بذر افزایش کرونا دو هفته قبل در قم کاشته شد

تهران - ایرنا - رئیس اداره مراقبت از بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: افزایش موارد بیماری کووید ۱۹ و ویروس کرونای جدید در کشور نتیجه بذری است که این ویروس دو هفته قبل و پیش از تشخیص موارد اولیه در قم کاشته است.

به گزارش وزارت بهداشت، حسین عرفانی روز دوشنبه افزود: اگر به گذشته نگاه کنیم حدود ۱۰ روز پیش ( چهارشنبه دو هفته قبل) بیماری در شهر قم تشخیص داده شد. دوره پنهان (کمون) این بیماری را همه مردم خبر دارند که حدود دو هفته است پس آنچه امروز شاهد آن هستیم و موارد ابتلا را به حدود هزار نفر رسانده است، بذری است که این ویروس حدود دو هفته قبل کاشته است یعنی قبل از تشخیص و اقدامات کنترلی شروع شده است.

وی گفت: همان طور که وزیر بهداشت گفته در یک هفته و ۱۰ روز آینده با افزایش موارد این بیماری به طور قطع رو به رو می شویم. این مساله نشان دهنده تاثیرات ضعیف اقدامات کنترلی نیست چون به  قبل از زمان تشخیص و کنترل وزارت بهداشت بر می گردد و قطعا اقدامات کنترلی وزارت بهداشت نتیجه خود را دو تا سه هفته بعد از شروع تشخیص نشان می دهد و انتظار داریم بتوانیم در آن زمان موارد بیماری کووید ۱۹ را در کشور کنترل کنیم.

وی گفت: برای کنترل این بیماری هیج شهری قرنطینه نمی شود اما قرنطینه افراد بیمار انجام می شود. مهمترین علامت بیماری کووید ۱۹ تب و تنگی نفس است. افرادی که سرماخوردگی معمولی هم دارند بهتر است تا بهبودی کامل در منزل بمانند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون به حدود ۵۰ کشور از جمله آمریکا، فرانسه، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا و امارات گسترش یافته و تا کنون جان حدود سه هزار نفر را گرفته است.

مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز روز چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه از ابتلا و درگذشت دو شهروند قمی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر دادند.

با اعلام همه گیری ویروس کرونا در کشور، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در حکمی به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستور داد ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تشکیل شود.      

همچنین رییس جمهوری در صدور حکم و ابلاغ جدیدی به وزیر بهداشت ماموریت داد تا ضمن تشکیل جلسات مستمر این ستاد، از تمام توان مجموعه‌های ذی‌ربط به منظور کمک به جلوگیری از شیوع و ریشه‌کنی هر چه سریع‌تر این بیماری بهره گرفته و به طور مستمر به وی گزارش دهد.

روحانی در این حکم دستگاه‌های کشور را مکلف به اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا کرد.

از زمان تشکیل این ستاد با همراهی و هماهنگی همه دستگاه های دولتی اقدات مناسبی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا از جمله تعطیلی مراکز دانشگاهی و مدارس و کاهش ساعات اداری صورت گرفته است.     

در آخرین اقدام برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (یکشنبه) اعلام کرد: ۳۰۰ هزار اکیپ با همکاری بسیج و مراکز درمانی برای غربالگری کرونا و بیماریابی خانه به خانه مردم از دو روز آینده به تک تک خانه های مردم مراجعه می کنند.  

علی رضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت امروز (دوشنبه) گفت: تاکنون هزار و ۵۰۱ نفر به طور قطعی در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۶۶ نفر فوت کرده‌اند.

با این حال پزشکان توصیه می کنند با خود مراقبتی، قرنطینه خانگی، پرهیز از سفر و رعایت بهداشت فردی می توان مانع از ابتلا و سرایت به ویروس کرونا شد.

1071

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha