۱۲ اسفند ۱۳۹۸، ۹:۵۱
کد خبرنگار: 1550
کد خبر: 83697840
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تالش بزرگ و پویش مردمی مبارزه با کرونا

۱۲ اسفند ۱۳۹۸، ۹:۵۱
کد خبر: 83697840
تالش بزرگ و پویش مردمی مبارزه با کرونا

آستارا- ایرنا- با اعلام وضعیت بحرانی برای هفته ای که در آن قرار داریم و اخبار مربوط به ابتلای چند نفر به ویروس کرونا در تالش بزرگ گروهی از جوانان این خطه که به همیاری و فعالیت های خودجوش مردمی شهره اند، پاکسازی دستگاه های عابربانک منطقه خود را آغاز کردند.

جواد سفارشی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شیمی دارویی به همراه حدود ۲۰ نفر از دوستان و اهالی منطقه کمپین مردمی مبارزه با کرونا راه انداختند.

این جوان تالش می گوید : بعد از اینکه وزیر بهداشت اعلام کرد که هفته سخت و حساسی را  در پیش داریم تصمیم گرفتیم برای کمک به پیشگیری مردم از ابتلای به این ویروس کاری بکنیم .

شروع کار ما ضد عفونی کردن دستگاههای عابر بانک به کمک محلولهای ضد عفونی کننده و قراردادن یک جعبه دستمال کاغذی در کنار هر دستگاه خودپرداز بود.

به دو گروه تقسیم شدیم ؛ گروهی داخل هشتپر  و گروهی هم در شهرهای اسالم و خلیف آباد شروع به کار کردیم.

برای کار از محلول ضدعفونی کننده سطوح استفاده می کنیم که اثر خورندگی و لطمه روی دستگاه ها ندارد.

کار پاکسازی را در دو نوبت صبح ساعت هشت شروع استفاده از دستگاه های خودپرداز تا ۱۰ صبح و بعد ساعت یک تا سه بعد از ظهر انجام می دهیم .

وی در پاسخ به این که هزینه ها را از کدام محل تامین کردند پاسخ می دهد : در تالش عده ای از بازاریان و کسبه از یک جواهر فروشی و یک موبایل فروشی بیشتر هزینه ها را متقبل شدند  و در اسالم و خلیف آباد هم کمکهای مردمی بیشتری را  شاهد بودیم.

سفارشی خاطرنشان کرد: برنامه بعدی ما علاوه بر ضد عفونی کردن دستگاههای ATM ؛  ضد عفونی کردن نیمکت و وسایل بازی در پارکها ، ضد عفونی  پاساژ ها و قرار دادن دستمال کاغذی و همچنین پدهای الکلی بصورت رایگان در این مکان هاست‌.‌

این پویشگر سلامتی افزود همچنین در نظر داریم با کمک شماری از صاحبان صنوف شلنگهای آب با قابلیت باز و بسته کردن آب از مغازه ها تا جویهای خیابان بکشیم و صابون مایع برای شست و شوی دست در آنجا قرار دهیم.

این دانشجوی جوان خاطرنشان می کند که این برنامه تا روز ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ ادامه پیدا می کند  و در صورت افزایش کمک ها تا زمان فروکش کردن ویروس کرونا ادامه خواهد یافت .

درضمن ما بشدت نیازمند کمکهای مالی برای خرید دستمال کاغذی و مواد ضد عفونی کننده هستیم و مرکز جمع آوری کمکهایمان  تالش‌،هشتپر، خیابان امام خمینی ؛ ورودی ۱۷ شهریور ، فروشگاه موبایل هادی است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان تالش دهم اسفند در نشستی با خبرنگاران گفت : ۴۶ بیمار مشکوک به کرونا تا کنون در بیمارستان شهید نورانی تالش در بخش ایزوله بستری شده اند .

دکتر حسین نعمتی اظهار داشته بود که از این تعداد ۲۹ نفر بهبود یافته و ترخیص شده اند،  ۶ نفر نیز تا کنون فوت کرده اند که نتیجه تست کرونای دو نفر از فوتی ها که مربوط به روزهای قبل است مثبت بوده و چهار نفر فوتی دیگر هم که مربوط به شب گذشته است مشکوک به کرونا  و آنفلوانزا بوده اند و پاسخ آزمایش هایشان هنوز دریافت نشده است .

 وی با بیان این که وضعیت استان و بخصوص شهرستان تالش در شرایط کنونی با توجه به امکان تسری و شیوع این ویروس اضطراری است ، از مردم خواست  در خانه های خود بمانند و تا حد امکان از تردد و ارتباط با سایر افراد خودداری کنند.

ویروس کرونا از طریق تماس با قطرات تنفسی و مدفوع افراد آلوده، ذرات هواویز و ناقل‌های بی‌جان انتقال می‌یابد.

فعلا برای ویروس کرونا هیچ درمان مورد تاییدی وجود ندارد. اما متخصصان راهکارهای مقابله با ویروس‌ها شامل استراحت، مصرف داروهای ضددرد و تب‌بر، مصرف مایعات و جلوگیری از کم‌آبی بدن را توصیه می‌کنند. بیماران مبتلا به کرونا که دچار ذات‌الریه می‌شوند، احتمالا به اکسیژن و دستگاه تسهیل‌کننده تنفس نیز نیاز دارند.
برای آنفلوانزا چهار داروی شناخته شده وجود دارد که بهترین زمان مصرف آن‌ها ظرف دو روز از آغاز علایم بیماری است.

شهرستان تالش در غرب استان گیلان با کوهستان‌ها و طبیعتی زیبا و دشت‌های دل‌انگیز و با واقع شدن در سواحل دریای کاسپین قطب اکوتوریسم ایران محسوب می‌شود. این شهرستان از شمال به آستارا، از شرق به دریای خزر، از غرب به استان اردبیل و از جنوب به شهرستان رضوانشهر محدود می‌شود.

شهرستان تالش شهرستان تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده و دومین شهرستان پرجمعیت استان گیلان پس از رشت محسوب می شود  و مرکز آن شهر هشتپر  است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha