خودمراقبتی فردی و اجتماعی مهمترین اصل برای پیشگیری از شیوع بیماریهای ویروسی از جمله ویروس کرونا است که در این روزها باید اهمیت ویژهای از نگاه بهداشتی به آن داد.
پزشکان و کارشناسان بهداشتی معتقد هستند که ویروس کرونا به سرعت از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان یا از برخی حیوانات به انسان منتقل میشود؛ همچنین این نوع ویروس از راه تنفس و پخش آن در هوا هم قابل انتقال است.
از آنجایی که تجمع در مکانهای بسته، به سرعت شرایط را برای انتقال این ویروس مساعد میکند توصیه شده که مردم در استانهای درگیر با ویروس کرونا کمتر به بیرون از خانه مراجعه کنند.
در همین راستا مدارس و دانشگاههای نیز فعالیتهای آموزشی خود را برای مدتی تعطیل کردهاند که افراد مجاب به ماندن در خانه باشند.
در خانه ماندن آن هم برای چندین روز متوالی میتواند فرصت مناسب برای بهرهگیری از فضای مجازی باشد البته استفاده از فضای مجازی برای کارهای ضروری روزمره بیشتر مد نظر است.
اینترنت، مسیری آسان و ارزان
یک فعال فضای مجازی در خراسان جنوبی به خبرنگار ایرنا گفت: اکنون که مردم به خاطر شرایط پیشگیری از شیوع ویروس کرونا مجبور هستند در خانه باشند حضور در فضای مجازی افزایش پیدا کرده اما میطلبد که مردم با ابعاد مثبت فضای مجازی بیشتر آشنا شوند.
سعید کسرایی نیا با بیان اینکه همواره در بحث سواد فضای مجازی تکیه بر ضعفها و آسیبها بوده است اظهار داشت: اما نکته بسیار مهم این است که مردم باید بدانند در فضای مجازی چه خدماتی میتوان ارایه کرد و این فضا چه مسیری از زندگی را تسهیلتر، کوتاهتر و ارزانتر میکند.
وی مهمترین موضوع در خصوص فضای مجازی را آموزش محوری دانست و گفت: از فرصت پیش آمده میتواند برای بهرهگیری از آموزشهای مناسب استفاده کرد و به سراغ مجموعهها، سایتها و محتواهای آموزشی رفت تا سطح آگاهی خود را افزایش دهیم چرا که فضای مجازی یکی از اصول عدالت اجتماعی در آموزش بوده و این قطعا کمک کننده خواهد بود.
مسؤول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج در خراسان جنوبی استفاده از خدمات بانکی و دولت الکترونیک را از دیگر مزیتهای فضای مجازی در چنین شرایطی برشمرد و افزود: با زیرساختهای فراهم شده نیازی نیست برای هر کاری افراد به برون خانه مراجعه کنند زیرا فضای مجازی کمک میکند تا کارهای بانکی را به وسیله اینترنت تسهیل دهیم.
وی ادامه داد: دولت الکترونیک نیز در سطح بسیار خوبی است و میتواند میزان حضور در فضای عمومی را کاهش دهد که این اثر مثبتی در شرایط حاضر خواهد داشت.
کسرایی نیا ضمن تاکید بر استفاده از بازیها در فضای مجازی نیز گفت: برخی معتقد هستند که بازی اتلاف وقت و زمان است اما اگر در انتخاب بازی دقت شود به طوری که متناسب با گروه سنی هدف بوده و محتوا داشته باشد اثرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه حتی برای برخی درمان ها نیز میتوان از بازیهای مختلف استفاده کرد ادامه داد: در روزهایی که به خاطر شرایط شیوع ویروس کرونا دانشآموزان و برخی گروههای هدف دیگر مجبور هستند در خانه بمانند پیشنهاد میشود که با انتخاب نوع و زمان بازی از فرصت فضای مجازی در پر کردن اوقات فراغت استفاده کرد.
لزوم تقویت فرهنگ خرید آنلاین در استان
این فعال فضای مجازی، یکی از نقاط قوت فضای مجازی را تولید محتوا دانست و گفت: در فرصت پیش آمده هر کس بر اساس تخصص، علم و حرفهای که دارد در زمینههای مختلف فنی، عمومی، مذهبی، اقتصاد و غیره میتواند تولید محتوا داشته باشد تا به عنوان فعال در فضای مجازی محتواهایی را عرضه کند که برای مردم موثر باشد.
