دکترسید «محمد جمالیان» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اغلب مبتلایان به این بیماری در استان مرکزی در سنین میانسالی هستند که سیستم ایمنی نسبتا قوی دارند و خوشبختانه سالمندان و بیماران زمینهای کمتر آلوده شدهاند و این مسئله موارد بدحال و مرگ ناشی از بیماری را پایین آورده است.
وی توضیح داد: ۱۲ نفر از بیماران آلوده به ویروس کرونا اکنون بستری هستند و مراحل درمانی را میگذرانند و ۶ بیمار دیگر نیز سرپایی درمان شده و در منزل دوران قرنطینه را تا منفی شدن ازمایش سپری خواهند کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: استان مرکزی در زمره نخستین مناطق کشور بود که اقدامات پیشگیرانه کرونا را در تعطیلی مدارس، باشگاههای ورزشی، دانشگاهها و آموزشگاههای علمی و هنری و فنی و حرفهای دنبال و اماکن عمومی را گندزدایی کرد و با هشدارها و سرعت عمل بالا توانسته کنترل نسبی روی شیوع سریع بیماری ایجاد کند اما، این موضوع ممکن است موقتی باشد و نیاز است مردم موضوع ماندن در منزل و توصیههای بهداشت فردی را جدی بگیرند تا موج بیماری در استان رخ ندهد.
دکتر جمالیان بیان کرد: در بررسیهای انجام شده شهرستانهای ساوه و دلیجان که در مجاورت استان قم هستند در مسئله کرونا شرایط مناسبی ندارند و بر اساس مصوبه کارگروه پدافند غیرعامل زیستی استان تمامی ترددها به استان باید با دقت کنترل شود و از آمد و شد افراد مشکوک به کووید۱۹ به شدت جلوگیری میشود.
وی بیان کرد: بر اساس گزارشها شماری از کارگران شاغل در واحدهای صنعتی و خدماتی شهرستانهای دلیجان و ساوه ساکن قم هستند و روزانه در محل کار خود حاضر میشود و درخواست از مدیرعامل واحدهای صنعتی و روسای مشاغل خدماتی این است که تا اطلاع ثانوی از پذیرش این کارگران خودداری کنند و اگر شرایطی مهیا است برای آنان دورکاری و عدم حضور در محل کار اعمال شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: بر اساس آخرین آمار شهرستانهای ساوه و دلیجان هر کدام با پنج بیمار مبتلا به کرونا و اراک با سه بیمار بیشترین سطح آلودگی به این ویروس را دارند.
دکتر جمالیان بیان کرد: شهرستانهای آشتیان، خنداب، تفرش، خمین و محلات نیز هر کدام یک مورد مثبت کرونا داشتهاند که مبتلایان مراحل درمان را طی میکنند.
وی تاکید کرد: برگزاری مجالس عروسی و عزا و محیطهایی به تجمع گروهی از افراد میانجامد برابر مصوبه کارگروه پدافند غیرعامل زیستی استان ممنوع است و متاسفانه مواردی گزارش شده که شماری از شهروندان به این مسئله بیتفاوت بودهاند و با وجود اینکه در سطح تصمیمات کلان سرعت عمل برای کاهش ارتباطات و کنترل وسروس اعمال شده هنوز جمعی از شهروندان به این مسئله کم توجه هستند و با رفتارهای پرخطر خود به بیماری دامن میزنند و سایران را در معرض خطر قرار میدهند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: هر شهروند در قبال کرونا باید حساسیت بالا داشته باشد و تنها یک اشتباه و بیمسئولیتی شمار زیادی از افراد را آلوده میکندو توصیه جدی این است که مردم از خانه خارج نشوند.
کرونا، ویروس شایعی است که هرسال زمستان با علایم سرماخوردگی مشاهده میشد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید ۱۹ نشان داده که با دوره نهفتگی ۲ تا ۱۴ روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه، تنگی نفس، سردرد و گاهی با اسهال و استفراغ همراه است.
نظر شما