدههای ایشان، آنها را در این امر یاری و بسیاری از رای دهندگانِ به دولت امید را ناامید و به بی تفاوتی و انزوای سیاسی کشاند؛ تا اینکه بالاخره جناح مذکور موفق شد با چنین نحوه مشارکتی - که نشان داده است هرگاه مشارکت فزونی یابد بازنده انتخابات چه در مجلس و چه در ریاست جمهوری بودهاند - با حداقل آرا نسبت به دوره قبلی مجلس و با کسب حداکثر کرسیها به مجلس یازدهم راه یابد.
اردوگاه اصولگرایان
توصیه ها، برنامه ها، وعدها و برنامههای انتخاباتی
پایگاه خبری خبرآنلاین در گزارشی آورده است: هنوز انتخابات از راه نرسیده بود که ماجرای بررسی صلاحیتها و نظارت استصوابی تقریبا قصه ترکیب مجلس یازدهم را مشخص کرد؛ وقتی اکثریت کاندیداهای جناح چپ بیرون انتخابات ماندند و حتی برخی بخاطر نگرانی از ردصلاحیت وارد گود رقابت نشدند، مشخص بود که مجلسی از جنس مجلس هشتم و نهم و حتی با دوز بالاتری از اصولگرایی روی کار خواهد آمد. پیشبینیهایی که اتفاقا دوم اسفند ماه به حقیقت نشست و اصولگرایان پیروز قاطع انتخابات و فاتح تمام عیار مجلس یازدهم شدند. هرچند نتیجه انتخابات و ترکیب مجلس مشخص شد اما این پایان اما و اگرها نبود و حالا گمانهزنیها حول محور آرایش سیاسی و تشکیل فراکسیونهای احتمالی مجلس میچرخد.
احمد کریمی اصفهانی، دبیر کل اصناف و بازار و عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری در گفت و گوی خود با وبگاه خبرآنلاین، در ارزیابی از نتیجه انتخابات مجلس یازدهم، گفته است: همیشه و در همه دنیا اینطور است که امور کشور در اختیار یک دسته و گروه نمیماند و هرچند صباحی یک گروه میآید و دیگری میرود اما این به معنای رفوزه شدن گروه دیگر نیست. در مجلس دهم هم چهار سال گروهی در راس امور مجلس بودند و تصمیماتی هم گرفتند؛ حالا هم خودشان با خدای خودشان میدانند که به دنبال ذخیره مال بودند یا خدمت. اما به هرحال این چهار سال زمان مناسبی برای خدمت بود، چون هم دولتِ همسو و اصلاحطلب با آنها روی کار بود و هم مجلس از مردم بود. بنابراین در این مقطع اگر نقصی بوده، باید پاسخگو باشند و به نظر میرسد کم کاری از سوی برخی نمایندگان مجلس صورت گرفته است.
مهدی چمران، چهره سیاسی اصولگرا در گفت و گوی خود با خبرآنلاین در رابطه با میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم، گفت: به نظر من عدم حضور اکثریت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل عملکرد ضعیف مجلس و دولت بوده چون آنها مردم را از رای دادن مایوس کردند. اما اکثریت کسانی که در انتخابات شرکت کردند قاعدتا به اصولگرایان رای دادند هرچند در شهرهای دیگر به جز تهران رای آوری جناح های مختلف به حالت طبیعی همه ادوار بوده است. نکته مورد توجه این است که چهره های اصولگرا در این دوره ساماندهی داده شدند و رای آوری حداکثری هرکدام با سنجش افکار و نظر سنجی به دست آمد و نهایتا توانست رقابت های داخلی را از بین ببرد. هرچند اینبار هم چند جا مشکل موازی کاری پیش آمد. در تهران هم قاعدتا افرادی که در انتخابات های گذشته پای صندوق رای می آمدند باز هم آمدند اما نه همچون مجلس قبل و ادوار گذشته تا جاییکه که حتی نیروهای اصولگرا و طرفداران جریان اصولگرا هم کمتر آمدند.
روزنامه قدس در بخشی از یادداشتی به قلم سیدجلال فیاضی، با عنوان «با منتخبان مجلس یازدهم» نوشته است: قطعی شدن نتایج انتخابات و تعیین تکلیف حدود ۲۵۰ کرسی پارلمان آینده نشان از تغییر اساسی در ترکیب مجلس یازدهم دارد. به طوری که فقط حدود ۵۰ نماینده از مجلس دهم در دوره آینده عضو پارلمان خواهند بود و بقیه اعضاء را نمایندگان تازه نفس تشکیل می دهند. یادآوری چند نکته برای برگزیدگان ملت ضروری می نماید: اگرچه بر اساس ارزیابی ها حدود ۲۲۰ نماینده مجلس یازدهم از جریان اصولگرا انتخاب شده انداما اکنون آنها نمایندگان همه ملت ایران باهر سلیقه ومنش سیاسی هستندنه نماینده یک جریان خاص! بنابراین انتظار میرودمجلس اصولگرا برای صیانت از منافع ملی و حل مشکلات آحاد جامعه بیشتر تلاش کند. مشکلات جدی اقتصادی و معیشتی وناهنجاری های اجتماعی ناشی از آن واقعیتهای انکار ناپذیر جامعه هستندکه انتظارمی رود نهاد قانونگذاری در ریلگذاری قطار اجرایی کشور، حرکت ارکان جامعه را به سمت کاهش بار مشکلات از دوش مردم هدایت کند.
سردار محمدرضا یزدی فرمانده سپاه تهران در گفت و گو با خبرگزاری مهر، با اشاره به حضور مردم در انتخابات مجلس، گفته است: حضور مردم در عرصههای مختلف انقلاب چندین جنبه دارد یکی از این جنبهها حوزه داخلی است، حضور مردم در صحنههای مختلف مانند انتخابات موجب دلگرمی و ارائه نگاه دیگری به انقلاب میشود که انقلاب ما زنده است و مردم با قدرت از آن حمایت میکنند. این حضور نشان دهنده اتحاد و انسجام داخلی است و قطعاً دشمنان ملت ایران از اتحاد ما نگران هستند و میترسند و به دنبال این هستند که مردم ما متحد نشوند. در جامعه بینالمللی نیز دشمنان اسلام، انقلاب و آنهایی که به بهانههای مختلف به دنبال متفرق نشان دادن ملت ما هستند تا از این طریق به نوعی موج سواری کنند، که مثلاً بگویند مردم از انقلاب خسته شدهاند و دنبالهرو اهداف انقلاب و نظام نیستند، از حضور مردم در انتخابات، یک ضربه و سیلی دیگری خوردند. در عین حال کسانی که از بیرون دارند به کشور ما نگاه میکنند دیدند که بعد از ۴۱ سال ما همچنان قدرتمند روی پای خود ایستادهایم و قدرت مقابله با دشمنان و به خصوص آمریکا را داریم که این هم برای آنها خیلی نگران کننده و ناراحت کننده است.
مهدی چمران، رئیس اسبق شورای شهر تهران و عضو شورای مرکزی ائتلاف نیروهای انقلاب در گفت و گو با خبرگزاری مهر درباره پیام انتخابات دوم اسفند گفت: انتخاب مردم در انتخابات اخیر بسیار هوشمندانه بود. با توجه به اینکه جریان اصلاحطلب بحثها درباره عملکرد شورای نگهبان را برجسته کرد و حتی دولت هم در این موضوع با آنها همراه شد، اما یک فضای کاملاًً رقابتی شکل گرفت و در همه حوزهها افراد از جریانهای مختلف در این رقابت حاضر شدند. حتی در تهران ژنرالهای گردنکلفت و معروف اصلاحطلب به میدان آمدند که در دورههای پیشین رأیهای میلیونی داشتند اما در این دوره نتوانستند بیشتر از ۵۰ هزار رأی کسب کنند. این موضوع نشان میدهد مردمی که به این جریان رأی داده بودند عملکرد مناسبی از آنها ندیدند که برای رأی مجدد به آنها قانع شوند، بنابراین یا رأی ندادند و یا به جریان رقیب یعنی جریان انقلابی رأی دادند.
رصد جناح متقابل
به گزارش پایگاه خبری تابناک، علی صوفی وزیر تعاون دولت اصلاحات در باره احتمال فتح سنگر به سنگر اصولگرایان تا انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفته است: اصولگرایان میخواهند همیشه بر اساس آن خصلت تمامیت خواهی شان، تمام ارکان قدرت را در اختیار بگیرند و با ابزارهایی که در اختیار دارند معمولا قاعده بازی را هم به هم میزنند. همین انتخابات هم نتیجه آن از قبل مشخص بود، وقتی که تمام چهرههای شاخص اصلاح طلبی را حذف میکنند، حتی یک گفتمان را هم حذف میکنند، وارد یک میدان بی رقیب میشوند و نتیجه هرچه باشد به نفع آنهاست. این میشود مهندسی انتخابات، اینها با مهندسی انتخابات، انتخابات را پیروز میشوند. طبعا در جریان انتخابات ریاست جمهوری هم از این ابزار استفاده میکنند، کمااینکه در گذشته هم استفاده کردند. ۱۴۰۰ هم همین است فقط ممکن است که اینها کمی سختتر عمل کنند و ریسک سال ۹۲ را هم نکنند، یعنی حتی اگر دکتر عارف هم کاندید شود ممکن است به شکلی عذر او را هم بخواهند. یا اگر آقای جهانگیری میخواهد کاندید شود به او اجازه ندهند. وقتی اصولگرایان میآیند، متاسفانه سهم مردم را از حاکمیت کنار میگذارند و خودشان را نماینده مردم نمیدانند، اصولگرایان وکیل الدوله میشوند و وکیل المله نیستند؛ بنابراین اینجا سر مردم یک کلاه گشادی میرود؛ اینها بر سر قدرت و حرص جایگاه با هم یک ترازویی خواهند داشت و بعد هم سهمیه بندی میکنند.
پایگاه خبری مشرق در بخشی از گزارشی با عنوان «آواربرداری از مشکلاتی که اصلاحطلبان بوجود آوردهاند چند سال زمان میبرد؟» آورده است: محمود میرلوحی، فعال اصلاحطلب و عضو شورای شهر تهران که پیش از این به دلیل دروغپردازی علیه قالیباف به زندان و شلاق محکوم شده بود؛ به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا، از منتخبان اصولگرای مجلس یازدهم خواست شعارهای انتخاباتی خود را فراموش کنند! واقعیتها خیلیها را سر عقل خواهد آورد و امیدوارم که منتخبان مجلس یازدهم واقعیتهای جامعه را ببینند. با توجه به همسو بودن جریان پیروز در انتخابات اخیر مجلس با دیگر نهادها امیدواریم که بتوانند با حفظ انسجام برای حل ابرچالشهای کشور با دولت همکاری و تعامل مثبتی را داشته باشند. مردم باید بدانند که جریان اصولگرایی مثل جریان بازنده انتخابات نیست که در پیشاانتخابات، چیزی بگوید و در پساانتخابات چیز دیگری. و عدم تحقق وعدههای خود را نیز به گردن این و آن بیاندازد! بلکه شعارها و برنامههای اصولگرایان در ایام انتخابات که با محتوای کاهش مشکلات ارائه شد؛ شعارهای عقلانی و با پیوستهای عقلانی بوده و هرگز قابل فراموشی نیست.
نظر شما