بنا به اظهار دبیر کمیته مراقبت و درمان بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکنون ۷۴۵ بیمار مبتلا به عفونت و نارسایی حاد تنفسی در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری شدهاند.
دکتر علی اصغر انجیدنی روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: این آمار مربوط به بازه زمانی ۳۰ بهمن ماه تا ۱۲ اسفندماه و متعلق به بیمارستانهای زیر پوشش ۶ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی مستقر در استان خراسان رضوی شامل مشهد، تربتحیدریه، تربتجام، سبزوار، گناباد و نیشابور است.
وی ادامه داد: از این تعداد ۵۰۳ بیمار مبتلا به نارسایی حاد تنفسی و مشکوک به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری شده و بقیه بخاطر بهبود وضعیتشان از بیمارستان مرخص شدهاند.
دبیر کمیته مراقبت و درمان بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: درصد اندکی از این افراد نیز بخاطر عفونت دستگاه تنفسی فوت کردهاند که تنها آزمایش کرونای برخی از آنها مثبت بوده است.
وی به قطعیت ۲۹ مورد ابتلا به ویروس کووید ۱۹ عامل بیماری بیماری کرونا در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: تاکنون هشت نفر در این استان بخاطر ابتلای آنها به ویروس کووید ۱۹ جانباختهاند. این افراد جمعیت زیرمجموعه حوزه جغرافیایی تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی مشهد و نیشابور و از بین فوتشدگان نیز ۶ نفر متعلق به حوزه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دو نفر از نیشابور بودهاند.
۷۵ درصد جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. ۲۵ درصد جمعیت استان نیز در چارچوب فعالیت دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتجام ، تربتحیدریه و نیشابور زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی هستند.
در خصوص کمبود ملزومات پیشگیری از ابتلای به کرونا یکی از شهروندان تربتی به خبرنگار ایرنا گفت: داروخانههای این شهر تا چند روز پیش به هر مراجعهکننده تنها دو عدد ماسک میدادند اما همان داروخانهها امروز ۱۳ اسفند کنون بر شیشه واحد خود این نوشته را نصب کردهاند: ماسک نداریم، لطفا سووال نفرمایید.
اقدام نیکوکارانه
با این وجود مدیر یک واحد صنفی توزیع لوازم بهداشتی و آرایشی واقع در خیابان کاشانی تربتحیدریه به خبرنگار ایرنا گفت: از اواسط هفته پیش ۱۲ هزار بسته، هر بسته شامل یک برگ ماسک، یک جفت دستکش لاتکس و پنج عدد دستمال مرطوب آنتی باکتریال را بطور رایگان بین شهرندان توزیع کردهایم.
وی که خواست نامش ذکر نشود افزود: همه ساله و در ایام پایانی سال به عنوان خمس مال به دانشآموزان نیازمند کمکهای میکنیم اما با توجه به شغل حرفهای خود و درک شرایط موجود، امسال بهتر دیدیم این بسته ها را تهیه و بین شهروندان توزیع کنیم.
او ادامه داد: به دلیل کمبود ماسک در روزهای اخیر از تعداد محتویات درون این بسته کم شد اما از طریق هلال احمر مشهد و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه پیگیر خرید ماسک و مواد ضد عفونی کننده هستیم تا به توزیع رایگان بین شهروندان ادامه دهیم.
این فرد نیکوکار هدف از این کار خود در شرایط کنونی را اشاعه و گسترش یک حس خوب و آرامبخش بین شهروندان و به خصوص آنهایی که در منزل خود بیماری دارند توصیف کرد.
کمبود حتی در مراکز درمانی
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه نیز ضمن تایید فقدان ماسک در داروخانهها و مراکز بهداشتی این شهرستان به خبرنگار ایرنا گفت: با دستور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، توزیع ماسک و عرضه آن در سطح کشور به دلیل شرایط خاص کنونی بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی گذاشته شده است.
غلامرضا میری افزود: از آنجا که نحوه توزیع بر اساس میزان ابتلای به کرونا و اولویتبندی مناطق برنامهریزی شده و با توجه به اینکه تا روز یازدهم اسفند در این خطه حتی یک نفر مبتلا به کرونا مشاهده نشده بود دانشگاه علوم پزشکی منطقه تربتحیدریه حتی در توزیع ماسک بین پرسنل بیمارستانی خود نیز با مشکل مواجه است.
دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه با زیرپوشش داشتن سه شهرستان تربتحیدریه، زاوه و مهولات به ۳۶۳ هزار نفر جمعیت سه شهرستان در جنوب استان خراسان رضوی خدمات میدهد.
این دانشگاه ۱۹۰ تخت در بیمارستان نهم دی تربتحیدریه و ۲۰ تخت در مهولات دارد.
هم اکنون در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه، ۱۵ پایگاه اورژانس شهری و جاده ای خدمات ارایه میکنند و ناوگان آمبولانسی این مرکز درمانی نیز ۴۷ دستگاه است.
همچنین در این شهرستان ۲۵ باب داروخانه وجود دارد که ۲ واحد آن به صورت شبانهروزی خدمات ارایه میکنند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.
نظر شما