دکتر محمود حریری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پرسنل شبکه بهداشت و درمان مراکز منتخب شهر زنجان نیز از اسفند امسال بین ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب به مدت ۱۶ ساعت در شبانه روز خدمات مورد نیاز را به گروه های هدف ارائه می کنند.
وی اضافه کرد: رسالت اصلی مراکز خدمات جامع سلامت اقدامات غربالگری است به این معنا، افرادی یا بیمارانی که از کلینک ها و مطب ها به این نوع مراکز ارجاع داده می شوند، خدمات درمانی سرپایی به بیماران مشکوک به کرونا می پردازند که شهروندان زنجانی نیز در صورت داشتن علائمی مانند تب، سرفه و گلو درد میتوانند جهت ویزیت و مشاوره به این نوع مراکز مراجعه کنند.
این مسؤول ادامه داد: در صورت ابتلای افراد به کرونا پس از بررسیهای اولیه خدمات درمانی مناسب ارائه و فرد مشکوک در صورت نیاز به مراکز بیمارستانی منتقل می شود.
وی اضافه کرد: طبق برنامه ریزی انجام گرفته مراکز جامع سلامت هشت و ۹ واقع در سه راه مجدیه و هنرستان زنجان آماده خدمات رسانی به گروههای هدف بوده که طی ۲ روز آینده نیز مرکز جامع سلامت شماره ۱۴ نیز واقع در شهرک کارمندان پس از تجهیز و شیفت بندی به این تعداد افزوده می شود.
رییس مرکز بهداشت شهرستان زنجان ادامه داد: بیماری ویروس کرونا، معمولا علائمی مانند سرماخوردگی شدید و شبه آنفلوانزا دارد که پس از چند روز بیماری ممکن است علائم تنفسی و تنگی نفس، مشکلات مربوط به تاری دید و سندرم حاد تنفسی (ساری) مشاهده شود.
وی اظهار داشت: دوره نهفتگی این بیماری ممکن است تا ۱۴ روز طول بکشد و در این بازه زمانی شاید شرایط بیمار تغییر کند. وقتی علائم بیمار شروع شد، پزشک به بیمار توصیه میکند که با او در تماس باشد و اگر علائم تشدید شده و دچار تنگی نفس شد، بیمار باید حتما مراجعه کند.
حریری افزود: طبق تحقیقات ۸۵ درصد بیماران مبتلا به کرونا با علائم خفیف بصورت سرپایی درمان می شوند، که حتی نیاز به مراجعه نیست، ۱۵ درصد دارای نشانه های بسیار شدید هستند که به بستری و دریافت خدمات درمانی مورد نیاز دارند که در نهایت پنج درصد تحت مراقبت های ویژه قرار می گیرند و ۲ تا ۳ درصد نیز مرگ و میر به دنبال دارد.
وی اظهار داشت: به مهم باید توجه داشت که ویروس کرونا درمان خاصی ندارد و برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت آداب تنفسی، استفاده از دستمال یا دستمال کاغذی در حین عطسه و سرفه و انداختن آن داخل نایلون و سطل زباله دربسته اهمیت زیادی دارد.
به گفته این مسؤول، شستو شوی مداوم دست با آب و صابون برای پیشگیری از ویروس کرونا بسیار موثر بوده و این مهم همواره مورد تاکید است.
حریری افزود: همکاری و همراهی شهروندان زنجانی عامل بسیار مهمی در کاهش شمار مبتلایان و طول مدت بیماری و مدیریت هدفمند این بیماری در زنجان دارد که در غیر اینصورت می تواند عواقب ناخوشایندی را رقم بزند.
وی با اشاره با اینکه کاهش ساعت کاری کارمندان و تعطیلی مدارس و دانشگاهها با هدف پیشگیری عموم از ویروس کرونا و ماندن در خانه انجام گرفته است، تاکید کرد: همراهی تک تک شهروندان اصلی مهم و انکارناپذیر به شمار می رود و در این میان استرس ناشی از ابتلا به این بیماری نیز می تواند علاوه بر کاهش ایمنی بدن آسیب پذیری در برابر ابتلا به بیماری ها را افزایش دهد.
رییس مرکز بهداشت شهرستان زنجان خاطرنشان کرد: بر این مبنا به شهروندان توصیه می شود به کار گیری نکات و اطلاعیه های صادر شده از سوی متخصصان امر بهدشتی می تواند ایمنی افراد را جدی بگیرند و علاوه بر آن، مطالب و اطلاعات لازم را از منابع موثق و مورد تایید پیگیری کنند.
به گفته کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، در بازه زمانی ظهر ۱۳ تا ظهر ۱۴ اسفند ۵۸۶ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که شامل ۲۵۳ نفر در تهران، ۳۵ نفر در گیلان، ۹ نفر در مازندران، ۸ نفر در سمنان، ۹ نفر در گلستان، ۹ نفر در آذربایجان شرقی، ۴ نفر در کردستان، ۱۵ نفر در کرمانشاه، ۷ نفر در ایلام، ۵ نفر در لرستان، ۲۷ نفر در خوزستان، ۱۴ نفر در فارس، ۶ نفر در زنجان، ۸ نفر در مرکزی، ۲۵ نفر در قزوین، ۱۹ نفر در البرز، ۱۰۱ نفر در قم، یک نفر در چهارمحال و بختیاری، ۱۴ نفر در کرمان، ۸ نفر در سیستان و بلوچستان، ۸ نفر در خراسان رضوی و یک نفر در خراسان شمالی است.
نظر شما