کرونا همچنان گردشگر ناخوانده شهرهای مختلف کشور است و با هیچ فرد و جمعیتی هم تعارف ندارد؛ اما رفت وآمدهای زیاد در خیابان ها و حتی برگزاری تجمع ها برخلاف توصیه های ستاد ملی مقابله با کرونا در برخی نقاط استان نشان می دهد که کرونا هنوز جدی گرفته نشده است.
البته آنطور که مسوولان دانشگاه علوم پزشکی همدان میگویند با وجود اینکه اغلب بیماران مبتلا به کرونای استان روبه بهبودی هستند اما باز هم روند شیوع این بیماری در همدان شیب ملایم افزایشی دارد و اگر مردم به هشدارها توجه نکنند فاجعه بزرگی در راه است.
مشابه چنین وضعیتی نیز در سایر استان ها به چشم می خورد و حال نیازمند عزم همگانی برای پیشگیری و مقابله با این ویروس جهانی هستیم.
با این حال بسیاری از مردم نگاه یکسویه به این ویروس دارند و توقع آنها برای پیشگیری و درمان فقط کادر پزشکی و پرستاری است؛ در واقع اغلب آنها تصور می کنند فقط کادر پزشکی و پرستاری باید در مقابل این ویروس ایستادگی کرده و از حقوق سلامت آنها دفاع کنند.
حتی هستند برخی از شهروندان که به ضدعفونی کردن منازل خود بسنده کرده و توجهی به اجتماع بیرونی ندارند.
فرهنگ سازی و اطلاع رسانی ها نیز بیشتر مختص سلامتی فردی بوده و همین امر باعث شده تا مردم اغلب از بالا بردن میزان سلامت جامعه غافل شوند.
با این حال همچنان شاهد بی توجهی نسبت به ریختن زباله های عفونی و اقلام بهداشتی مصرفی در سطح کوچه و خیابان های سطح شهر هستیم.
تیغ کرونا از آنچه که تصورش را می کنیم نزدیک تر است و در کنار رعایت بهداشت فردی، اگر سلامت اجتماعی مورد توجه قرار نگیرد، بدون تردید شاهد ماندگاری میهمان ناخوانده در سطح شهر خواهیم بود.
این روزها برخی شهرها شاهد عزم همگانی در کرونازدایی از سطوحی هستیم که مردم بیشتر با آن سرکار دارند؛ از عابربانک ها گرفته تا باجه های تلفن، دستگیره های درب مغازه ها، مطب دکترها، آسانسورها و سایر وسایلی که مردم بیشتر با آن برخورد دارند.
«حمید زهری» از بازاریان خیابان شهدای همدان نیز با توزیع ماسک در بین مردم نه تنها فرهنگ سازی داشته است بلکه بازتاب رسانه ای این اقدام به خصوص در فضای مجازی باعث فرهنگ سازی بیشتر نیز شده است.
در واقع بهداشت فردی باید به بهداشت عمومی تبدیل شود و مردم که رفته رفته از منازل خارج شده و زندگی عادی در سطح شهر بازخواهد گشت، این رعایت گروهی را داشته باشند.
البته می طلبد کسبه بازار نیز نسبت به پاکسازی مغازه ها اقدام و همکاری لازم را داشته باشند تا محیط های عمومی ضدعفونی و سم زدایی شوند.
پیشترها در فصل تابستان شاهد بودیم که برخی کسبه همدان بازار آبسردکن ها را در سطح معابر فراهم می کردند و اکنون می توان همین رویکرد را در فراهم کردن اقلام ضدعفونی کننده در مکان های عمومی اجرا کرد تا مردم بتوانند در این محل ها بدون نگرانی و براحتی امور ضروری زندگی خود را دنبال کنند.
از سوی دیگر اکنون هستند واحدهای صنفی که در همدان توزیع ماسک را به صورت خودجوش در بین مردم انجام می دهند و هیچ چشم داشتی نسبت به این کار خیر ندارند.
«حمید زهری» از بازاریان خیابان شهدای همدان نیز با توزیع ماسک در بین مردم نه تنها فرهنگ سازی داشته است بلکه بازتاب رسانه ای این اقدام به خصوص در فضای مجازی باعث فرهنگ سازی بیشتر نیز شده است.
همین اطلاع رسانی بدون تردید موجب الگوپذیری سایر افراد نسبت به این اقدام خداپسندانه می شود.
راه اندازی پویش های مردمی برای جمع آوری کمک های مالی در راستای تامین مایحتاج بهداشتی و توزیع در بین نیازمندان نیز از اقدام های صورت گرفته در راستای عزم همگانی در ریشه کنی این ویروس به شمار می رود.
امیدواریم همه باهم در کنار هم بتوانیم از سد سماجت این ویروس ناخوانده عبور کنیم و البته این حس همبستگی و مهربانی را تداوم ببخشیم.
از ابتدای همهگیری کرونا تاکنون ۲۰۶ نفر به علت مشکوک بودن به ویروس کرونا در بیمارستانهای همدان بستری شدند که تست ۱۹ تن مثبت بوده است.
طبق گزارش روز پنجنشبه (۱۵اسفندماه) وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، تاکنون تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور به ۳ هزار و ۵۱۳ نفر و فوت ناشی از آن به ۱۰۷ نفر رسید و همچنین ۷۳۹ نفر تاکنون بهبود یافتهاند.
نظر شما