قدرت الله عابدی امروز دوشنبه با ارزیابی مصوبات سفرهای اول و دوم هیات دولت به گلستان اظهار داشت: در هر ۲ سفر تیم های کارشناسی استان، سازمان برنامه و بودجه و نهاد ریاست جمهوری بر ایجاد پیشنیازهای توسعه استان مبتنی بر اسناد بالادستی تاکید داشتند بر همین اساس بخش عمده مصوبات بر مبنای خطی مشی اقتصادی و اجتماعی مورد نظر بود.
وی بیان کرد: در حوزه اقتصادی تکمیل سد نرماب بعنوان بزرگترین پروژه تامین آب تاریخ گلستان، زهکشی اراضی ۲۸۰ هزار هکتاری شمال استان به عنوان گسترده ترین پروژه اصلاح خاک شمال کشور و توسعه زیرساختهای میگوی بزرگترین پروژه آبزی پروری حاشیه خزر و در حوزه اجتماعی ساخت بیمارستانهای گمیشان، گالیکش، رامیان و تکمیل بیمارستان جایگزین ۵ آذر گرگان بخشی از مهمترین پروژه های تصویب شده این سفرها بود.
وی افزود: توسعه اقتصادی گلستان مستلزم ایجاد تحول در بخشهای کشاورزی، گردشگری و صنعت و تامین آب و انرژی است که حمایت دولت نیز بر همین چارچوب متمرکز بوده و هست.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی گلستان ادامه داد: در سفرهای اول و دوم هیات دولت به گلستان توجه اساسی به پروژه های بخش آب و انرژی صورت گرفت که تصویب بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای پست ۲۳۰ اینچه برون، شهرک صنعتی هزار هکتاری اترک و اختصاص بیش از ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار در سفرهای اول و دوم برای تکمیل سد نرماب از نشانه توجه دولتمردان برای محرومیت زدایی منطقه است.
عابدی گفت: با پیگیری استاندار گلستان و قول مساعد وزیر نیرو و رییس سازمان برنامه و بودجه به دنبال افزایش ظرفیت تولید نیروگاه سیکل ترکیبی علی آباد کتول از هزار به هزار و ۴۵۰ مگاوات در سال هستیم که با این اتفاق بلندترین گام استان در خودکفایی تولید و تامین انرژی واحدهای تولیدی در بخشهای مختلف اقتصادی و مصارف خانگی برداشته خواهد شد.
وی به تعهدات مصوبات سفرهای اول و دوم به گلستان اشاره کرد و گفت: در سفر اول که در آذرماه ۱۳۹۳ انجام شد دولت اجرای ۱۲۱ طرح با اعتباری ۶ هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال را متعهد شد که تاکنون ۹ هزار و ۷۹۰ میلیارد ریال معادل ۱۵۵ درصد از این تعهد اجرا شده است.
وی بیان کرد: علت تحقق بالای ۱۰۰ درصد این وعده ها به دلیل افزایش قیمت اجرای پروژه ها، تغییر در برآوردها و حجم پروژه ها است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی گلستان افزود: در زمان حاضر و با توجه به نمودار زمانی پروژه ها که به طور عمده احداثی و توسعه ای هستند، این طرح ها حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی و متعاقب آن مالی دارند.
عابدی اظهار داشت: در سفر دوم در سال ۱۳۹۷ کل مصوبات ۶۹ پروژه و تعهدات اعتبار آن ها ۲۰ هزار میلیارد ریال بود که منابع اعتباری مربوط به آن محقق و برخی از آنها نیز در حال تخصیص است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی گلستان به چشم انداز استان پس از تحقق کامل مصوبات سفر اشاره کرد و گفت: اگر فقط منابع مصوب استان در بودجه سنواتی برای توسعه در طی سال های اخیر بکار گرفته می شد دستیابی به شاخص های ۲ سال آینده حداقل ۱۰ تا ۱۵ سال طول می کشید اما با نگاه ویژه دولت و تخصیص به موقع اعتبارات، تا پایان سال ۱۳۹۹ سد نرماب به بهره برداری خواهد رسید و جمعیت ۵۵۰ هزار نفری شرق استان از منابع آب پایدار بهره مند خواهند شد.
عابدی ادامه داد: علاوه بر آن زهکشی اراضی شمال گلستان تا پایان دولت در سطح ۱۴۰ هزار هکتار و بیمارستان های گمیشان، رامیان، گالیکش و مراوه تپه که همگی جزو مناطق کمتر توسعه یافته استان هستند تا ۳ سال آینده به بهره برداری خواهند رسید و جایگاه استان از وضعیت فعلی به رده های بالاتر ارتقا خواهد یافت.
وی افزود: در حوزه تجارت داخلی و خارجی با تصویب منطقه آزاد تجاری اینچه برون شاهد تحولات مهم اقتصادی در منطقه خواهیم بود که اثرات مثبت آن دارای ابعاد فرا منطقه ای و استانی است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی گلستان تاکید کرد که در حوزه توسعه روستایی که جزو تاکیدات برنامه ششم توسعه است از شاخص های مناسب در اجرای طرح های هادی، تامین آب شرب روستایی و راههای روستایی دست خواهیم یافت.
عابدی با یادآوری نقش طرحهای تحول زا در توسعه گلستان گفت: نگاه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به توسعه نگاهی متوازن است و بهدنبال توسعه از طریق توسعه زیرساخت های مختلف اقتصادی هستیم چون معتقدیم توسعه نهایی حاصل تکامل فرآیندهای توسعه ای در امور مختلف است.
وی افزود: طرح های کلان مرتبط با تحقق اهداف سند آمایش سرزمین در گلستان در دست اجراست که تامین آب و انرژی مورد نیاز، اتصال اینچه برون به ریل بافق - مشهد و دستیابی به سواحل خلیج همیشه فارس و مکران، افزایش بهرهوری در کشاورزی، تبدیل گلستان به ۵ استان هدف اول گردشگری کشور، معرفی گلستان در ابعاد بین المللی برای پذیرش گردشگر خارجی و حفظ و ارتقای توان سرزمینی برای پشتیبانی از طرح های مهم اقتصادی و اجتماعی جزو اولویت های اصلی در سال های پایانی برنامه ششم و برنامه هفتم توسعه است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی گلستان اظهار داشت: در پشتیبانی از سیل ابتدای سال و جبران خسارات مربوط به آن تاکنون بیش از ۳۴ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال در قالب اعتبارات هزینه ای، تملک دارایی های سرمایه ای و تسهیلات به استان ابلاغ شد که بیش از ۳۱ هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال آن محقق گردید.
عابدی گفت: با کنار هم قراردادن این ارقام با اعتبارات سفر دوم ریاست جمهوری به گلستان در یکسال گذشته بیش از ۳۶ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال علاوه بر بودجه های مصوب به استان اعتبار ابلاغ شد که باعث جلوگیری از رکود اقتصادی حاصل از شرایط خاص اقتصادی گردید.
نظر شما