معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در یک هفته اخیر ۴۲ مورد تخلف در استان شناسایی شده است که از این تعداد، گرانفروشی با ۱۲ مورد در صدر بوده است.
محمد کرمیان فر اظهار داشت: کم فروشی سه مورد، احتکار سه مورد، درج نکردن قیمت هفت مورد، صادر نکردن فاکتور ۱۱ مورد، ارائه نکردن مستندات ۲ مورد، عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی سه مورد، خرید و واگذاری بر خلاف ضوابط یک مورد شناسایی و مورد رسیدگی قرار گرفته است.
وی در باره فعالیت های بازرسان در زمینه رسیدگی به تخلفات اقتصادی گفت: در این مدت پنج گروه بازرسی در مرکز استان و در هر شهرستان یک گروه برای بازرسی تشکیل و فعال شده است.
کرمیان فر اظهار داشت: بازرسان، از داروخانه ها و صنوف عرضه کننده کالای طب و بهداشتی، شرکت های پخش، انبارها و نانوایی ها بازرسی می کنند.
وی افزود: ۲۰ مورد گشت مشترک با اداره کل تعزیرات حکومتی، نیروی انتظامی، اتاق اصناف و دانشگاه علوم پزشکی برای نظارت بر داروخانه ها و صنوف کالای طبی و بهداشتی، شرکت های پخش و انبارها انجام شده است که این نظارت ها منجر به کشف ۲ مورد احتکار شده است.
به گفته کرمیان فر، مواد احتکار شده شامل موادی چون اسپری ضدعفونی کننده، انواع الکل، ویتامین سی، دستکش و ماسک بوده است که در این زمینه پرونده تخلفی به ارزش بیش از ۱۸۵ میلیون ریال تشکیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه شکایات مرتبط با کالاهای بهداشتی مورد نیاز مردم، در اسرع وقت رسیدگی می شود، خاطرنشان کرد: نظارت بر توزیع کالاهای احتکار شده در ۲ واحد منتخب به دستور دادستان، انجام می شود.
وی گفت: وضعیت رعایت دستورالعمل های بهداشتی در نانوایی های سطح استان هم مورد بررسی قرار می گیرد و به ویژه داشتن فروشنده مجزای نان مورد تاکید است و در این زمینه، در قالب گشت مشترک، سه مورد پرونده تخلف عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی تشکیل شده است.
معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: نظارت بر میادین میوه و تره بار و میوه فروشی ها برای جلوگیری از گران فروشی اقلامی از قبیل لیمو ترش، زنجبیل و سیر انجام می شود.
بیش از ۲۶ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در قالب هفت اتاق اصناف و حدود ۱۴۰ اتحادیه در استان در حال فعالیت و ارائه کالا و خدمات به مصرف کنندگان هستند.
نظر شما