دکتر فرزین حسینی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این مدت، چهار کانون بیماری نیوکاسل در واحدهای مرغداری صنعتی استان گزارش شد که در این واحدها به طور متوسط ۳۱ درصد طیور، بر اثر بیماری تلف شدند.
وی گفت: ۲ مورد نیز حذف کانون بیماری نیوکاسل در سال جاری وجود داشته که با هدف جلوگیری از انتشار این بیماری، این مراکز قرنطینه و طیور موجود در آن معدوم شده است.
وی افزود: طیور واحدهای صنعتی بیمه هستند و خسارت مرغداران جبران می شود.
آغاز مایهکوبی علیه نیوکاسل
حسینی از آغاز مرحله دوم طرح سراسری مایهکوبی مرغان بومی و روستایی استان علیه بیماری نیوکاسل خبر داد و گفت: در این طرح، بیش از ۴۱۰ هزار قطعه انواع مرغ های بومی علیه بیماری نیوکاسل، به صورت رایگان مایه کوبی می شوند.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله قبلی طرح که شهریور امسال اجرا شد، حدود ۳۳۰ هزار قطعه انواع پرندگان بومی و روستایی در استان علیه بیماری ویروسی و خسارت زای نیوکاسل ایمن سازی شدند.
حسینی با اشاره به نگرانی ها از شیوع بیماری کرونا در جامعه گفت: طرح مایه کوبی توسط بخش خصوصی اجرا می شود و با توجه به نگرانی ها از انتشار کرونا، اجرای این طرح در شهرستان های مختلف می تواند با تاخیر اجرا شود.
رییس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: در این طرح، پرندگان بومی از جمله مرغ، بوقلمون، اردک، غاز و کبوتر با واکسن آشامیدنی، مایه کوبی می شوند.
نیوکاسل، یک بیماری ویروسی و واگیردار است که به اشکال مختلف تنفسی، عصبی و گوارشی بروز می کند و برخی از سویه های این ویروس، می تواند تا ۱۰۰ درصد، تلفات داشته باشد.
نظر شما