۱۱ اسفند ۱۳۹۸، ۸:۰۲
کد خبر: 83695869
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

علوم شناختی و رسانه در کنش و تعامل متقابل هستند

تهران- ایرنا- روانشناس و استاد دانشگاه آزاد اسلامی گفت: به طور کلی کار رسانه و کار علوم شناختی به هم مرتبط است،به این ترتیب که رسانه ها عموما تا زمانی که نتوانند سطح شناخت ما را شکل بدهند، تاثیری روی ما نخواهند داشت. از سوی دیگر این شناخت ما است که حوزه رسانه ها را شکل می دهند.

دکتر علی ناصری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا در خصوص ارتباط علوم شناختی به عنوان یکی از فناوری های نوین و تاثیر آن بر رسانه افزود: این دو حوزه در تاثیر و تاثر متقابل با هم هستند، شناخت ما تعیین می کند که ما چه رسانه ای را برای چه کاری در نظر بگیریم و این رسانه است که شناخت مخاطبین خود را شکل می دهد.

وی بیان کرد: پس طبیعتا علوم شناختی و رسانه باهم در یک گره بسیار مستقیم و کنش و تعامل متقابل هستند.

این روانشناس در خصوص استفاده از علوم شناختی در رسانه های کشور افزود: در کشور ما متاسفانه خیلی کمرنگ و خیلی غیرحرفه ای به این مقوله پرداخته شده است. عموما مقالات کمی در این خصوص در این کشور تولید شده ،پژوهش های کمی در این زمینه صورت گرفته  ولی امیدواریم در این دوران که تعدد رسانه های ایجاد شده اهمیت علوم شناختی در رسانه و بالعکس اهمیت رسانه در علوم شناختی بسیار مورد توجه قرار بگیرد و رشد کند.

ناصری افزود: در خارج از کشور آنطور که گفته شده از سال ۲۰۰۵ در آمریکا و بعد در اروپا و کشورهای دیگر استفاده از ظرفیت های علوم شناختی در رسانه رشد بسیار چشمگیری داشته و اهمیت قابل توجهی به آن داده شده است.

علوم شناختی با آزادسازی بسیاری از توانمندی‌های نهفته انسان، ظرفیت ایجاد تحول در تمامی شئونات بشری را فراهم می‌آورد، این علم تلاش می‌کند تا با کشف حقایق ابهام‌آلود ذهن، مغز و رفتار و روابط حاکم بر آن ها روش‌های بدیعی برای حل انبوهی از مشکلات لاینحل ارائه کند. تکیه این علم بر معرفت نفس است و رفتار اجتماعی را از منظر روابط علّی بین افراد با هم و مجموعاً با محیط می‌نگرد.

برخلاف تصور دیرزمانی‌ است که برخی دستاوردهای علوم شناختی در حوزه‌های مختلف کاربردهای خود را یافته‌اند، بطور مثال دست‌کاری ذهن و تغییر باورها توسط رسانه‌های سنتی و مدرن در صحنه جهان، ارتشی پنهان از افراد همسو برای نیل به اهداف از پیش طراحی شده و مقاصد مشخص تربیت می‌ کند. بشر امروز خود را مخیر به حرکت به هر سو احساس می‌کند غافل از آنکه ناخودآگاه هم‌چون ترن تنها اختیار حرکت بر روی ریل‌هایی که از پیش در قالب باورهای دست‌کاری شده برای او فراهم شده است را دارد.

در همین راستا در ایران نیز استفاده از علم علوم شناختی با راه اندازی ستاد توسعه علوم شناختی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال شناخت و بکارگیری این علم در همه زمینه ها در کشور است که رسانه نیز یکی از این حوزه ها خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha