عزم همگانی، آنتی‌ویروس کرونا

زنجان - ایرنا - شیوع بیماری کرونا، سرخط اخبار تمام رسانه‌ها، محافل و دورهمی‌های عمومی و خصوصی است، ویروسی که این روزها تمام کشور را درگیر خود کرده و از این رو همه مسؤولان و تشکل‌ها را بر آن داشته تا برای مقابله با آن وارد عملیاتی جهادی شوند اما به اذعان کارشناسان تمامی اقدامات در صورت همکاری نکردن تک تک مردم با شکست مواجه خواهد شد و آنتی ویروس کرونا همانا عزم همگانی در به زانو درآوردن آن است.

کرونا، این روزها به هر جایی که پایت می‌رسد رد پایی از خود برجای گذاشته است و به تبع آن آمار مبتلایان کشوری، مبتلایان در استان‌های مختلف، فوت‌شدگان، استان‌هایی در شرایط بحرانی، اقلام بهداشتی، ماسک، وایتکس و مواد ضدعفونی‌کننده از جمله موضوعاتی شده که تمام حواس مردم را به خود جلب کرده و زندگی ها را تحت تاثیر شدید خود قرار داده است.

استرس و اضطراب ناشی از احتمال ابتلا به این بیماری و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی برای پیشگیری از ابتلا به آن سبب شده تا اسفند امسال متفاوت‌تر از سال‌های قبل باشد. اسفند به ماه خریدهای عید و آمادگی برای نوروز معروف است اما امسال به دلیل شیوع کرونا خبری از هیجان معمول این روزها در خرید و تدارک مردم برای نوروز نبوده و اکثر شهروندان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا، قرار در منزل را ترجیح داده‌اند و به جای تدارک برای سفر، میهمانی و دید و بازدیدهای نوروزی، شعار دوری و دوستی را انتخاب کرده و مصمم به اجرای آن شده اند.

از سوی دیگر، مردم ایران و به‌ویژه استان زنجان به نوع‌دوستی و خیرخواهی معروف هستند و در این راستا دست در دست هم داده و برای پیشگیری از شیوع این بیماری، هر کاری که از دستشان برآید در دستگاه‌های دولتی و خصوصی، سازمان‌های مردم‌نهاد و عموم مردم به صورت خودجوش انجام می‌دهند تا با همدلی، همیاری و همکاری یکدیگر از برهه حساس کنونی به سلامت و با کمترین آسیب‌ها عبور کنیم.

هر چند ستاد پیشگیری از بیماری کرونا با مسؤولیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کشور و دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی در سطح استان‌ها در خط مقدم جبهه مقابله با این ویروس قرار دارند و ازخودگذشتگی و ایثار اجتماعی خود را در این عرصه اثبات کرده‌اند اما همانطور که گفته شد، اغلب مردم استان زنجان پابه‌پای کادر پزشکی و درمان استان به جنگ کرونا رفته‌اند.

شمار مبتلایان به بیماری کرونا در زنجان به ۶۸ نفر رسید

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان از ثبت ۶۸ بیمار مبتلا به کرونا در زنجان خبر داد و گفت: همراهی و همکاری شهروندان زنجانی، نقش به‌سزایی در تحقق برنامه‌های ترسیم شده و کاهش ابتلا به این بیماری دارد و بر این اساس توصیه می‌شود تا حد امکان از رفت و آمدها اجتناب کرده و درخانه بمانند.

دکتر پرویز قزلباش اظهار داشت: شیب مبتلایان به ویروس کرونا در استان زنجان، شتابان نیست اما انتظار می‌رود که طی روزهای آینده بر شمار بیماران کرونایی در این استان افزوده شود.

وی با بیان اینکه در مجموع وضعیت عمومی بستری‌شدگان در استان زنجان همچنان پایدار است، خاطرنشان کرد: به این معنا که هر چند شمار مبتلایان با شیب ملایمی به سمت بالا حرکت می‌کند ولی غیر افزایش‌دهنده است.

قزلباش افزود: این وضعیت، خوب ارزیابی می‌شود به جهت آنکه مردم و نظام سلامت با غافلگیری مواجهه نشوند که امیدواریم این مهم به کاهش شمار مبتلایان منتهی شود.

این مسؤول گفت: در زمان حاضر پیش‌بینی می‌شود در زنجان نیز مانند سایر استان‌های کشور، شمار مبتلایان به ویروس کرونا روند افزایشی داشته باشد که امیدواریم با مدیریت خوب طی هفته های آینده به وضعیت پایدارتری برسیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با تاکید بر لزوم همراهی بیش از بیش شهروندان زنجانی برای کنترل بیماری کرونا، اظهار داشت: عموم جامعه به عنوان مسافران یک کشتی تلقی می‌شوند و در این میان درصد زیادی از مردم جامعه نکات و اطلاعیه‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند اما کنترل و یا مهار این بیماری به عزم ملی و همگانی نیاز دارد.

قزلباش افزود: هر چند اغلب مردم، موارد پیشگیرانه ابتلا به بیماری کرونا را رعایت می‌کنند اما عدم توجه حداقل‌ها نیز می‌تواند دیگران و به طور کلی عموم را با مشکل جدی مواجه کند و بر این مبنا همچنان توجه به این موضوع مهم در شرایط کنونی بسیار ضروری است.

این مسؤول به شهروندان زنجانی توصیه کرد: طی هفته های آینده از مسافرت‌ها به طور جدی اجتناب و با رعایت اصول بهداشتی و فردی به ایمنی همشهریان کمک کنند چرا که از یک بحران جدی جلوگیری می‌کند.

۱۴ بیمارستان فعال زنجان آماده خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز گفت: با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده ۱۴ بیمارستان فعال استان زنجان شامل ۱۰ بیمارستان دولتی و چهار بیمارستان غیردولتی آماده ارائه خدمات به مبتلایان به بیماری کرونا بوده و نحوه ارجاع بیماران نیز اطلاع‌رسانی شده است.

دکتر علیرضا آرمانی‌کیان افزود: بر این اساس برای خدمات‌رسانی مطلوب به بیماران کرونایی در ۱۴ بیمارستان فعال استان برنامه‌های مشخصی اعلام شده که بر این مبنا عمل می شود.

اقدامات پیشگیرانه سبب تاخیر یک ماهه در ورود بیماری کرونا به زنجان شد

استاندار زنجان نیز گفت: اقدامات پیشگیرانه در استان زنجان قبل از شیوع کرونا در کشور و زمانی که در چین مطرح بود، آغاز شد که از جمله آن‌ها بستری و آزمایش ۲ تبعه خارجی دارای مشکل و تشکیل ستاد پیشگیری از بیماری کرونا با ۱۲ کمیته دارای شرح وظایف مشخص بود که همین اقدامات، ورود ویرووس کرونا به زنجان را یک ماه به عقب انداخت.

فتح‌الله حقیقی با بیان اینکه تاخیر در ورود ویروس کرونا به زنجان چند حُسن داشت، افزود: اول اینکه چون این ویروس در دمای پایین و هوای سرد، جهش دارد زمانی به زنجان آمد که از شدت سرمای هوا کاسته شده و دوم اینکه به دلیل غیر قابل پیش‌بینی بودن این پدیده، طبیعی بود که در زمان شیوع ممکن است آمادگی کامل نداشته باشیم اما تاخیر در ورود سبب شد که امروز تمام استان از آمادگی کامل و مطلوب برای مقابله با این ویروس برخوردار است.

وی ادامه داد: حُسن سوم این بود که آموزش‌های لازم قبل از ورود ویروس به استان انجام شده و رعایت تمام موارد از سوی مردم، مسؤولان و تلاشگران حوزه بهداشت و درمان بر اساس آموزش‌ها است و چهارم اینکه امکانات لازم و مورد نیاز را قبل از ورود ویروس کرونا فراهم و آماده کردیم.

استاندار زنجان با بیان اینکه ۷۰ برنامه و اقدام فقط در حوزه بهداشت و درمان برای مقابله با بیماری کرونا انجام شده است، گفت: فعال کردن ۳۰۰ تخت بیمارستانی در تمام شهرستان‌های استان برای پذیرش و درمان بیماران، یکی از این اقدامات است.

وی با بیان اینکه هجوم مردم به مراکز درمانی در بعضی مناطق بسیار زیاد بود، اظهار داشت: به این دلیل، لایه ۲ گانه برای مراجعان ایجاد شد که اگر علائم موجود در فرد، شباهتی به علائم ویروس کرونا نداشت برگشت داده می‌شود و در غیر این صورت به انجام آزمایش اولیه و سپس اسکن از ریه، ارجاع داده می‌شود.

حقیقی خاطرنشان کرد: آماده‌سازی و توزیع پکیج (بسته‌های) آموزشی برای هشت گروه داخلی و خارجی و عموم مردم، راه‌اندازی سایت اینترنتی مخصوص بیماری کرونا نیز بخش دیگری از اقدامات است.

وی افزود: تمام امکانات موجود استان در دستگاه‌های مختلف از جمله دستگاه‌های نظامی و شهرداری‌ها برای ضدعفونی کردن سطح شهرها در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار داده شده است.

مقام عالی دولت در استان زنجان ادامه داد: کارشناسان بهداشتی با استقرار در تمام مبادی ورودی استان نسبت به تَب‌سنجی اقدام کرده و در صورت مشکوک بودن افراد به قرنطینه ارجاع داده می‌شوند.

حقیقی اضافه کرد: اقدام بعدی این است که بیمارانی که به مراکز درمانی خصوص و دولتی مراجعه کرده و دارای علائم سرماخوردگی و تنفسی باشند، اطلاعات آن‌ها به صورت روزانه ثبت و بررسی می‌شود تا منحنی آن سیر صعودی معناداری نداشته باشد.

استاندار زنجان با بیان اینکه واحدی فقط برای تولید ماسک در این استان وجود نداشت، گفت: به همت واحدهای تولیدی که خط تولید خود را تغییر دادند، روزانه ۵۰ هزار ماسک یکبارمصرف در استان تولید می‌شود.

حقیقی با بیان اینکه تمام این اقدامات در واحدهای تولیدی با نظارت و تایید دانشگاه علوم پزشکی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: واحد تولیدی پاک‌سمن، اقدام به تولید ماسک‌های دولایه قابل شست و شو برای استفاده در بیمارستان‌ها می‌کند.

استاندار زنجان با اشاره به مواد بهداشتی و ضدعفونی‌کننده، تصریح کرد: هیچ مشکل و کمبودی در خصوص وایتکس نداریم و در خصوص مواد ضدعفونی‌کننده با پایه الکل نیز ظرفیت جدید در یکی از واحدهای تولیدی ابهر ایجاد شده که الکل خود را در اختیار ۲ واحد تولیدکننده مواد بهداشتی قرار دهند تا تبدیل به اسپری‌های ضدعفونی‌کننده شده و در اختیار اتحادیه داروخانه‌ها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه تلاش تمام مسؤولان به حداقل رسیدن آسیب‌ها و مشکلات است، گفت: مردم نیز باید در کنار مسؤولان برای حفظ سلامتی تمام جامعه، نکات اعلام شده از سوی بهداشت و درمان را رعایت کنند.

وی با اشاره به تعطیلی مراکز علمی، آموزشی و ورزشی، اظهار داشت: بخش خصوصی، آموزشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی نیز شرایط را ملاحظه و مراعات کنند تا بتوانیم از این مرحله عبور کنیم وگرنه در صورت تخطی و عدم رعایت توصیه‌های ستاد پیشگیری از بیماری کرونا باید پاسخگوی قانون باشند زیرا هیچ چیز بالاتر از سلامتی مردم نیست.

حقیقی تصریح کرد: همه باید توجه کنند که ویروس کرونا خودش آمده و کسی آن را وارد کشور نکرده و لذا امروز وقت آن است که همه کمک کنند تا مشکلات حل شده و به حداقل برسد.

استاندار زنجان ابراز کرد: همانطور که ورود ویروس کرونا به استان، یک ماه تاخیر داشت در صورت رعایت مسائل بهداشتی از سوی مردم، مشکلات و آسیب‌ها نیز به حداقل می‌رسد.

حقیقی تاکید کرد: به این منظور از مردم تقاضا می‌شود ضمن اجرا و رعایت موارد و دستورالعمل‌های بهداشتی از مسافرت در این ایام نیز پرهیز کنند.

وی اظهار داشت: مسؤولان نیز تمام توان خود را در طبق اخلاص قرار داده و برای حفظ سلامتی جامعه تلاش می‌کنند.

تیپ ۲۱۶ زرهی ارتش به صورت مکانیزه شهر زنجان را ضدعفونی می‌کند

مسوؤل روابط عمومی تیپ ۲۱۶ زرهی شهید سرلشگر غلامرضا مخبری زنجان گفت: پرسنل متخصص مبارزه با شیوع بیماری‌های بیولوژیک این تیپ به صورت مکانیزه عملیات ضدعفونی و گندزدایی شهر زنجان را انجام می‌دهد.

سرگرد مهدی سحاب‌مرادی افزود: طی هفته گذشته در مجموع ۲۱ هزار لیتر عملیات سمپاشی توسط ۲۰ نفر از پرسنل متخصص مبارزه با بیماری های واگیر از طریق ویروس و باکتری انجام گرفت.

وی با بیان اینکه این عملیات سمپاشی به درخواست استانداری و شهرداری زنجان مبنی بر ضدعفونی و گندزدایی کردن معابر شهری انجام گرفت، اظهار داشت: چهار تیم از سپاه، ارتش، شهرداری و آتش‌نشانی، عملیات سمپاشی (ضدعفونی و گندزدایی) در شهر زنجان را انجام می‌دهند.

سحاب‌مرادی با بیان اینکه بیشترین حجم سمپاشی به خاطر استفاده از دستگاه مکانیزه از سوی تیپ ۲۱۶ زرهی شهید سرلشگر غلامرضا مخبری صورت می‌گیرد، تصریح کرد: در برخی شب‌ها به خاطر ریزش برف و باران، عملیات ضدعفونی و گندزدایی شهر زنجان، متوقف شد چراکه بارندگی اثرات سمپاشی‌ها را از بین می‌برد.

وی با اشاره به اینکه در رابطه با ادامه عملیات سمپاشی شهر زنجان هیچگونه محدودیتی نیست، افزود: ضدعفونی و گندزدایی معابر شهر زنجان با استفاده از یک دستگاه خودروی رفع آلودگی درفش هشت با گنجایش پنج هزار لیتر مواد ضدعفونی‌کننده و یک دستگاه خودروی CSM۲۰۰۰ صورت می‌گیرد.

۶ واحد تولید مواد ضدعفونی‌کننده در زنجان فعالیت می‌کنند

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز گفت: هم‌اکنون ۶ واحد تولیدکننده مواد ضدعفونی‌کننده در سطح این استان فعالیت می‌کنند که این مواد در بین داروخانه‌های استان توزیع می‌شود.

ناصر فغفوری افزود: طبق هماهنگی صورت گرفته با دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی مقرر شد محصولات این واحدهای تولیدی جهت توزیع در بین داروخانه‌های سطح استان در اختیار شرکت تعاونی داروسازان قرار داده شود.

وی اظهار داشت: واحدهای شیمی سبز اشراق، پویا اندیش سلامت، پدیده شیمی قرن و زرین شیمی‌گستر خاورمیانه مواد ضدعفونی‌کننده تولید می‌کنند.

فغفوری خاطرنشان کرد: شرکت کیمیا الکل، اقدام به تولید الکل در استان می‌کند.

وی افزود: شرکت ساینا به تازگی به واحدهای تولید مواد ضدعفونی‌کننده در استان پیوسته و شرکت پاک‌حیات نیز اقدامات لازم جهت تولید این محصول را انجام می‌دهد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در خصوص واحد تولید ماسک در استان، گفت: هم‌اکنون یک واحد تولیدی در استان اقدام به تولید و توزیع روزانه ۲۵ هزار ماسک می‌کند.

فغفوری خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از احتکار و گرانفروشی، ماسک‌های تولید شده در این واحد با نظارت بازرسان سازمان و اتحادیه تعاونی داروسازان به قیمت ۴۱۰ تومان در داروخانه‌های استان توزیع می‌شود.

وی اظهار داشت: در استان زنجان ماسک وجود نداشت و دستگاهی که مدت‌ها پیش توسط تاجر زنجانی خریداری شده و بدون استفاده بود شامگاه چهارشنبه هفتم اسفند توسط ۲ جوان، راه‌اندازی شد.

سازمان‌های مردم‌نهاد به یاری اقشار آسیب‌پذیر در برابر کرونا آمدند

نماینده سمن‌ها (سازمان‌های مردم‌نهاد) در شورای توسعه و حمایت از تشکل‌های مردم‌نهاد استانداری زنجان نیز که خود از فعالان و مدیران یکی از سازمان‌های مردم‌نهاد است، گفت: هر یک از سمن‌ها به واسطه زمینه فعالیتشان، جامعه مخاطب خاصی را پوشش می‌دهند و ما سعی داریم از این طریق هم آموزش‌های لازم و هم اقلام مورد نیاز به افراد برسانیم.

زهرا فتحی افزود: کودکان کار، زنان سرپرست خانوار، اقشار با درآمد پایین و ساکنان مناطق حاشیه‌ای در اولویت توجه سمن‌ها هستند.

فتحی اظهار داشت: برخی سمن‌ها با راه‌اندازی کمپین‌های مختلف، اقدام به جذب و توزیع کمک‌ها می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به اقدام خیریه «سعدی» برای رساندن ماسک و دستکش به دست کارگران شهرداری اشاره کرد.

وی افزود: برخی از سمن‌ها با در دسترس قرار دادن مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده در معابر و میادین شهر، تلاش دارند تا زمینه گسترش و ارتقای بهداشت عمومی را فراهم کنند.

فتحی با بیان اینکه تا کنون حدود ۱۵ سازمان مردم‌نهاد در استان زنجان برای کمک به اقشار ضعیف برای مقابله با شیوع ویروس کرونا به میدان آمده‌اند، گفت: در تامین اقلامی مثل مواد ضدعفونی‌کننده و ماسک و رساندن آن‌ها به جامعه هدف، کمبودهای زیادی داریم، ماسک اصلا پیدا نمی‌شود و به خیلی جاها هم برای تهیه ماسک رفته‌ایم حتی علوم پزشکی هم ندارد این در حالی است که کودکان کار به سبب فعالیت‌هایشان باید از ماسک و دستکش استفاده کنند.

وی ادامه داد: اقشار کم‌درآمد توان خرید مواد ضدعفونی‌کننده و گندزدا را ندارند، ما با پیگیری از طریق استانداری و مشارکت یکی از تولیدکنندگان استان توانسته‌ایم از طریق سمن‌ها، محلول‌های ضدعفونی را به برخی خانواده‌ها برسانیم ولی نیاز جامعه هدف بیشتر است و باید توزیع چنین اقلامی در سطح بیشتری انجام شود و استمرار هم پیدا کند.

