بهزاد محسنپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص تاثیر جویدن آدامس برای افزایش بزاق و به نوعی مقابله با ویروس کووید ۱۹ که در فضای مجازی منتشر شده است، اظهار داشت: تاکنون این مورد از نظر علمی تایید نشده و نمیتوان به طور قطعی آن را تاثیرگذار یا بیتاثیر بدانیم.
وی اضافه کرد: بحث ورود این ویروس به معده انسان مطرح نیست و اگر محیط آلوده باشد و فردی در تماس با چنین فضایی قرار گیرد ویروس از طریق مخاط دستگاه گوارشی و تناسلی جذب بدن میشود.
مدیر علمی برنامههای ستاد مقابله با کرونا در کردستان یادآور شد: داروهایی برای درمان افراد مبتلا به این بیماری پیشنهاد شده که در بیمارستانها علاوه بر خدمات تنفسی به بیماران داده میشود.
محسنپور به بازدید خود از مرز باشماق مریوان هم اشاره کرد و گفت: نگرانی بابت ورود فرد مبتلا به ویروس کووید ۱۹ از مرز باشماق نداریم چرا که الان در استان درگیر وجود این بیماری هستیم.
وی با اشاره به اینکه مرکز بهداشت در مرز باشماق مستقر شده است، تاکید کرد: تمام رانندگان در این مرز غربالگری میشوند و تاکنون نمونه و مورد مشکوکی هم شناسایی نشده است.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی گفت: تا جایی که ممکن است مردم از دستورالعملهای بهداشتی اعلام شده پیروی کنند چرا که ممانعت از شیوع بیشتر ویروس کووید ۱۹ وابسته به مشارکت مردمی است و این مهم هم ابزار مسوولان برای کنترل این بیماری به شمار میرود.
محسنپور اظهار داشت: مردم از مهمانی رفتن و حضور در مکانهای شلوغ پرهیز کنند که برخی از شهروندان این موارد را هنوز رعایت نمیکنند و انتظار میرود رسانهها بیشتر به این قضیه ورود پیدا کنند.
وی افزود: در خانه و محل کار سطوح را با محلول وایتکس (۲۰ سی سی وایتکس در یک لیتر آب مخلوط شود) ضدعفونی کنیم و علاوه بر این شست و شوی مداوم دستها با آب و صابون هم فراموش نشود.
آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور ۹۷۸ نفر است که ۱۷۵ نفر ظرف روزهای گذشته بهبود یافته و ۵۴ نفر هم فوت کردهاند.
بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان ۲ هزار و ۶۶۳ تن را گرفته است.
این ویروس دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین امر موجب شده تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکنند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نبینند.
تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده و با این مورد آخر، تعداد آنها به هفت مورد رسیده است؛ این ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروسهاست که از سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود؛ این ویروس در معمولیترین حالت باعث سرماخوردگی میشود و نشانههای ابتلا به آن در انسان تب، سرفه و تنگی نفس است.
کرونا مثل سایر ویروسهای تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماریهای خود ایمن میتواند خطرناک باشد و مرگ و میر آن تاکنون بیشتر از سه درصد مبتلایان نیست.
نظر شما