۱۰ اسفند ۱۳۹۸، ۱۸:۳۶
کد خبر: 83695565
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

پنج دلیل برای این که وحشت از کرونا را کنار بگذارید

۱۰ اسفند ۱۳۹۸، ۱۸:۳۶
کد خبر: 83695565
پنج دلیل برای این که وحشت از کرونا را کنار بگذارید

تهران- ایرنا- کروناویروس جدید کووید-۱۹ یک بیماری ویروسی خطرناک و جدی است اما با رعایت نکات بهداشتی می‌توان از آن پیشگیری کرد و حتی در صورت ابتلا نیز دلیلی برای وحشت از این بیماری وجود ندارد.

به گزارش پایگاه اینترنتی «Real Clear Science»، کروناویروس کووید-۱۹ که در ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ برای نخستین بار در ووهان چین شیوع پیدا کرد، اکنون به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده و یک بحران بهداشتی بین‌المللی ایجاد کرده است. شیوع این بیماری تا به این جای کار نیز باعث ایجاد آشفتگی در بازارهای بورس شده، زندگی روزمره میلیون‌ها نفر را مختل کرده و جان نزدیک به سه هزار نفر را گرفته است. حال با سرعت گرفتن انتشار این کروناویروس جدید به خارج از چین، انتظار می‌رودکه اوضاع قبل از بهتر شدن بدتر شود.

کووید-۱۹ یک تهدید جدی است که باید جدی گرفته شود اما نیازی به وحشت کردن نیست. اگر بیش از اندازه نسبت به ابتلا به این بیماری نگران هستید، به پنج نکته‌ای که در ادامه این گزارش به آن‌ها اشاره می‌شود توجه کنید.

سیر نزولی شمار مبتلایان در چین

تنها سه هفته پیش، چین روزانه بیش از ۳۰۰۰ مورد ابتلای جدید به کرونا ثبت می‌کرد. این مقدار به زیر یک هزار نفر کاهش پیدا کرده و به روند نزولی خود ادامه می‌دهد تا جایی که با مشاهده بهتر شدن شرایط، شرکت‌های بزرگی چون استارباکس و اپل در حال از سرگیری کسب و کارهای خود در کشور چین هستند.

آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی که در روز ۲۸ فوریه (جمعه نهم اسفندماه) منتشر شد، تنها ۳۱۸ مورد ابتلای جدید به کووید-۱۹ را در چین نشان داد.

خفیف بودن اکثر موارد ابتلا

یک مطالعه بزرگ روی ۷۲ هزار بیمار مبتلا به  کووید-۱۹ در چین نشان داد که ۸۱ درصد از این موارد ابتلا خفیف، ۱۴٪ از آن‌ها جدی و همراه با مشکلات تنفسی هستند و فقط ۵ درصد از موارد ابتلا شدید و حاد است. بر اساس نتایج این مطالعه، میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در مجموع تنها ۲.۳ درصد بود. در جدیدترین به روزرسانی‌ها سازمان بهداشت جهانی از نرخ مرگ و میر ۳.۸ درصدی مبتلایان به کروناویروس جدید در چین خبر داد اما خاطرنشان کرد که با پیشرفت سریع استانداردهای مراقبت و درمان، این نرخ با سرعت در حال کاهش است. در مراحل اولیه شیوع این بیماری، شهر ووهان از مبتلایان پرشده بود و بیمارستان‌ها به دلیل مراجعین زیاد نمی توانستند خدمات درمانی مناسب ارائه دهند. برای بیماران چینی که علائم آن‌ها پس از تاریخ اول فوریه شروع شد، نرخ مرگ و میر فقط ۰.۷ درصد است. در مقایسه، نرخ مرگ و میر ناشی از کروناویروس سارس ۹.۶ درصد بود. این نرخ ممکن است از این هم پایین تر باشد زیرا موارد بسیار خفیف ابتلا به کووید-۱۹ شبیه یک سرماخوردگی معمولی بوده و بنابراین به احتمال زیاد گزارش نمی‌شود.

تنها ۱۱ درصد جمعیت استان هوبی چین به این کروناویروس مبتلا شده است

 تاکنون ابتلای ۶۵۹۱۴ نفر به کووید-۱۹-در استان هوبی چین که این بیماری نخست در آن‌جا ظاهر شد، تایید شده است. اگرچه شاید این آمار زیاد به نظر برسد اما به خاطر داشته باشید که هوبی ۵۹ میلیون و ۱۷۰ هزار نفر جمعیت دارد. با توجه به این تراکم جمعیت، این یک نشانه مثبت است که تنها ۱۱ درصد جمعیت (تقریباً ۱ در هزار) به این ویروس مبتلا شده‌اند. حتی اگر ۵۳ هزار مورد گزارش نشده ابتلا وجود داشته باشد، باز هم بدان معناست که از هر ۵۰۰ نفر در استان هوبی تنها یک نفر به این ویروس مبتلا شده است. با توجه به اینکه تراکم جمعیت در اکثر کشورهای دیگر به میزان قابل توجهی پایین‌تر از چین است، می‌توان انتظار داشت که سرعت انتشار و انتقال این ویروس در اکثر نقاط جهان پایینتر باشد.

هیچ تلفاتی از بین کودکان گزارش نشده است

اگرچه بیش از ۹ هفته از شیوع این بیماری می‌گذرد، اما هنوز بین کودکان زیر ۹ سال تلفات جانی نداشته است و مبتلایان در این بازه سنی تنها علائمی شبیه یک سرماخوردگی ساده را تجربه کرده‌اند. به علاوه افراد زیر ۱۸ سال تنها ۲.۴٪ موارد ابتلا را به خود اختصاص داده‌اند. کودکان و نوجوانان به طرز شگفت آوری در برابر این ویروس مقاوم هستند. میزان مرگ و میر افراد بین ۱۰ تا ۳۹ سال در حال حاضر تنها ۰.۲ درصد است. آن دسته از افرادی که جانشان از کووید-۱۹ در خطر است، سالمندان هستند. احتمال مرگ افراد ۸۰ سال در اثر ابتلا به این ویروس، ۱۴.۸٪ تا ۲۱.۹٪ است.

جهان همین ده سال پیش از یک اپیدمی دیگر جان سالم به در برد

 آنفولانزای خوکی را به یاد دارید؟ این بیماری ویروسی جدیدترین مورد از یک همه‌گیری جهانی بود که از اوایل سال ۲۰۰۹ شروع شد و تا اواخر سال ۲۰۱۰ ادامه یافت. بین آوریل ۲۰۰۹ و آوریل ۲۰۱۰، تنها در آمریکا حدود ۶۰.۸ میلیون نفر به این بیماری مبتلا، ۲۷۴هزار و ۳۰۴ نفر در بیمارستان بستری شدند و ۱۲هزار و ۴۶۹ نفر جان خود را از دست دادند. این بیماری در سطح جهان چیزی بین ۷۰۰ میلیون تا ۱.۴ میلیارد نفر را آلوده کرد و بین ۱۵۰ هزار تا ۵۷۵ هزار قربانی برجای گذاشت. با این حال پس از گذشت یک دهه، این روزها کمتر کسی دوره شیوع آنفولانزای خوکی را به یاد می‌آورد، امید است که در مورد کووید-۱۹ نیز همین اتفاق بیفتد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha