۱۱ اسفند ۱۳۹۸، ۱۱:۴۱
کد خبر: 83696614
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ازبکستان برنامه گسترده خصوصی سازی را آغاز کرد

۱۱ اسفند ۱۳۹۸، ۱۱:۴۱
کد خبر: 83696614
ازبکستان برنامه گسترده خصوصی سازی را آغاز کرد

تهران – ایرنا –  ازبکستان در ادامه مسیر اصلاحات اقتصادی برنامه خصوصی سازی بیش از یک هزار شرکت از جمله شرکتهای مهم نفت و گاز و معادن را آغاز کرده است.

دولت ازبکستان قصد دارد کل سهم دولت در بیش از یک هزار شرکت و همچنین بخشی از سهم دولت در شرکت های دیگر را در چهارچوب برنامه گسترده خصوصی سازی به فروش برساند.

به گزارش شینهوا ،  پیش نویس دستور ریاست جمهوری ازبکستان در این زمینه که روز جمعه منتشر شد ، دولت 49 درصد سهم خود در شرکت هواپیمایی ازبکستان ، 24 درصد در شرکت نفت و گاز و نیز 10 درصد سهم دولتی در شرکت های معادن و فلزات را به فروش خواهد رساند.

همچنین تقریبا تمام شرکت های تولیدکننده روغن های گیاهی (غذایی) و تولیدکنندگان الکل که اکنون دولت بیش از نیمی از سهام آنها را در اختیار دارد بطور کامل خصوصی خواهند شد.

بر اساس این دستور ریاست جمهوری ازبکستان از سازمان توسعه بازار سرمایه و کمیسیون مناقصه این کشور خواسته شده که تا اول ژوئن سال جاری میلادی به همراه کارشناسان بین المللی ، برنامه فروش اولیه و ثانویه سهام IPO و SPO برای 25 شرکت دولتی را ارائه دهد .

بر اساس این گزارش ، از زمان انتخاب شوکت میرضیایف به عنوان رئیس جمهوری ازبکستان پس از مرگ اسلام کریموف در سال 2016 این کشور اقداماتی در جهت اصلاحات اقتصادی از جمله برداشتن کنترل بورس ارزهای خارجی ، کاهش موانع مالیاتی و برخورد ترجیحی با سرمایه گذاری خارجی انجام داده است.

پایگاه خبری اینتل نیوز در همین ارتباط گزارش داد که ازبکستان قصد خصوصی سازی برخی از شرکت های مهم را دارد که به مثابه جواهرات دولتی هستند. این کشور 100 درصد سهام دولتی در یک هزار و 117 شرکت عمدتا بانکهای دولتی  و شرکتهای بخش نفت و گاز و تولیدکنندگان الکل را به بخش خصوصی واگذار خواهد کرد. فروش جزئی سهام نیز در برگیرنده برخی شرکتهای مهم دولتی از جمله بزرگترین شرکت معدنی و همچنین شرکت مخابرات ، شرکت هواپیمایی و شرکت دولتی نفت و گاز خواهد بود.

بر اساس این گزارش ، علاوه بر فهرست خصوصی سازی یک فهرست معتدل تر نیز وجود دارد که سازمان مدیریت اموال دولتی (SAMA) امیدوار است از طریق آن سرمایه گذاران راهبردی خارجی را در چهارچوب ساختار مشارکتهای بخش عمومی و خصوصی جذب کند.

ازبکستان بر خلاف روسیه و قزاقستان و سایر جمهوری های عضو سابق اتحاد شوروی در برنامه خصوصی سازی دهه 90 میلادی شرکت نکرد و کنترل دولتی بر شرکتهای مهم که کارکنان زیادی دارند را حفظ کرد.

در کنار تلاشهای اصلاحی سازمان "ساما" ، بانکهای ازبکستان نیز فرایند تغییرات را آغاز کرده اند و با مشاوره هایی در این زمینه در حال معرفی ساختارهای مدرن بانکداری با محوریت مشتری هستند. اجرای برنامه خصوصی سازی در ازبکستان زمانبر خواهد بود زیرا این کشور فاقد پرسنل مجرب کافی برای اجرای اصلاحات با سرعت مورد نظر رئیس جمهوری است اما این فرایند اکنون وارد فاز اجرایی شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha