مجید خداپرستان روز سهشنبه در نشستی با خبرنگاران افزود: این درختان مثمر و غیرمثمر شامل توت، سنجد، زیتون سبز، اقاقیا، سرو و کاج است که بین شهرداریهای اردستان، زواره و مهاباد و سایر نهادها توزیع میشود که البته به دلیل وضعیت موجود، از توزیع بین افراد در محل اداره خودداری خواهد شد.
وی تاکید کرد: با توجه به این که دو سوم وسعت شهرستان اردستان بیابانی و کویری است، برای جلوگیری از تخریب خاک و حفظ محیط زیست کشت درخت اولویت خاصی دارد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اردستان اضافه کرد: افزون بر ۱۰۰ هزار هکتار جنگل دستکاشت تاغ از سال ۱۳۵۰ تاکنون در منطقه کویری شهرستان کاشته شده است و عرصه بیابانی به جنگل تبدیل و نقش مهمی در جلوگیری از توفان شن و گرد و خاک داشته است.
وی در ادامه بیان کرد: امسال نیز از محل اعتبارهای صندوق توسعه ملی و منابع استانی، اعتبار مناسبی به این اداره پرداخت شده است؛ در مجموع از صندوق توسعه ملی بیش از چهار میلیارد ریال برای طرح مهار روانآب،کشت بذر آنقوزه، حد نگاری و کاداستر ۳۶ هزار هکتار زمین در منطقه موغار و گشت و مراقبت از جنگلها هزینه شده است.
خداپرستان اظهار داشت: مبلغ یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال در بخش آبخیزداری و از اعتبارهای استانی نیز مبلغ نزدیک ۴۰۰ میلیون ریال به این اداره پرداخت و در بحث روانآب شمال روستای موغار هزینه شد.
وی در مورد کشف چوب قاچاق نیز گفت: امسال بیش از ۲ تن و ۵۴۰ کیلوگرم چوب تاغ کشف و پنج فقره پرونده در دادگستری تشکیل شد که در جریان رسیدگی قرار دارد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اردستان ادامه داد: همچنین ۱۳۰ هکتار زمین به طرحهای کشاورزی اختصاص یافت و با تشکیل پنج فقره پرونده تصرف عدوانی، ۷۰ هکتار زمین به دولت بازگردانده شد.
وی افزود: ۱۰۰ هزار هکتار عرصه اراضی کویری ممیزی و در اختیار شترداران منطقه برای چرا قرار گرفت و با هماهنگی شبکه بهداشت و درمان، بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از مناطق کویری و جنگلی برای مبارزه با بیماری سالک لانه کوبی شد.
خداپرستان در مورد نحوه برداشت ماسه بادی برای کشاورزان یادآور شد: سه نقطه در شهرستان به این امر اختصاص یافت و در اختیار تعاونی دهیاران گذاشته شد تا با هماهنگی اداره صنعت، معدن و تجارت مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
شهرستان ۴۲ هزار نفری اردستان در فاصله نزدیک به ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع است.
نظر شما