بیژن نامدار زنگنه روز جمعه پیش از حضور در هشتمین نشست وزارتی اوپک و غیراوپک به خبرنگاران گفت: دیروز در اجلاس داخلی اوپک تصمیم گرفتیم پیشنهاد کاهش ١.٥ میلیون بشکهای تولید را در نشست امروز سازمان کشورهای صادر کنند نفت (اوپک) و غیراوپک ارائه دهیم که بعد این پیشنهاد تکمیل شد به نحوی که این میزان کاهش تا پایان سال جاری میلادی ادامه پیدا کند.
وی توضیح داد: پیشنهاد اینگونه است که یک میلیون کاهش را اوپک و نیم میلیون بشکه کاهش را غیراوپک عهدهدار شوند.
این طرح قرار است امروز در هشتمین نشست وزارتی اوپک و غیراوپک مطرح شود اما گزارشها حاکی است که روسیه به عنوان یکی از اعضای کلیدی کشورهای غیر اوپک با این طرح مخالف است.
زنگنه میگوید: اجلاس سختی پیش روست و امیدواریم این توافق به سرانجام برسد و عملیاتی شود.
وزیر نفت ایران در پاسخ به اینکه آیا روسیه این پیشنهاد را خواهد پذیرفت، گفت: تا الان نظر رسمی موافق اعلام نکردهاند اما صراحتا هم مخالفتی ابراز نکردهاند.
وزرای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) دیروز (پنجشنبه) در پرتو آثار منفی ویروس کرونا بر تقاضای جهانی، در مقر دائمی این سازمان در وین، تشکیل جلسه دادند.
بر اساس بیانیهای که در پایان نشست منتشر شد، جلسه بعدی اوپک ۲۰ خرداد برگزار میشود تا اعضا تاثیر کاهش تولید بر قیمت نفت در بازارهای جهانی را بررسی کنند.
با شیوع ویروس کرونا در سطح جهان، میزان تقاضا برای نفت روند نزولی داشت.
سطح تقاضا برای خرید نفت بویژه از سوی چین به عنوان بزرگ ترین وارد کننده نفت به خاطر تعطیلی بخشی از صنایع تولیدی این کشور کاهش یافت.
کاهش حمل و نقل در سطح جهانی نیز که تحت تاثیر انتشار ویروس کرونا است موجب شده تقاضا برای خرید نفت روند نزولی داشته باشد.
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرده که رشد تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه نخست ۴۳۵ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده و به پایینترین حد در یک دهه گذشته رسیده و ممکن است آمار پیش بینی شده، افت بیشتری پیدا کند.
زنگنه میگوید ویروس کرونا هیچ تأثیری بر تولید نفت ایران نداشته است و ما همانند گذشته تولید میکنیم؛ اما در حمل و نقل و داخل شهرها شاهد کاهش مصرف بودهایم.
نظر شما