نماینده سمن‌ها در شورای توسعه و حمایت از تشکل‌های مردم‌نهاد استانداری زنجان گفت: در کنار دغدغه رساندن اقلام مورد نیاز به جامعه هدف، برخی از سمن‌ها ارائه آموزش‌های لازم را هم در مناطق حاشیه‌ای و هم در جاهایی مثل نانوایی‌ها که احتمال شیوع ویروس در آن‌ها وجود دارد در دستور کار خود قرار داده‌اند.

فتحی به لزوم مدیریت منجسم فعالیت سمن‌ها در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در استان اشاره و خاطرنشان کرد: انتظار این است تا فعالان سازمان‌های مردم‌نهاد هر کدام به قدر وسع خود در این مسیر مشارکت داشته باشند.

فعالان اقتصادی نیز پابه‌پای دولتی‌ها در خط مقدم جبهه نبرد با کرونا قرار دارند

رییس هیات‌مدیره هلدینگ زرین زنجان نیز گفت: با شیوع ویروس کرونا در کشور و با توجه به شرایط به وجود آمده، فعالان اقتصادی بار دیگر در شرایط حساس، پای کار آمدند تا جهت کاهش استرس و برطرف کردن دغدغه و نیازهای بهداشتی مردم به مقابله با شیوع ویروس کرونا بروند.

ابراهیم جمیلی اظهار داشت: در همین راستا شرکت زرین شیمی‌گستر خاورمیانه که یک شرکت دانش‌بنیان است و پیش از این تامین‌کننده مواد شیمیایی کارخانه‌های مس بود با تغییر خطوط تولید خود در کمتر از یک هفته، برای مبارزه با کرونا وارد کار شد.

وی خاطرنشان کرد: این شرکت، قراردادهای پیشین خود را کنار گذاشته و در کمتر از یک هفته، خطوط تولید خود را تغییر داد تا نیاز امروز کشور و مردم به مواد ضدعفونی‌کننده را تامین کند.

جمیلی با بیان اینکه این شرکت دارای یکی از قوی‌ترین پژوهشکده‌های تحقیقاتی است، افزود: شرکت با این اقدام خود تلاش کرده تا همچون همه سال‌های گذشته بار دیگر در خدمت مردم و کشور باشد و این مواد را به دست مردم شریف ایران و استان زنجان برساند.

رییس هیات‌مدیره هلدینگ زرین زنجان با بیان اینکه شرکت زرین شیمی‌گستر خاورمیانه، توانایی تولید سالانه ۳.۵ میلیون لیتر (سه و نیم میلیون لیتر) مواد ضدعفونی‌کننده را دارد، گفت: این شرکت با تغییر خط تولید خود به کمک شرکت‌های دیگر آمده تا نیازهای مختلف این شرکت‌ها همچون مشاروه فنی و علمی در زمینه شیمی و داروسازی را برطرف کند تا در سطح کشور از استرس مردم کاسته شود.

وی خاطرنشان کرد: شرکت زرین شیمی‌گستر خاورمیانه در حال حاضر با توانایی تولید روزانه ۲۰ تن مواد ضدعفونی‌کننده در بسته‌های مختلف وارد کار شده تا با تکمیل زنجیره تولید، محلول ضدعفونی‌کننده در اختیار مردم قرار گیرد.

ضدعفونی و گندزدایی معابر مختلف شهرهای استان، ناوگان حمل و نقل عمومی، دستگاه‌های اجرایی، زندان‌ها و اماکن عمومی، لغو ملاقات‌های عمومی در بیمارستان‌ها و زندان‌ها، کاهش ساعت کار ادارات، تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها، مهدهای کودک، آموزشگاه‌های علمی و فنی و سالن‌های ورزشی، لغو تمام مراسم عمومی از قبیل عروسی و ترحیم، اطلاع‌رسانی دقیقی و سریع از آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به بیماری کرونا، صدور دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان، نظارت مستمر بر بازار و کشف احتکارکنندگان مواد بهداشتی و برخورد با شایعه‌پراکنان فضای مجازی توسط پلیس فتا بخشی از اقدامات برای پیشگیری از ابتلا و گسترش بیماری کرونا در استان زنجان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha