در نامه عصر پنجشنبه حجت الاسلام محمد مهدی تسخیری خطاب به پروفسور «رامش چندرا سینها»، بر ضرورت تلاش مجدانه طرفین در ادامه گفتگوهای موفق دو طرف تاکید و برگزاری دو دور موفق گفتگو بین اسلام و هندوئیزم در دهلی نو و تهران را نشانگر اهتمام و عزم جدی مسئولان هر دو موسسه عنوان کرده است.
وی در ادامه با اشاره به رخدادهای تاسف انگیزی که در روزهای اخیر وجهه ملت شریف هند را در پیش چشم جهانیان خدشه دار کرد، آورده است: همانگونه که مستحضرید کشور بزرگ و پهناورهند با داشتن مردمانی با روحیه مدارا و تسامح، مهد فرهنگ ها و آیین های مختلف می باشد. ادیان و آیین های متنوعی در هند ظهور و بروز کرده و میراث علمی و هنری فراوانی را نیز از خود به یادگار گذاشته اند.
به گفته وی، مسلمانان هند که درصد معتنابهی از جمعیت ملت بزرگ هند را تشکیل می دهند از این جمله اند که سهم بزرگی در پویایی و سرآمدی تمدن هندوستان در طول تاریخ به عهده داشته و دارند.
از سوی دیگر مقابله با افراط گرایی دینی، تروریسم و در نهایت ایجاد کشوری امن و باثبات با همکاری، مشارکت و همدلی تمام آحاد ملت هندوستان اعم از اقوام و پیروان ادیان مختلف همواره از شعارهای درست و امید بخش دولت حاکم بوده است.
رئیس مرکز گفت و گوی ادیان و فرهنگ های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی می افزاید: اتفاقات اخیر که دل تمامی انسان های آزاده در سراسر جهان را رنجور ساخت ادامه همان توطئه های تاریخی علیه وحدت و یکپارچگی ملت فهیم هندوستان است.
خشونت ها در دهلی نو
خشونت ها در دهلی نو از روز یکشنبه پس از آنکه معترضان به اصلاح قانون شهروندی هند اقدام به مسدود کردن خیابان در نزدیکی ایستگاه مترو جعفر آباد واقع در شمال شرق دهلی نو کردند آغاز شد.
کاپیل میشرا یک رهبر حزب حاکم بهارتیا جانتا پارتی (بی جی پی) از طرفداران این حزب خواست تا در حمایت از این اصلاحات قانون شهروندی در این منطقه حضور یابند، اما پس از اجتماع گروه زیادی از مردم که اکثر آنها چهره خود را پوشانده بودند، حامیان اصلاحات قانون شهروندی با چوب، سنگ، چاقو و اسلحه به سوی مخالفان اصلاحات قانون شهروندی هند هجوم بردند.
تصاویر منتشر شده نشان می دهد که این اعتراضات به سرعت به یک درگیری میان گروه های هندو و مسلمان تبدیل شده و در مواردی پلیس دهلی نیز همراه با گروه های هندو، به جمع کردن سنگ جهت حمله به گروه های مسلمان کمک کرده اند؛ اگرچه پلیس دهلی اتهامات علیه خود را رد کرده است.
اصلاح قانون شهروندی هند در تاریخ ۲۰ آذر (۱۱ دسامبر) در این کشور به تصویب رسید. بر اساس این قانون پناهجویان کشورهای بنگلادش، افغانستان و پاکستان در هند که بدون اوراق معتبر پیش از سال ۲۰۱۵ میلادی وارد این کشور شدهاند میتوانند شهروندی این کشور را دریافت کنند اما این قانون شامل حال مسلمانان نمیشود. مسئولان هند در باره علت این اقدام گفتهاند که مسلمانان کشورهای همسایه تحت پیگرد نیستند.
اما گروه های منتقد به این اصلاحات معتقدند که هدف واقعی از قوانین جدید تحت فشار قرار دادن بیشتر مسلمانان و تبعیض علیه آنان برای راضی نگاه داشتن احزاب هندو است.
نظر شما