به دنبال شیوع ویروس کرونا در کشور و تغییر برنامه های آموزشی دانشگاه های سراسر کشور، علی اکبر حق دوست در بخشنامهای خطاب به معاونان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی شرایط جدید آموزشی دانشگاه ها را اعلام کرد.
در این بخشنامه آمده است: با توجه به اینکه جامعه پزشکی در حال حاضر در خط مقدم کنترل و پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونای جدید (کووید ۱۹) قرار دارند و در این میان اعضای هیات علمی، دستیاران و کارورزان نقش مهمی در مدیریت این بیماری در بیمارستان های آموزشی دارند، ضمن اهتمام ویژه به ارائه خدمات به هموطنان، سلامتی کادر درمانی نیز مورد توجه قرار گیرد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در این بخشنامه مواردی را به عنوان انتظارات از حوزه معاونت آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی در برهه فعلی اعلام کرد.
در این بخشنامه آمده است: لازم است معاونان آموزشی همگام با سایر مسئولان دانشگاه مستقیما وضعیت ارائه خدمات در بیمارستان های آموزشی را مرتب رصد کنند و در بحث های این اپیدمی مشارکت فعال داشته باشند. کلاس ها و پایان نامه ها به صورت مجازی برگزار شود. بسته به وضعیت، شرایط و اولویت دانشگاه، حتی الامکان کلاس های تئوری به صورت مجازی برگزار شود.
به گزارش روز دوشنبه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همچنین در این بخشنامه تاکید شده است: دستیاران و کارورزان به همراه اعضای هیات علمی بالینی باید طبق برنامه تعیین شده توسط دانشگاه یا دانشکده علوم پزشکی در بخش ها حضور داشته باشند و برنامه ریزی نظارت بر این امر برعهده معاونان آموزشی است.
در این بخشنامه تصریح شده است: امکان به کارگیری دستیاران و کارورزان بخش هایی که دارای فعالیت کمتر است، در بخش های درگیر و با حجم کار بالاتر در اختیار دانشگاه است. در بکارگیری دستیاران و کارورزان مبتلا به بیماری های زمینه ای دقت لازم به عمل آید و از مواجهه مستقیم با موارد مبتلا یا مشکوک به کرونا برحذر باشند.
در این بخشنامه با توجه به لزوم حفظ سلامت دانشجویان و کارورزان و دستیاران پزشکی آمده است که ارائه خدمات به مردم وظیفه کادر درمان است اما در عین حال حفظ سلامت پرسنل و دانشجویان باید به عنوان یک اولویت به خوبی در برنامه ریزی ها لحاظ شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: لازم است در مورد دانشجویان و دستیاران دندانپزشکی مانند سایر دانشجویان، کلاس های تئوری به صورت مجازی برگزار شود و ارائه خدمات اساتید، دستیاران و دانشجویان به بیماران و همچنین برگزاری کلاس های عملی کامل متوقف نشود ولی بر اساس برنامه دانشگاه به حد ضرورت اکتفا شود.
حق دوست افزود: در صورت نیاز، امکان حضور دانشجویان به ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای انجام امور آزمایشگاهی مهیا باشد تا مشکلی در انجام امور پایان نامه ها حاصل نشود.
همچنین در این بخشنامه تصریح شده است در صورت درخواست دانشجویان و اساتید راهنما امکان برگزاری جلسات دفاع از پایان نامه ها به صورت مجازی فراهم شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در این بخشنامه تصریح کرد: در صورتی که در شرایط فعلی دانشجویان در اثر تاخیر در برگزاری جلسه دفاع با مشکل سنوات مواجه شدن، نهایت همکاری برای حل این مشکل به عمل آید.
نظر شما