در حالی که با توجه به اعلام قبلی مسئولان قرار بود در ورودیهای شهر قم از صبح امروز یکشنبه عملیات غربالگری افراد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا اجرا شود، گزارش میدانی خبرنگار ایرنا نشان می دهد در آزادراههای قم – تهران و قم – کاشان از خروجی های اصلی و پرتدد قم، جریان خودروها بدون هیچ محدودیتی به داخل شهر و یا برای خروج از شهر، همچون سایر روزها در جریان است و محدودیتی در رابطه با شیوع ویروس کرونا در این زمینه اعمال نشده است.
شرایط مشابهی نیز در خروجی قم در محور جاده قدیم قم – تهران و نیز سهراه شاه جمال (خروجی قم به سمت سلفچگان و اراک) حاکم است و خبری از عملیات غربالگری وجود ندارد.
تصاویری که خبرنگار ایرنا از این محور تهیه کرده است، به خوبی نشانگر این وضعیت است.
در همین حال خبرنگار ایرنا در دانشگاه علوم پزشکی قم کسب اطلاع کرد که درباره استقرار ایستگاههای تبسنجی در ورودیهای قم، هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است و مشخص نیست که این ایستگاهها به چه شکل، چه تعداد و در کجا مستقر میشوند.
از سوی دیگر هنوز مشخص نیست، دلیل عدم اجرای عملیات غربالگری به دلیل مسائل فنی و هماهنگی های لازم بازمی گردد یا اختلاف میان تصمیم گیران استان و تفاوت دیدگاه در مورد قرنطینه کلی یا جزیی قم عامل این امر است.
در همین حال به نظر می رسد با توجه به اینکه در روزهای اخیر شاهد کاهش بار ترافیک در داخل شهر قم هستیم؛ این مساله میتواند گویای ۲ نکته باشد؛ یکی اینکه شهروندانی که قصد ترک شهر قم را داشتهاند، بهویژه افراد غیربومی و یا کسانی که در خارج از قم، محلی برای سکونت دارند، شهر را در این مدت ترک کردهاند و نکته دوم اینکه شهروندانی که توصیههای بهداشتی و پزشکی را در رابطه با ویروس کرونا جدی گرفتهاند، به هشدارهای بهداشتی از جمله قرنطینه خانگی توجه کردهاند و حتیالامکان تلاش میکنند که از منزل خارج نشوند.
اما، با توجه به نزدیکی عید نوروز و این مساله که بسیاری از افراد تلاش میکنند در این ایام به شهر مقدس قم سفر کنند و بهویژه در هنگام تحویل سال نو در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) حضور داشته باشند، ضروری و لازم است که از هم اکنون تدابیر لازم در این زمینه اندیشیده شود.
همچنین اگر مسئولان تصمیم بر کنترل ورود و خروج و غربالگری مسافران و زائران را دارند، باید از هم اکنون برنامهریزی انجام شود و همچنین برای آمادگی مسئولان مرتبط و نیز مسافران و زائران به استان قم، از یک هفته پیش از سال جدید این طرح با اطلاع و تبلیغات کافی شروع شود.
در این صورت هم مسئولان و هم مردم تا قبل از شروع سال جدید با ابعاد این عملیات آشنا شده و شانس موفقیت آن بالا خواهد رفت و هم مسئولان در این یک هفته فرصت خواهند داشت تا معایب طرح را رفع کنند.
کرونا در قم
از ۳۰ بهمنماه تاکنون حدود پنج هزار نفر به اورژانس بیمارستانهای کامکار، فرقانی، امام رضا(ع) و علی ابن ابیطالب(ع) مراجعه کردهاند که از این تعداد مراجعه، یک هزار و ۳۲۵ نفر بستری شدند که مشکل آنها مربوط به بیماریهای تنفسی بوده است.
تاکنون ۶۱۰ نفر از افرادی که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای این استان بستریشده بودند، با بهبودی مرخص شدهاند و در حال حاضر ۷۲۵ نفر در چهار مرکز درمانی فوق بستری هستند.
کرونا در کشور
بر اساس اعلام رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، ۳۸۵ مورد جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناساییشده است که تاکنون ۱۷۵ نفر بهبودیافتهاند.
بیماری کرونا از نظر ابتلا و میزان و شدت تلفات، خطرناکتر از آنفولانزا نیست؛ بنابراین جایی برای ترس و وحشت مردم نیست و شهروندان تنها باید مراقبتهای پزشکی و بهداشتی را جدی بگیرند؛ استفاده از ماسک، پرهیز از روبوسی و دست دادن و سایر مواردی که در این خصوص توصیهشده، بیشازپیش مورد تاکید کارشناسان است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند./
نظر شما