وی استفاده از فروشگاههای آنلاین را در شرایط حساس فعلی توصیه کرد و افزود: با توجه به نزدیک شدن ایام عید فرصت خوبی برای خرید کردن است که در سطح استان و کشور فروشگاههای آنلاین وجود دارند و از این فرصت میتوان استفاده کرد.
کسرایی نیا ضمن تاکید بر تقویت فرهنگ خرید آنلاین در استان گفت: البته منظور فروشگاههای اینترنتی مجوزدار و دارای درگاه بانکی مستقیم است که رسانهها باید این آموزش را بدهند تا مردم از امکانات فضای مجازی به شیوه جدید استفاده کنند.
وی همچنین بر مدیریت زمان در استفاده از فضای مجازی تاکید کرد و یادآور شد: میتوان خرید، آموزش، کارهای اداری و بانکی را ضمن مدیریت زمان با هم از طریق فضای مجازی انجام داد.
مسؤول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج در خراسان جنوبی اظهار داشت: در فضای مجازی حتما نباید همه آمار را منتشر و باز نشر کنیم زیرا این باعث ایجاد موج منفی میشود بلکه ارایه آمار را مجموعههای رسمی در کشور انجام میدهند و فعالان فضای مجازی باید کمک کنند تا مردم در فضای آرام این ویروس منحوس را شکست دهند و جامعه به پایداری خود برسد.
اینترنت پرسرعت در تمام شهرهای خراسان جنوبی
سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی نیز با اشاره به زیرساختهای فراهم شده در استان برای استفاده از فضای مجازی گفت: تمامی شهرهای استان و ۱۷۴ روستا تحت پوشش سرویس اینترنت پرسرعت مخابرات (ADSL) هستند.
حسن آذری نصرآباد همچنین از آمادگی کامل این شرکت برای ارایه خدمات غیر حضوری خبر داد و افزود: شرکت مخابرات منطقه خراسان جنوبی انجام غیرحضوری بخش عمده ای از فعالیتهای خود را از طریق درگاههای مختلف فراهم کرده است.
وی عنوان کرد: پرداخت تمام صورتحسابهای تلفن ثابت از طریق سامانه ۲۰۰۰ پرتال شرکت مخابرات ایران www.tci.ir و کد دستوری #۲۰۲۰* امکانپذیر است.
سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی یادآور شد: یکی دیگر از درگاههای غیر حضوری سامانه ۲۰۲۰ بوده که بصورت شبانه روزی پاسخگوی مشکلات مشتریان است و در خصوص سرویسهای اینترنت ، ثبت نام و یا تمدید غیرحضوری سرویسهای اینترنت مخابرات میتوان از آن استفاده کرد.
تاکنون در خراسان جنوبی یک نفر مبتلا به ویروس کرونا اعلام شده که در بیمارستان ولیعصر بیرجند تحت مراقبت ویژه است.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته اعلام کرد: تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور تاکنون ۵۹۳ نفر هستند که ۱۲۳ نفر ترخیص شده و بهبود یافته و ۴۳ نفر فوت کردهاند.
کیانوش جهانپور درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و فوت ناشی از آن افزود: ۲۰۵ مورد جدید ابتلای قطعی به بیماری کووید ۱۹ ظرف ۲۴ ساعت گذشته داشتیم که یک نفر در خراسان جنوبی (اولین مورد تشخیصی) بوده است.
ویروس کرونا که از چین شیوع یافت و به بسیاری از کشورهای جهان سرایت کرده، تاکنون ۲۶ استان کشور را نیز درگیر کرده است.
این بیماری قابل پیشگیری است و با رعایت بهداشت فردی و راهکارهای ساده میتوان از شیوع و ابتلا به آن جلوگیری کرد.
کلاسهای حضوری تمامی دانشگاههای استان تا پایان هفته جاری تعطیل است و آموزش به صورت مجازی و از راه دور خواهد بود.
همچنین تمامی مدارس خراسان جنوبی بنا به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا برای سراسر کشور از امروز (شنبه) تا دوشنبه دوازدهم اسفند تعطیل است و دانشآموزان می توانند از آموزش مجازی و تدریس در شبکه آموزش سیما بهرهمند شوند.
ادارات استان نیز از به مدت یک هفته ۲ ساعت زودتر تعطیل میشوند.
بیمارستان ولی عصر (عج) بیرجند مرکز اصلی پذیرش و بستری بیماران مشکوک به کرونا انتخاب و تجهیز شده است.