اجلاس فوق‌العاده اوپک در پرتو آثار منفی کرونا آغاز به کار کرد

وین – ایرنا – یکصد و هفتاد و هشتمین نشست وزرای کشورهای صادرکننده نفت موسوم به اوپک در پرتو آثار منفی ویروس کرونا بر تقاضای جهانی، امروز (پنجشنبه) در مقر دائمی این سازمان در وین، پایتخت اتریش آغاز به‌ کار کرد.

در این نشست که با حضور 'بیژن نامدار زنگنه' وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است، شرکت کنندگان درباره کاهش بیشتر تولید به منظور مقابله با اثرات منفی کرونا که موجب کاهش قیمت نفت شده تصمیم گیری خواهند کرد.

پس از شیوع ویروس کرونا در سطح جهان، میزان تقاضا برای نفت روند نزولی داشت.  

سطح تقاضا برای خرید نفت بویژه از سوی چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت به خاطر تعطیلی بخشی از صنایع تولیدی این کشور کاهش یافت. کاهش حمل و نقل در سطح جهانی نیز که تحت تاثیر انتشار ویروس کرونا است موجب شده تقاضا برای خرید نفت روند نزولی داشته باشد.

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرده که رشد تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه نخست ۴۳۵ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده و به پایین‌ترین حد در یک دهه گذشته رسیده و ممکن است آمار پیش بینی شده، افت بیشتری پیدا کند.

وزیر نفت ایران که دیروز (چهارشنبه) برای شرکت در اجلاس اوپک وارد وین شد، اعلام کرد که شیوع ویروس کرونا «هیچ تأثیری بر تولید نفت ایران نداشته و ما همانند گذشته تولید می‌کنیم»

«بیژن زنگنه» در بدو ورود به وین در گفت وگو با خبرنگاران یادآور شد، البته در حمل‌ونقل و داخل شهرها شاهد کاهش مصرف بوده‌ایم.

وی با تأکید بر اینکه هم اکنون بازار نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا با مازاد عرضه روبه‌رو است، تصریح کرد: ضروری است اوپک و غیراوپک تمام تلاششان را برای توازن بازار نفت انجام دهند.

زنگنه گفت: طبق پیشنهاد کمیته مشترک فنی اوپک و غیراوپک (JTC) و همچین دبیرخانه، حداقل باید روزانه حدود ۵۰۰ هزار بشکه از تولید نفت کاسته شود.

وزیر نفت کشورمان در پاسخ به اینکه آیا ایران سیاست کاهش بیشتر از ۵۰۰ هزار بشکه نفت را دنبال می‌کند، افزود: اینجا عدد کارشناسی کار نمی‌کند، سیاست کار می‌کند.

گزارش‌ها حاکی است که عربستان و روسیه دیروز در جلسه کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیر اوپک در این رابطه اختلاف پیدا کردند. عربستان خواهان کاهش تولید بیش از ١میلیون بشکه تا ١/٥ میلیون بشکه است و روسیه تمایل دارد کاهش قبلی را تا سه ماهه دوم سال ادامه دهد. 

اوپک و هم پیمانانش در ماه دسامبر گذشته با ۱.۷ میلیون بشکه در روز کاهش تولید موافقت کردند که مدت اجرای آن تا پایان ماه میلادی جاری است.

وزیر نفت کشورمان درباره اینکه آیا موضع روسیه برای کاهش تولید نرم می‌شود، گفت: روس‌ها تا آخرین لحظه در مقابل کاهش تولید نفت مقاومت می‌کنند تا عددی کم نکنند.

در نشست این دوره، مطابق با دستورالعملی که از دوره قبل به اجرا گذاشته شد، خبرنگاران اجازه ورود به داخل سالن اجلاس اوپک را نخواهند ندارند. در ادوار گذشته خبرنگاران دقایقی پیش از آغاز اجلاس اجازه داشتند تا در داخل سالن حضور یافته و برای کسب آخرین موضع کشورها، با وزرای شرکت کننده مصاحبه کنند.

زنگنه آذرماه گذشته در گفت وگو با خبرنگاران، از تصمیم جدید اوپک در این رابطه انتقاد کرد.

نشست اوپک معمولاً چند ساعتی طول می‌کشد و انتظار می‌رود وزیر نفت ایران نتیجه اجلاس و موضع ایران را در گفت‌ وگو با خبرنگاران تشریح کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha