۱۳ اسفند ۱۳۹۸، ۱۰:۵۸
کد خبرنگار: 1165
کد خبر: 83699201
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نوید بازسازی زودهنگام در مناطق زلزله‌زده خوی

۱۳ اسفند ۱۳۹۸، ۱۰:۵۸
کد خبر: 83699201
نوید بازسازی زودهنگام در مناطق زلزله‌زده خوی

ارومیه- ایرنا- ۹ روز از وقوع زلزله در بخش قطور خوی می‌گذرد و علاوه بر پیشرفت عملیات آواربرداری، مسوولان از پرداخت خسارت توسط شرکت‌های بیمه‌گر طی روزهای آینده خبر می‌دهند که نویدبخش بازسازی زودهنگام در این مناطق به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا طی سال‌های گذشته و با تدبیر استاندار آذربایجان‌غربی، خانه‌های روستایی در فاصله ۲۰ کیلومتری مرز از محل توقف رانت سهمیه سوخت مرزنشینان بیمه شد و روز گذشته با پیگیری‎های مکرر مسوولان امر، کار ارزیابان بیمه در سه روستای این مناطق به اتمام رسید تا علاوه بر تسهیلات بانکی و بلاعوض دولتی، ۳۰۰ میلیون ریال برای هر منزل تخریبی در این مناطق پرداخت شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌غربی می‌گوید: ارزیابی بیمه‌ای سه روستای مناطق زلزله‌زده قطور شامل «مخین»، «کوتان‌آباد» و «گرناویک» روز گذشته به اتمام رسید و نخستین پرداختی بیمه به واحدهای خسارت‌دیده به زودی تحقق می‌یابد.
«آیدین رحمانی رضائیه» اظهار داشت: فعالیت ارزیابان بیمه در سایر روستاها نیز تا زمان پرداخت خسارت ۳۰۰ میلیون ریالی برای تمام واحدهای خسارت‌دیده در فاصله ۲۰ کیلومتری مرز ادامه می‌یابد. 
وی ادامه داد: به دنبال دریافت حداکثر میزان خسارت از طرف بیمه هستیم و بعد از تکمیل ارزیابی هر روستا، نسبت به پرداخت خسارت از طرف بیمه اقدام می‌شود.
وی با اشاره به اینکه مسوولان و امدادگران تا اتمام نهایی کار در کنار مردم زلزله‌زده خوی هستند، اضافه کرد: مردم نباید احساس کنند که خدمت‌رسانی به زلزله‌زدگان با اتمام مرحله نخست امدادرسانی و شیوع ویروس کرونا کاهش یافته‌است. 
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌غربی گفت: برای رسیدگی به امور امدادرسانی هر چهار روز یک‌بار جلسه مدیریت بحران در شهرستان خوی برگزار می‌شود و مدیران ذیربط باید آخرین وضعیت از عملکرد خود را اطلاع‌رسانی کنند. 
«رحمانی» با اشاره به اینکه آواربرداری در روستاها باید با جدیت اجرا و پیگیری شود، اظهار داشت:  بنیاد مسکن استان باید با یک برنامه زمان‌بندی دقیق مسئله آواربرداری را اجرایی کند و اگر کمبودی در تجهیزات وجود داشت ما با همکاری دستگاه‌های اجرایی این مسئله را حل‌وفصل می‌کنیم. 
وی بیان کرد: در موقع آواربرداری نیز باید اهالی روستا در منطقه حضور داشته باشند و اموال خود را جمع‌آوری کنند و سپس اجازه عملیات را به دستگاه‌های آواربرداری بدهند. 
افزایش ماشین‌آلات آواربرداری تا ۱۰۰ دستگاه 
مدیرکل ستاد مدیریت بحران آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه روند آواربرداری با جدیت پیگیری می‌شود، می‌گوید: ٣۵ دستگاه انواع ماشین‌آلات سنگین در منطقه زلزله‌زده قطور فعال است و این تعداد تا ٢ روز آینده به ١٠٠ دستگاه افزایش می‌یابد. 
امیرعباس جعفری افزود: افزایش ماشین‌آلات سنگین به منظور تسریع در امر آواربرداری انجام می‌شود تا هرچه سریع‌تر عملیات ساخت‌وساز در منطقه شروع شود. 
وی بیان کرد: کار آواربرداری مسئله سخت و پیچیده‌ای به شمار می‌رود اما با سرعت بیشتر و با همراهی اهالی منطقه در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه کسب اجازه از خانواده‌های آسیب‌دیده‌ برای آواربرداری ضروری است، اظهار داشت: ساکن هر واحد مسکونی باید ابتدا وسایل و اشیای گرانبهای خود را از زیر آوار بیرون بکشد و سپس نیروهای ما اقدام به آواربرداری کنند. 
وی با اشاره به اینکه گروه‌های جهادی و بسیجی و امدادی در حال فعالیت و امدادرسانی هستند، اظهار داشت: جیره غذایی خشک و غذای گرم همچنان در بین زلزله‌زدگان توزیع می‌شود و طی روزهای گذشته روزانه سه هزار و ٧٠٠ وعده غذایی گرم در بین اهالی توزیع ‌شده‌است. 
مدیرکل ستاد مدیریت بحران آذربایجان‌غربی با اشاره به فعالیت گروه‌های بهداشتی نیز بیان کرد: ١٢ گروه بهداشتی متشکل از پزشکان و کادر درمانی در منطقه زلزله‌زده فعال هستند و خدمات درمانی و دارویی رایگان در اختیار اهالی قرار می‌دهند.
«جعفری» با اشاره به فعالیت سازمان‌های مردم نهاد، اظهار داشت: سازمان‌های مردم نهاد برای حصول نتیجه مطلوب‌تر باید از تک‌روی پرهیز کنند و برای امدادرسانی با فرمانداری خوی و سازمان جمعیت هلال‌احمر هماهنگ باشند.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی هم با اشاره به حضور مستمر ٣٠ اکیپ کارشناس این نهاد در منطقه زلزله‌زده قطور برای ارزیابی میزان خسارت واحدهای مسکونی، اضافه کرد: ارزیابی مساکن روستایی این منطقه به اتمام رسیده‌است و تیم‌ها در حال لکه‌گیری هستند. 
محمود بدلی با اشاره به اینکه عملیات آواربرداری طی چند روز گذشته آغاز شده، اظهار داشت: عملیات آواربرداری از واحدهای آسیب‌دیده در پنج روستای آسیب‌دیده «میر عمر»، «هسته جوک»، «گناویک»، «کوتان‌آباد» و «راویان» در حال انجام است.
وی تامید کرد: مهمترین دلیل وارد شدن خسارت زیاد به خانه‌ها در زمین‌لرزه‌های خوی، وجود واحدهای مسکونی غیرمقاوم بوده است.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات به واحدهای آسیب‌دیده جهت مقاوم‌سازی، بیان کرد: تسهیلات مقاوم‌سازی و بهسازی مسکن‌های روستایی ۴۰۰ میلیون ریال است که با کارمزد پنج درصد و بازپرداخت ۱۵ ساله پرداخت می‌شود.

به گزارش ایرنا مجموع پرداختی بیمه، تسهیلات بانکی و کمک‌های بلاعوض دولتی که زلزله‌زدگان خوی از آن بهره‌مند خواهند شد، به حدود ۹۰۰ میلیون ریال می‌رسد که به گفته کارشناسان بازسازی خانه‌های روستایی را در سریع‌ترین زمان ممکن امکانپذیر خواهد کرد.

بخش قابل توجهی از امیدواری امروز زلزله‌زدگان خوی نسبت بازسازی سریع خانه‌هایشان در سایه تدبیر مسوولان آذربایجان‌غربی حاصل شده‌است؛ تدبیری که رانت سال‌های پیشین در بخش سهمیه سوخت مرزنشینان را به سمت فروش از طریق مزایده و پرداخت عایدی آن به مرزنشینان و افزایش رفاه آنان سوق داد.

روز یکشنبه - چهارم اسفندماه - ابتدا منطقه «قطور» و سپس «زرآباد» خوی با زمین‌لرزه نسبتا شدیدی لرزید که این امر در مجموع موجب مصدومیت حدود ۱۰۴ نفر، بستری شدن ۱۰ نفر، تلف شدن صدها راس دام، تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزئی به یکهزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد.
امدادگران و مسوولان آذربایجان‌غربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت ۹:۲۲ راهی منطقه «قطور» شدند و ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت؛ تا اینکه در ساعت ۱۹:۳۰ زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی ۵.۹ ریشتر «زرآباد» را لرزاند و خسارت‌های زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جایی که شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساخت‌ها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد.
زلزله دوم در «زرآباد» تنها چند مصدوم جزئی داشت اما تمرکز امدادگران و مسوولان بر روی آن موجب شد تا توزیع اقلام امدادی در بین زلزله‌زدگان قطور به فردای آن روز یعنی صبح روز «دوشنبه» موکول شود که متاسفانه برخی‌ها بلافاصله این تاخیر را در فضای مجازی به حساب نقصان کار گذاشتند. 
اما امدادگران، مسوولان و حتی نیروهای سپاهی و مرزبانی که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله اول در منطقه حضور داشتند، از روز دوشنبه به بعد به صورت جهادی کمبودها را یکی پس از دیگری رفع کردند و بسیاری از افراد مطلع اکنون بر این عقیده هستند که دست‌اندرکاران ستاد مدیریت بحران آذربایجان‌غربی در این حادثه غیرمترقبه، سنگ تمام گذاشتند. 
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha